Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do domku i ogrodu Ani i Bartka

Recommended Posts

A dziękuję bardzo Rydzu za tak "doniosły" post :lol: :lol:

Tak mu się udało dziś, nawet z tej radosci wziął obie puchy farby i zwiał do samochodu, a ja targałam za nim (zapłaciwszy uprzednio) aktówkę i wał worków budowlanych :lol:

Agacka

Ano będą, będą :lol:

Moze nawet w tym tygodniu. Chciałabym górę pokazać, choć korci mnie żeby poczekać na parkiety. Bo już od piątku będą się kładły :lol: :lol:

Andrzejka

:oops: :oops:

Nie zasługuję na tak zaszczytny tytuł, ale staram się bardzo by mój ogród mógł zachwycać nie tylko mnie :wink:

A te szparagi - polecam!

Nie mogę się doczekać malin, borówek, jeżyn i truskawek!

Wtedy to dopiero będzie orgia smaków :lol: :lol: :lol:

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki Aguś :lol:

Z pokazaniem góry zaczekam do przyszłego tygodnia. Wtedy będą już parkiety :lol: :lol: :lol:

I w ogrodzie zacznie się kwitnienie drzewek. Wiśnia (jadalna) już już prawie ma kwiatki, posadzona w tym roku czereśnia (w zastępstwie jabłonki skasowanej przez Korę) też pięknie się rozwija :lol:

Ja w sumie tylko tak dużo gadam, a moją mistrzynią i GURU jest Tola :lol:

Daleko mojemu "ogrodowi" do Jej działeczki :roll: :wink:

Wiadomość z ostatniej chwili:

Po ostatnich deszczach i ciepłych nocach szparagi strzelają nam w górę jak oszalałe!

Będzie obiad! :lol: :lol: :lol: :lol:

I znów z zachwytem poczułam te wszystkie zapachy z Aninego ogrodu...

Nie kapuję co prawda, dlaczego truskawki siedzą w beczce (było o tym wcześniej? Nie doczytałam?), ale te szparagi, wiśnia, jeżyny....cudo. Ciekawe czy kiedykolwiek w jakimkolwiek ułamku dorównam Ci, Aniu. Jestem pełna podziwu :p

A zwierzaki masz odjazdowe. Smutne są domy bez futrzaków, co?

Jaguś

Murowaną kuchnią z klinkierem już mnie pobiłaś :lol:

A tak na poważnie, to oczywiście, że będzie u Ciebie równie pięknie, a nawet piękniej!

Truskawki siedzą w beczce bo nie chciaąłm zajmować miejsca na dziełce na grządki :lol:

No i to całkiem "śmieszne jest", a jak będą kwitnąć i owocować to będzie bardzo ciekawie :lol:

Jest jeszcze pigwa na nalewki. U cioci ostatnio pijemy nalewkę z pigwy- tak smacznej jeszcze nigdy nie piłam! :lol:

Cytrynka (Citra) przyjechała z wizytą ze swoją mamą Freją. To jeden ze szczeniaczków beagle, które kiedyś ogłaszałam do sprzedaży. Wszystkie znalazły swoje domy, a jedną suczkę moja kuzynka sobie zostawiła "na pocieszenie".

Cudak niesamowity. I jaka waleczna!

Pierwszego dnia się bardzo bała Kory, a drugiego skakała do patyka, który Kora nosiła w pysku, żeby go jej wyrwać :lol:

I obszczekiwała wszystkie psiaki za płotem :lol:

A jak zasnęła na moich rękach to strasznie chrapała :lol: :lol: :lol:

Cytrynkę to ja sama chętnie bym schrupała!

Słodka niesamowicie!

Za aportami ganiała równo z Kora, mimo, że szans żadnych nie miała :lol:

Aż znów przpomniało mi się jak Kora była taka malutka i niezdarna. Szkoda mi tych czasów, że już przeminęły :wink:

Aniu - nie wiem czy już pytałam ale jaki wybrałaś kolor tynku i jakiej firmy? Czy jest gładki czy baranek? Bardzo mi się taki kolorek podoba :D

I muszę się jeszcze przyznać, że skopiowałam sobie zdjęcie Koruni jak śpi na tarasie przy bratkach. Cudnie wyglada :D

Maluszku

Tynk jest biały. Baranek. W przyszłości mamy zamiar pomalowac go na jakiś piaskowy, pastelowy kolor, ale na razie jest zupełnie bialutki :lol:

Firmy niestety nie pamiętam. Dowiem się w domu.

Bardzo mi miło, że sobie Korę skopiowałaś :lol:

A do działu zwierzaków właśnie się wklejają jej kolejne zdjęcia :lol: