Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do domku i ogrodu Ani i Bartka

Recommended Posts

Aniu gratuluję pięknego dmku i ogrodu. Powiem w sekrecie, że zazdroszczę :oops: ci pięknych kwiatów - a w szczególnosci moich ulubionych róż i liliowców. Aniu kiedy masz czas zajmowac sie ogrodem, bo widze ze ogród jest bardzo zadbany, a wiem z doświadczenia że przy maluszku zazwyczaj brakuje czasu :roll: :wink:. Pozdrawiam i życze dużo pociechy z synka.

P.S.

Czekam na dalsze zdjecia ogrodu 8) :wink:

http://images3.fotosik.pl/110/d3d42ab5b5b4eb78.png

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Martynko

Bardzo dziękuję :lol: :oops:

Cieszę się ogromnie, że nasz domek i ogród tak Ci się podoba.

Co do czasu... :roll:

Wiesz, mam cudownych rodziców, którzy bardzo chętnie mi pomagają, i którzy kochają swojego wnuka i nasz ogród tak samo jak ja. Bez ich pomocy nic nie wyglądałoby tak, jak wygląda :roll: :lol:

Dodatkowo - mój tato podziela moją pasję do róż :lol:

Pozdrawiamy! :lol:

Dziewczęta kochane

Zawstydzacie mnie :oops: :oops: :oops: :wink:

Staram się, jak mogę, a że ładnie wychodzi, to mogę tylko się cieszyć i dziękować za słowa uznania :lol:

Sporo pomysłów ciągle łazi mi po głowie, więc mogę obiecać, że w przyszłym roku będzie jeszcze ładniej :lol:

Andrzejko - oczywiście, że się nie gniewam, no co Ty! :o :wink:

Mam sąsiadów, którzy na ogrodzie mają wszystko. W zeszłym tygodniu dostałam wiadro ogórków. U nas to Paweł je te świeże małosolne, ja czekam trochę dłużej. Paweł nie rozumie jak można jeść takie zepsute :lol: .

Dziś dostałam dwa wiadra papierówek są takie pyszne, kwaśne. Nie dam rady ich jednak zjeść, no chyba,że mi tata pomoże. Z niego to pies na jabłka. Sąsiadka zachęca abym zrobiła mus jabłkowy. Będzie na zimę do wypieków. Ale ja raz popełniłam murzynka i wyszedł mi z zakalcem. Paweł się zajadał. Musi mnie kochać ponad wszystko. Musze podjąć decyzję o zaprawianiu do piątku, bo wyjeżdżamy :D .

Aniu, wiśnie pod koniec sezonu? A ja myślałam, że dawno już się skończyły. Zresztą moje od miesiąca są już w słoikach (właśnie soki i konfitury). Też lubię takie zabawy w przetwory. Wczoraj robiłam ogórki, w piątek czas na paprykę i śliwki. W tym roku, ze względu na budowę poprzestanę tylko na tym, ale zwykle szaleję całe lato. No i liczę jeszcze na grzybki, bo u mnie lasy baaaaaaaaardzo grzybowe.

Tak wię mamy podobne pasje :p

No i nie mogę się już doczekać, kiedy zacznę urządzać mój ogród. Jak patrzę na Twoje okazy, to aż mnie ściska z zazdrości. Masz rękę do kwiatów. :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p I one to czują :p :p :p :p :p

Tabalugo

Wiśnie pod koniec sezonu przetworowego :lol:

W tym roku - ze względu na Pawła i własne wygodnictwo ( :oops: ) będę robić soki i dżemu z wiśni mrożonych, wypestkowanych :lol:

Mam możliwość zakupu bezpośrednio w miejscu skupu owoców, więc z tego skorzystam :lol:

Ja się w tym roku mocno nastawiam na zrobienie konfitury z winogron i wermutu, o której rok temu okrutnie się rozpisywałam i ... na tym się skończyło :wink: W tym roku nie odpuszczę :lol:

Co do kwiatów i ogródka, to... dziękuję :oops: :oops: :oops: :oops:

Do forumowych mistrzów jeszcze mi baaardzo daleko, ale się staram, no i mam do pomocy moich cudownych rodziców :lol:

A w tajemnicy Ci powiem, że na przyszłą wiosnę będę dumnie prezentować obelisk herbacianych róż pnących :lol: Ale ciii, nikomu nie mów :wink:

Pozdrawiam serdecznie!

Pewna jestem, że Twój ogród będzie i tak najpiękniejszy na świecie - bo Twój :lol:

Tabalugo

Wiśnie pod koniec sezonu przetworowego :lol:

W tym roku - ze względu na Pawła i własne wygodnictwo ( :oops: ) będę robić soki i dżemu z wiśni mrożonych, wypestkowanych :lol:

Mam możliwość zakupu bezpośrednio w miejscu skupu owoców, więc z tego skorzystam :lol:

A, to teraz rozumiem. Drylowanie, i to jeszcze z małym dzieciątkiem to wątpliwa przyjemność. A konfiturki z wisienek- palce lizać.

Konfiturki z winogron i wermutu- hm, brzmi ciekawie.

Nie mogę się już doczekać na ten obelisk (ciiiiii......)Czyli już założony, tylko efekty będziemy oglądać w przyszłym roku?

:p :p