Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do domku i ogrodu Ani i Bartka

Recommended Posts

witam :-)

Wróciłam z wschodnich wojaży i co widzę?? Piękne zdjęcie słupka specjalnie dla mnie :D Dziękuję pięknie - teraz już o niedomówieniach nie ma mowy :lol:

Malujesz?? cały zeszły mój urlop to malowanie :wink: no bolało wszystko bolało od malowania sufitów, ale przeżyłam ;-)

i polbruk wyłożony, i klombik zrobiony....idziesz jak burza :D

i oby tak dalej :D

pozdrawiam serdecznie

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aniu po raz kolejny oglądałam wasz album i zwróciłam uwagę na drzwi wejściowe. Mogłabyś coś bliższego o nich napisać ? Jaki materiał, kolor wymiary?

Już wiem:

Drzwi drewniane z firmy DREWGAL, kolor mahoń (ale bardziej brązowy niż czerwony), wymiary (zewnętrzne ościeżnicy) 110/220 cm.

Pozdrawiam!

Aniu - ależ będzie pięknie !!!!! zobaczysz, wszystko się zmieści :D

a co do brodzika....tez mamy Pablo ten najniższy...podobno tam zamiast normalnego syfonu jest jakiś patent...ale mnie działający :evil: nam hydraulik od razu mówił że to jakieś cudo i chciał wstawić normalnie po Bożemu syfon, ale żaden się nie mieścił :o ...pokombinował coś tam ale nie za bardzo mu wyszło :( ...i teraz w łazience nam śmierdzi i trzeba będzie coś z tym zrobić....

...a tak mi się podobał ten niziutki brodzik :cry:

No to mnie pocieszyłaś :o :wink: :cry: :o :wink:

syfon wczoraj w końcu odebrałam taki, jak pasuje, ale jeszcze go Krzyś nie zamontował. Dziś ma wolne, więc może jutro? Sama nie wiem.

A ten niziutki brodzik jest uroczy i naprawdę bardzo ładny. Szkoda tylko, ze tyle z nim przebojów. KABI od nowego roku nie daje syfonó w kompletach z brodzikami. Przedtem ponoć dawali :-?

Bardzo ładny domek Aniu!

Gdybym budował "na prerii" ;) to byłoby to coś podobnego (zresztą nasz

pierwszy projekt był w takim klimacie (przynajmniej z jednej strony ;) )

I ten płot...

Fajnie masz, że już leci wykończeniówka. Ja te klimaty dopiero wiosną

przyszłego roku poznam.

A Twojego dziennika żonie nie pokażę bo jak przeczyta to też zacznie

szaleć z zieleniną na działce i dopiero się narobi ;)

Mozna gdzieś zobaczyć rzuty domu i jego wymiary?

Pozdrawiam

Dziękuję Rydzu :oops:

To o niepokazywaniu żonie odebrałam jako spory komplement :wink:

Rzuty naszego domku są tu:

http://www.projekty.murator.pl/rzuty.htm?IdProjektu=45

Jest to niewielki domek ale zupełnie wystarczający dla naszej dwójki, a w przyszłości może trójki, może czwórki :wink:

Wykończeniówka jest cudowna i straszna zarazem. Pieniądze już na kompletnym wykończeniu a tu jeszcze i to, i to, i tamto... Wykańczające! :wink:

Ale przeprowadzka i zamieszkanie we własnym domu już tuż tuż. A to ogromnie budująca i napędzająca świadomość.

Rok budowy leci nie wiadomo kiedy. Tobie też śmignie ani się obejrzysz. I wtedy- przy wykończeniówce- się zacznie... :lol: :lol: :lol:

Ino opisuj wszystko porządnie bo Twój dziennik jest fantastyczny!

Pozdrawiam!

Pooglądałem - sympatyczny całkiem i gabarytowo rozsądny.

Znajomi wystawili "domek" mieszkalny 360m2 - też jest ich dwoje :o . Wariactwo.

Przerabialiście coś w układzie pomieszczeń - czy tak jak na tych rysunkach?

Co do mojego dziennika :oops:

Postaram się opisywać wszystko - na razie mam wenę i trochę czasu. Zobaczymy jak to będzie w trakcie budowania. Chciałbym uniknąć fomuły telegraficznej typu : Fundamenty - Stop - Strop - Stop - Ściany - Stop - Strop -Stop - Dach - Stop - Inwestor padł - Stop

Budować będzie na szczęście ekipa - ja będę doglądał, marudził i fotografował (no i niestety finansował tą imprezę) :D

pozdrawiam

Przerabialiśmy delikatnie.

Łazienka na dole jest większa- kosztem projektowej sypialni, która u nas będzie gabinetem (obecnie stoją w nim meble kuchenne :lol: ).

Na górze nie ma wąskiego składzika tylko otwarta (na razie oczywiście) garderoba, którą będziemy jakoś zabudowwywać drzwiami.

Z innych zmian- okna połaciowe są pojedyńcze ale dwa razy większe. Wygląda super i jesteśmy z tej decyzji bardzo zadowoleni.

Klatka schodowa jest doświetlona okienkiem z luksferów.

I to chyba tyle ze zmian "widocznych". :lol: :lol: :lol:

Myślisz, że będziesz tylko fotografował i finansował? :wink:

Każdy tak mówi, a potem...

Aż się ręce rwą do cementu, cegieł, kawałków stali, tynków, itp...

Przeniesie taki jeden z drugim po dwie cegły z jednego kąta działki na drugi i już poważni budowlańcy! :lol: :lol:

Wszystko przed Tobą! :lol: :wink:

Heheheh - przeczytałem dzisiaj twój wpis weekendowy i widzę, że jesteśmy jednak na tym samym etapie - brama wjazdowa itp :D

Myślisz, że będziesz tylko fotografował i finansował?

Każdy tak mówi, a potem...

Aż się ręce rwą do cementu, cegieł, kawałków stali, tynków, itp...

Przeniesie taki jeden z drugim po dwie cegły z jednego kąta działki na drugi i już poważni budowlańcy!

Doczekać się nie mogę żeby sobie z cegłami pobiegać po placu budowy!! :D