Anna Wiśniewska 28.06.2004 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 czupurku Ci sąsiedzi są bardzo, bardzo fajni, zaprosili nas na popołudnie któreś w tym tygodniu. Pójdziemy, zobaczymy, może coś podpatrzymy. Ale ja już też chcę mieszkać! A swoją drogą... U nas te wszystkie sąsiedzkie spotkania, zaproszenia i pogadanki odbywają się we wsiowym sklepie "wielobranżowym" (piwo, napoje, rajstopy, chemia gospodarcza, ciasta i owoce ). Miłe to i dla mnie śmieszne A łazienka... Kamień spadł mi z serca, bo myślałam, że już się nigdy nie doczekam Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 28.06.2004 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 zdjątka - dawaj zdjątka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 28.06.2004 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Czuję się normalnie pod presją! No dobrze, pokażę ten domek, choć bez okien Zdjątka będa w środę, bo jutro mnie nie ma w kraju. A popstrykam dziś. Moze być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 28.06.2004 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 pewnie że możesz się tak czuć, a co - presja to, presja.a termin okpozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 28.06.2004 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 też będę czekała na zdjątka pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 28.06.2004 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Aniu czekamy na zdjęcia z niecierpliwością Trzymam kciuki za termin przeprowadzki Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 28.06.2004 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Dzięki Aga Mój problem na teraz to tak wycelować z urlopem i przeprowadzką, żeby się na siebie nałożyły Mam wielką nadzieję, że gdy w sierpniu powrócę na formum będę już mieszkanką Konikowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 28.06.2004 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Ania to trzymam kciuki i czekam w sierpinu na spawozdanie z mieszkania na wsi Uda się zobaczysz.... Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 28.06.2004 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Aniu, pliiiizzzz zdjątka a za przeprowadzkę też trzymam kciuki ale Ci zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 28.06.2004 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Aniu, moje kciuki też zaciśnięte. A na zdjęcia domku z bali już się nie mogę doczekać. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 01.07.2004 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2004 Aniu, pooglądałam sobie Twoje nowe zdjęcia i stwierdzam że domek jest smutny bez okien a z jabłonek zerwij koniecznie te jabłuszka. Wiem że ich widok napawa dumą ale drzewko wszystkie swoje siły przeznacza na te jabłuszka a samo nie rośnie. U mnie tak było. Raz że nie miało nowych przyrostów a dwa że w następnym roku nie kwitło. Powinnaś teraz i w przyszłym roku zawiązki uszczykiwać aż drzewko się wzmocni. Dopiero potem pozwolić mu na jabłuszka ( i to nie dużo, zostawić tylko parę sztuk na początek). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 01.07.2004 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2004 Ewusia Porzeczki potraktowałam tak, jak mówisz. A te jabłuszka mnie zaskoczyły, bo ukyrte pod listkami umknęły mojej uwadze. Trzeba będzie i je zerwać, choć naprawdę szkoda Domek będzie miał okienko przy drzwiach a na bokach drewno do kominka aż po dach. Wtedy też nabierze proporcji takich, jak tzreba Pozadrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 02.07.2004 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2004 oj, wiem jak to boli w końcu to pierwsze przez Ciebie wychodowane jabłuszka ale zobaczysz jak bedzie teraz rosnąć podsyp ją jeszcze jakimś nawozem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 02.07.2004 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2004 O właśnie, bo widzę, że mam do czynienia z zawodowcem Kiedy i czym najlepiej jest nawozić młode drzewka i młodą trawkę? Myślę też o podsypaniu nawozem mojego skalniaczka. Tylko- kiedy to najlepiej zrobić? Czy sa jakieś określone terminy, miesiące? To mój pierwszy ogród, pierwsze własne kwiatki, drzewka, trawka i jestem mocno nimi przejęta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 02.07.2004 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2004 Aniu, ja podsypuję wszystko azofoską, tylko do iglaków stosuję specjalny nawóz ( nazwy nie pamiętam, jak chcesz to sprawdzę). I ostatnie nawożenie pod koniec lipca. Dawki masz podane na opakowaniu. Na mój ogród (150m2) woreczek wystarcza na kilka sezonów. A specjalistką od ogrodów jest Tola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 02.07.2004 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2004 EwusiaDziękuję za pomoc. Powiedz mi jeszcze, od kiedy to nawożenie można zacząć. Ja swoje roślinki sadziłam w marcu- kwietniu tego roku. Obiło mi isę o uszy, że tak od razu to nawozić nie można. I nie wiem, kiedy mogę sypnąć nawóz pierwszy raz. Czy to już czy jeszcze mam poczekać. Czy na przykład trawę posianą w kwietniu już mogę nawozić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 02.07.2004 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2004 Generalnie trzeba czekać aż rośliny się przyjmą, czyli około miesiąca. Możesz śmiało je delikatnie podsypać, tylko nie a dużo. A zaczynasz wiosną jak tylko wszystkie rośliny się ruszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 02.07.2004 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2004 Dzięki ewusia! Zrobię jak mówisz, i opowiem o efektach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 05.07.2004 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 zdążyłam szybciutko szybko przeczytac i pooglądać zdjątka SUPER!!!! pewnie nie możecie się doczekać kiedy tam zamieszkacie.....i wcale się nie dziwię ...ślicznie tam jest !!!!! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 05.07.2004 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Aniu to trzymam kciuki za przejęcie sterów będzie dobrze jak to mówię gdzie diabeł nie może..... Czekam na zdjęcia wnętrz. Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts