czupurek 18.06.2004 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 pewnie po raz setny powiem, jejku jak ty masz już fajnie. już sprzątasz i widzisz efekty. zazdroszczę, bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 21.06.2004 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2004 Czupurku, Ty jesteś prawie na tym samym etapie! Ja teraz tracę nerwy i wysławiam się rynsztokowo codziennie, bo niby niby już, a końca nie widać! No i zakupy już całkowicie zakończone... z przyczyn wyższych... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 21.06.2004 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2004 no tak ale do zamieszkania jeszcze jednen krok. no właśnie krok: poszlifować ściany, pomalować sufity, ułożyć trochę kafli i odpalić piec. a przyczyny wyższe górują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 21.06.2004 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2004 No i u mnie podobnie. Zostały fugi w łazience, pomalowanie ścian, położenie kontaktów i gniazdek i ułożenie podłogi (dobrze, że materiały leżą w garażu daaawno kupione) I to taaakkk się ciiiiąąąąąąnieeeeeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 21.06.2004 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2004 Aniu, napisz coś więcej na temat domku ogrodowego, może jakieś zdjęcia uda Ci sie wkleić? Pliiizzzz............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 21.06.2004 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2004 Zdjęcia ewusiu na pewno wkleję, jak już domek będzie skończony. Czyli po malowaniu. Mam nadzieję, że uda to się zrobić w tym tygodniu. A jak nie, to i gołego pokażę Domek jest na podstawie kwadratu. Jego podłoga to polbruk, bo z podjazdu został . Domeczek jest z półstempli. Wygląda jak góralska chata z bali. Na rogach mu te stemple zachodzą na siebie- krzyżują się. Bardzo ładnie to wygląda. Daszek ma dwuspadowy, wyciągnięty sporo poza obręb ścian, żeby po obu stronach mogło stać i suszyć się drewno do kominka. Drzwi są drewniane, okienko też będzie. Od środka ponabijane są listewki, żeby deszcz do środka nie zacinał, bo między stemplami oczywiście są szparki Na dachu na razie papa, w przyszłości planujemy gont, w kolorze dachówki na domku mieszkalnym Nie mamy garażu na razie, więc taki domek to doskonałe miejsce na wszelkiego rodzaju farby, narzędzia ogrodowe, węże do podlewania, taczkę, sruby, młotki i inne takie. Trzeba to pousuwać z domu jak najprędzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 21.06.2004 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2004 dzieki Aniu za opis, stemple cięliście wzdłuż więc od zewnątrz masz pólokrągłą ścianę a od środka prostą ? Ja kombinuję u siebie coś w tym rodzaju tylko że bez pełnych ścian a tylko szczątkowo zostawione w każdym narożniku po około 0,5m ściany.Reszta nie zabudowana. A w środku duży stół i ławki coby biesiadując w deszczowe dni nie moknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 21.06.2004 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2004 Aniu bo w tym naszym kraju to już tak jest że wszystko zawsze stoi na głowie, a Ty człowieku jak sobie kupiłeś działkę to się teraz martw To jest takie dobre traktowanie i przyjazne traktowanie obywateli Dziwny jest ten kraj oj dziwny. Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 21.06.2004 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2004 ANIU!Korzystając z mozliwosci nieskrępowanego dojścia do komputera /cała rodzina ogląda mecz/ postanowiłam wreszcie przeczytac Twój dziennik/.JESTEM POD WRAŻENIEM!Lektura Grocholi przy tym co czytałam, to betka.Jesteś świetną dziewczyną i żałuję, że zajrzałam tu dopiero teraz.Życzę Tobie i Bartkowi samych szczęśliwych chwil w Waszym Przytulnistym Domku ! ....przeczytam ten dziennik jeszcze raz. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 21.06.2004 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2004 ...aha, meble do kuchni prześliczne, a domeczek z bali..? mogę sobie tylko wyobrazić! Przy tym wszystkim Twój sławetny płot, już sobie nie wyobrażam, że mógłby być inny. Szczerze Wam gratuluję dojrzałości w tak młodym wieku. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 22.06.2004 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 Oj, Tolu... Bardzo, bardzo Ci dziękuję za tak miłe słowa Staramy się z Bartkiem jak możemy, żeby mimo młodego wieku i ograniczonej ilości środków zbudować sobie przytulne gniazdko "z duszą". Stąd płot, domek ogrodowy, zaraz na środku działki stanie hustawka- też z bali. Postaram się to wszystko jak najlepiej potrafię pokazać na zdjeciach Bardzo bym chciała, żeby mój ogród kiedyś choć trochę przypominał Twoją działeczkę Bardzo, bardzo serdecznie Cię pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 22.06.2004 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 Aniu bo w tym naszym kraju to już tak jest że wszystko zawsze stoi na głowie, a Ty człowieku jak sobie kupiłeś działkę to się teraz martw To jest takie dobre traktowanie i przyjazne traktowanie obywateli Dziwny jest ten kraj oj dziwny. Pozdrawiam Aga. Wszystko opada... Człowiek jest najszczęśliwszą istotą na ziemi, bo kupił działkę BUDOWLANĄ i chce budować na niej swój dom, a tu się zaczynają schody... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 22.06.2004 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 no to rzeczywiście Bartek się przejął ....ale w sumie jeśli nawet domek byłby pokazany teraz i potem razem z oknami to dopiero byłoby widać ile SAM zrobił pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 22.06.2004 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 Cześć Ivonka! Widzisz, gdy już domeczek będzie całkowicie gotowy i piękny , Bartek będzie mógł przez miesiąc cały chodzić z podniesioną brodą, bo to wszystko to praca jego rąk Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 22.06.2004 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 ach...Ci faceci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 22.06.2004 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 Chcemy nowych zdjęć!!!! :D:D:D:D:D:D Piszesz o nowościach i piszesz, a ja chciałbym też pooglądać. Tym bardziej, że jak tak patrzę sobie na wasz domek to się nie mogę doczekać rozpoczęcia budowy swojego Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 22.06.2004 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 Aniu, obserwując kierunek, w którym poszliście budując taki właśnie , a nie inny dom, tworząc jego otoczenie w określonym, takim bardzo naturalnym stylu, jestem przekonana, że stworzycie spójną całość.To już jest miejsce, w ktorym czujecie się dobrze. A kiedy rośliny w ogrodzie urosną, nie bedziesz chciała z niego wychodzić.Aniu, Twój ogród będzie piekniejszy od mojej działeczki, bo będzie TWÓJ WŁASNY!!! Uwierz mi, najbardziej kocha się własne dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 22.06.2004 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 Wiem Tolu, że masz rację, ale pozwól, że będę się choć odrobinę wzorować na Twojej działeczce przy kształtowaniu mojego ogrodu A że nam tam dobrze, to prawda... Możemy siedzieć na ławce na tarasie i obserwować ptaszki skaczące po płocie, słuchać ich śpiewu. Patrzeć na piękny zachód słońca nad lasem. I nie możemy się z dnia na dzień coraz bardziej doczekać, kiedy tam zamieszkamy już na dobre Rydzu Widzisz, jak ciągle piszę, ze czegoś nie ma, więc ze zdjeciami tyż trudno Ale postaram się coś z tym zrobić w tym tygodniu, najpóźniej na początku przyszłego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 22.06.2004 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 Aniu, w takim razie pędzę zaraz na działkę, zrobić więcej zdjęć. Może jutro uda mi się wkleić. Zawsze proszę Maksia o pomoc, bo sama sobie nie radzę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 28.06.2004 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 ale masz fajnie z tą łazienką.a sąsiadem się nie przejmuj. u mnie jeden też zaczął później i zrobił więcej, czym zestresował mi małżonka, ale teraz (na pocieszenie) nie robi nic i nie mieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts