Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do domku i ogrodu Ani i Bartka

Recommended Posts

czupurku

Ci sąsiedzi są bardzo, bardzo fajni, zaprosili nas na popołudnie któreś w tym tygodniu. Pójdziemy, zobaczymy, może coś podpatrzymy. Ale ja już też chcę mieszkać! :wink:

A swoją drogą... U nas te wszystkie sąsiedzkie spotkania, zaproszenia i pogadanki odbywają się we wsiowym sklepie "wielobranżowym" (piwo, napoje, rajstopy, chemia gospodarcza, ciasta i owoce :wink: ). Miłe to i dla mnie śmieszne :lol:

A łazienka...

Kamień spadł mi z serca, bo myślałam, że już się nigdy nie doczekam :wink:

Pozdrawiam!

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aniu, pooglądałam sobie Twoje nowe zdjęcia :) i stwierdzam że domek jest smutny bez okien :wink:

a z jabłonek zerwij koniecznie te jabłuszka. Wiem że ich widok napawa dumą ale drzewko wszystkie swoje siły przeznacza na te jabłuszka a samo nie rośnie. U mnie tak było. Raz że nie miało nowych przyrostów a dwa że w następnym roku nie kwitło. Powinnaś teraz i w przyszłym roku zawiązki uszczykiwać aż drzewko się wzmocni. Dopiero potem pozwolić mu na jabłuszka ( i to nie dużo, zostawić tylko parę sztuk na początek).

Pozdrawiam :)

Ewusia

Porzeczki potraktowałam tak, jak mówisz. A te jabłuszka mnie zaskoczyły, bo ukyrte pod listkami umknęły mojej uwadze. Trzeba będzie i je zerwać, choć naprawdę szkoda :cry: :wink:

Domek będzie miał okienko przy drzwiach a na bokach drewno do kominka aż po dach. Wtedy też nabierze proporcji takich, jak tzreba :wink:

Pozadrawiam!

O właśnie, bo widzę, że mam do czynienia z zawodowcem :wink:

Kiedy i czym najlepiej jest nawozić młode drzewka i młodą trawkę? Myślę też o podsypaniu nawozem mojego skalniaczka. Tylko- kiedy to najlepiej zrobić? Czy sa jakieś określone terminy, miesiące?

To mój pierwszy ogród, pierwsze własne kwiatki, drzewka, trawka i jestem mocno nimi przejęta :oops: :wink:

Aniu, ja podsypuję wszystko azofoską, tylko do iglaków stosuję specjalny nawóz ( nazwy nie pamiętam, jak chcesz to sprawdzę). I ostatnie nawożenie pod koniec lipca. Dawki masz podane na opakowaniu. Na mój ogród (150m2) woreczek wystarcza na kilka sezonów.

A specjalistką od ogrodów jest Tola :D

Ewusia

Dziękuję za pomoc. Powiedz mi jeszcze, od kiedy to nawożenie można zacząć. Ja swoje roślinki sadziłam w marcu- kwietniu tego roku. Obiło mi isę o uszy, że tak od razu to nawozić nie można. I nie wiem, kiedy mogę sypnąć nawóz pierwszy raz. Czy to już czy jeszcze mam poczekać. Czy na przykład trawę posianą w kwietniu już mogę nawozić?