Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do domku i ogrodu Ani i Bartka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zdjęcia ewusiu na pewno wkleję, jak już domek będzie skończony. Czyli po malowaniu. Mam nadzieję, że uda to się zrobić w tym tygodniu. A jak nie, to i gołego pokażę :wink:

Domek jest na podstawie kwadratu. Jego podłoga to polbruk, bo z podjazdu został :lol: . Domeczek jest z półstempli. Wygląda jak góralska chata z bali. Na rogach mu te stemple zachodzą na siebie- krzyżują się. Bardzo ładnie to wygląda. Daszek ma dwuspadowy, wyciągnięty sporo poza obręb ścian, żeby po obu stronach mogło stać i suszyć się drewno do kominka. Drzwi są drewniane, okienko też będzie. Od środka ponabijane są listewki, żeby deszcz do środka nie zacinał, bo między stemplami oczywiście są szparki :wink: Na dachu na razie papa, w przyszłości planujemy gont, w kolorze dachówki na domku mieszkalnym :lol:

Nie mamy garażu na razie, więc taki domek to doskonałe miejsce na wszelkiego rodzaju farby, narzędzia ogrodowe, węże do podlewania, taczkę, sruby, młotki i inne takie. Trzeba to pousuwać z domu jak najprędzej :lol:

dzieki Aniu za opis, stemple cięliście wzdłuż więc od zewnątrz masz pólokrągłą ścianę a od środka prostą ? Ja kombinuję u siebie coś w tym rodzaju tylko że bez pełnych ścian a tylko szczątkowo zostawione w każdym narożniku po około 0,5m ściany.Reszta nie zabudowana. A w środku duży stół i ławki coby biesiadując w deszczowe dni nie moknąć :p

Aniu bo w tym naszym kraju to już tak jest że wszystko zawsze stoi na głowie, a Ty człowieku jak sobie kupiłeś działkę to się teraz martw :evil: :evil: To jest takie dobre traktowanie i przyjazne traktowanie obywateli :evil:

Dziwny jest ten kraj oj dziwny.

Pozdrawiam Aga.

ANIU!

Korzystając z mozliwosci nieskrępowanego dojścia do komputera /cała rodzina ogląda mecz/ postanowiłam wreszcie przeczytac Twój dziennik/.

JESTEM POD WRAŻENIEM!

Lektura Grocholi przy tym co czytałam, to betka.

Jesteś świetną dziewczyną i żałuję, że zajrzałam tu dopiero teraz.

Życzę Tobie i Bartkowi samych szczęśliwych chwil w Waszym Przytulnistym Domku !

....przeczytam ten dziennik jeszcze raz. Pozdrawiam serdecznie.

...aha, meble do kuchni prześliczne, a domeczek z bali..? mogę sobie tylko wyobrazić! Przy tym wszystkim Twój sławetny płot, już sobie nie wyobrażam, że mógłby być inny. Szczerze Wam gratuluję dojrzałości w tak młodym wieku. Powodzenia :p

Oj, Tolu...

Bardzo, bardzo Ci dziękuję za tak miłe słowa :oops: :oops: :oops:

Staramy się z Bartkiem jak możemy, żeby mimo młodego wieku i ograniczonej ilości środków zbudować sobie przytulne gniazdko "z duszą". Stąd płot, domek ogrodowy, zaraz na środku działki stanie hustawka- też z bali.

Postaram się to wszystko jak najlepiej potrafię pokazać na zdjeciach :lol:

Bardzo bym chciała, żeby mój ogród kiedyś choć trochę przypominał Twoją działeczkę :lol:

Bardzo, bardzo serdecznie Cię pozdrawiam!

Aniu bo w tym naszym kraju to już tak jest że wszystko zawsze stoi na głowie, a Ty człowieku jak sobie kupiłeś działkę to się teraz martw :evil: :evil: To jest takie dobre traktowanie i przyjazne traktowanie obywateli :evil:

Dziwny jest ten kraj oj dziwny.

Pozdrawiam Aga.

Wszystko opada...

Człowiek jest najszczęśliwszą istotą na ziemi, bo kupił działkę BUDOWLANĄ i chce budować na niej swój dom, a tu się zaczynają schody...

Pozdrawiam

Aniu, obserwując kierunek, w którym poszliście budując taki właśnie , a nie inny dom, tworząc jego otoczenie w określonym, takim bardzo naturalnym stylu, jestem przekonana, że stworzycie spójną całość.

To już jest miejsce, w ktorym czujecie się dobrze. A kiedy rośliny w ogrodzie urosną, nie bedziesz chciała z niego wychodzić.

Aniu, Twój ogród będzie piekniejszy od mojej działeczki, bo będzie TWÓJ WŁASNY!!! Uwierz mi, najbardziej kocha się własne dzieci.

Wiem Tolu, że masz rację, ale pozwól, że będę się choć odrobinę wzorować na Twojej działeczce przy kształtowaniu mojego ogrodu :lol:

A że nam tam dobrze, to prawda...

Możemy siedzieć na ławce na tarasie i obserwować ptaszki skaczące po płocie, słuchać ich śpiewu. Patrzeć na piękny zachód słońca nad lasem. I nie możemy się z dnia na dzień coraz bardziej doczekać, kiedy tam zamieszkamy już na dobre :lol:

Rydzu

Widzisz, jak ciągle piszę, ze czegoś nie ma, więc ze zdjeciami tyż trudno :wink:

Ale postaram się coś z tym zrobić w tym tygodniu, najpóźniej na początku przyszłego :wink:

Aniu, w takim razie pędzę zaraz na działkę, zrobić więcej zdjęć. Może jutro uda mi się wkleić. Zawsze proszę Maksia o pomoc, bo sama sobie nie radzę. Pozdrawiam :p