Anna Wiśniewska 07.07.2004 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 Tola Wcale nie słowopotwory Poetka z Ciebie jak się patrzy. Już po wyglądzie Twojej działeczki widać, że jesteś poetyczną i pięknolubną duszą Aga No pewnie, że zostanę tutaj po przeprowadzce! Będą sobie Luuulać w Kawiarence A poza tym i tak będę jeszcze wykańczała przez lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 07.07.2004 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 Ania to barzdo się cieszę Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 07.07.2004 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 Aguś Jeszcze nie jedno mam do zrobienia i pokazania. Cała góra- obiecałam zdjęcia po doprowadzeniu jej do stanu mieszkalnego, a to przed zimą się raczej nie stanie. Ogród- zamierzam korzystać z porad Toli ile się da i ile będzie chciała mnie słuchać i odpowiedać na moje naiwne pytania A potem te cuda trzeba przecież pokazać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 07.07.2004 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 Aniu, pytaj ile potrzebujesz! Kto pyta, nie błądzi, tylko czy ja będę umiała na wszystkie odpowiedzieć ??? Podnosicie mi poprzeczkę dziewczyny! Chyba rzucę sie w wir fachowej lektury celem dokształtu. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 07.07.2004 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 wiersz znalazł się właśnie w odpowiednim dziale: stowarzyszenie budujących poetów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 07.07.2004 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 CZUPURKU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 07.07.2004 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 Tola twoja działak taka piękna że napewno Twojej wiedzy wytsraczy Ania to czekamy na te zdjęcia czekamy powolutku i wszystko zobaczymy a szczególnie Twoją ciężką pracę, potem skorzystam z doświadczeń Jak widze zielsko na mojej działce to ciężka będzie praca przedemną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 07.07.2004 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 Toluś To ja nieśmiało pierwsze pytanie. Czym i kiedy najlepiej nawozić skalniaczki? Kwiatki malutkie, żadne krzaczki I jeszcze kiedy najlepiej sadzić rododendrony? Czy mają one jakieś specjalne wymagania glebowe? (na mojej działce wszędzie jest III) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 07.07.2004 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 Aniu, ja roślin skalniaczkowych nie rozpieszczam i nie nawożę. To są roślinki niewymagające nawet częstego podlewania.Kupując rododendron w doniczce, mozesz go sadzić od wiosny, do późnej jesieni. Przygotuj mu większy dołek wypełniony ziemią zakwaszoną /możesz kupić gotową do rododendronów/ przesadź, podlej i już. Nawóz dopiero w przyszłym roku. Zaczynaj swoją przygodę z ogrodem od roślin mało wymagających! Będziesz widzieć efekty,dadzą Ci satysfakcję, doświadczenie, a potem powoli gatunki "trudniejsze".Będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 07.07.2004 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 Moja znajoma zakwasza ziemię pod rododendrony wrzucając chleb do wykopanego dołka w który idzie rododendron. Rododendrony ma ładne, teoretycznie to ma sens (chociażby kwas chlebowy) ale w żadnym poradniku tego nie widziałem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 07.07.2004 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 Aniu widze że z Twoich komentarzy zrobił się wątek ogrodowy z poradami itp. i Tak trzymac wszyscy na tym skorzystamy Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 08.07.2004 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Zaczynaj swoją przygodę z ogrodem od roślin mało wymagających! Będziesz widzieć efekty,dadzą Ci satysfakcję, doświadczenie, a potem powoli gatunki "trudniejsze". Będzie dobrze. Tola, tylko dla mnie małym problemem jest odróżnienie roślin małowymagających od tych trudniejszych W zasadzie wiem, jak chciałabym, żeby wyglądał mój ogród. I będę do tego dochodzić małymi kroczkami. A pytałam o rododendrony, bo widziałam ogród, w którym te akurat rosliny królowały i wyglądał on przepięknie. Planuję też zrobić sobie taki rododendronowy zakątek u siebie Najtrudniejszą sztuka wydaje mi się takie rozplanowanie krzewów i kwiató, żeby ogród żył i przyciągał kolorami od wczesnej wiosny do późnej jesieni. Już wiem, że żeby ta sztuka się udała, dużej wiedzy i doświadczenia potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 13.07.2004 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 no niezły ten paseczek pod sufitem (wąski i delikatny)jaką farbą malowaliście ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 13.07.2004 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 Paseczek ma 2 cm. Ściany są malowane Duluxem Kolory Świata- Pastelowa orchidea. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 14.07.2004 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 Aniu to napewno jest miłośc życze by trwała jak najdłużej teraz tylko przeprowadzka i silanka będzie trwać Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 14.07.2004 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 Aniu Jestem stałą czytelniczką Twojego dziennika. Bardzo się cieszę z postępu prac, z każdego Twojego nowego kwiatka Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 14.07.2004 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 oj...miłość....miłość.....żeby Wam się tam już zamieszkało i mieszkało jak najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 14.07.2004 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 Miłość to największa potęga na świecie Ale chyba każdy jest zakochany w swoim domu, który zna od chwili samego poczęcia Dziękuję dziewczyny za miłe słowa W Waszym przypadku to też pewnie jest miłość, mam rację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 16.07.2004 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 Aniu -a mi zawsze podobała się taka trawa ze stokrotkami ....może trochę ze względów sentymentalnych .....i zastanawiałam sie właśnie jak taką mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 16.07.2004 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 To zasiej trawę, poczekaj parę tygodni a same wyjdą U mnie jest obecnie zielony chodniczek z mnóstwem białych kwiatuszków. Fakt, wygląda to uroczo ale trochę nie o taki efekt mi chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts