Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do domku i ogrodu Ani i Bartka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ania, a jaki to tajemniczy sposób na usypianie "bezcyckowe" masz? Coś co usypia i jego Tatę...wyobraźnia mi pracuje....jakoś nie mogę się domyślić 8)

Nooo 8) Wszyscy chcieliby wiedziec :wink: Hmmm dzem z mirabelek :roll: A ja mam mirabelke na dzialce :wink: Pewnie zrobie w przyszlym roku :roll:

A dlaczego nie w tym?

Ja jutro pędzę na szaberek do opuszczonych sadów i do dzieła :lol: :lol: :lol: (w piątek były jeszcze mało słodkie, jutro powinny być IDEALNE :lol: )

Było CUDNIE i mam nadzieję, że się jeszcze kiedyś powtórzy (popełnię teraz małą próbę przekupstwa - od jutra zabieram się za przetwory z mirabelek i winogron... przywieźć? :wink: )

wiesz czym mnie kusić :D

A teraz po wklejeniu tych dwóch zdjęć wszyscy mi będą zazdrościć.

Zobaczcie ludkowie jaki kosz skarbów dostałam od Ani :D :D :D

http://i17.photobucket.com/albums/b89/tola2/13131.jpg

http://i17.photobucket.com/albums/b89/tola2/1212.jpg

A dlaczego nie w tym?

Ja jutro pędzę na szaberek do opuszczonych sadów i do dzieła :lol: :lol: :lol: (w piątek były jeszcze mało słodkie, jutro powinny być IDEALNE :lol: )

A nie bo miszkam w piwicy, nie mam kuchnii tylko palnik gazowy, nie mam zlewu, itd. :) Wybrazasz sobie w takich warunkach robienie przetworow :wink:

A ten koszt z podarunkami po prostu boski! A sloiki wygladaja baaardzo apetycznie :wink: :D

Ania, a jaki to tajemniczy sposób na usypianie "bezcyckowe" masz? Coś co usypia i jego Tatę...wyobraźnia mi pracuje....jakoś nie mogę się domyślić 8)

Myśl kochana, myśl

:lol: :lol: :lol: :lol:

Głaskanie po pleckach...

He he, to my chyba z tej samej rodziny jesteśmy.... :lol:

A chcę Ci jeszcze Anuś powiedzieć, że dzisiaj pod wpływem Twoich lilii i liliowców zakupiłam czasopismo ogrodnicze (nie pomnę tytułu) bo jest tam artykuł o tych kwiatach. Wciagnę się jutro :D

Proszę ucałować Pawełka od ciotki Jagny. W ten mięciutki karczek na przykład... :p

A tak w ogóle to Wy dziewczyny jakieś spotkanie kombinujecie...? Taaaak tylko pytam...http://manu.dogomania.pl/emot/Szczerbaty.gif

Karczek wycałowany :lol:

Lilie i liliowce to jedne z moich ukochanych kwiatów (zaraz chyba za różami, przed słonecznikami :wink: ). Nie mogę się doczekać września, bo znowy kilka (naście :oops: ) dokupię i dosadzę :lol: :lol: :lol:

Spotkanie...

Chyba warto byłoby zorganizować, nawet takie babskie, z rodzynkiem :roll: :wink:

Maniam - jak ja bym takie grzyby sobie zjadla!!! :D Uwilbiam - ale tylko lesne. Ale u mnie ze bierania w tym roku pewnie niestety nic nie wypali, a moja rodzinka nie jest ja twoj Tato :wink: niestety :wink: Ale popatrzec zawsze chetnie.

A mieczyki to ulubione kwiaty moejgo taty - zreszta Mieczysława :D Tez mu planuje takie w ogrodzie posadzi - coby mu radosc sprawialy :D

Napisz prosze jakiego wymagaj podloza, stanowiska - co lubia a co wg twoich obserwaci (oprocz namierneg deszczu :wink: ) im szkodzi! :D

Iga

Z moich obserwacji wynika, że mieczyki (inaczej gladiole) nie maja żadnych specjalnych wymagań. Co prawda u mnie na działce jest wszędzie bardzo dobra gleba - klasa III, ale myślę, że i na innych mieczyki będa dobrze kwitły.

U mnie rosną razem z daliami, na stanowisku bardzo słonecznym. Raz w sezonie dostaja nawóz do kwiatów, jak wszystkie inne kwitnace zieleniny u mnie na działce.

No i podpieram je, kiedy widzę, ze zaraz będą się gibać na boki :wink:

A w czasie suszy podlewam oczywiście :lol:

Dzieki Aniu :D Czyli widze, ze kwiaty to raczej w miejscach slonecznych lepiej sadzic :roll: czy sa tez takie, ktore pieknie kwitna w cieniu. Pytam, bo mam caly pas ogrodu widoczny z salonu i z okna kuchennego (reszta widok na stojacy w odl. 4m mur sasiada :-? ) i chcialabym tak jakas ladna kompozycje stworzyc. Mur na razie obloze chyba drewananym panelami ogrodowymi, puszcze jakies pnacz. A co pod nim :roll: Aby bylo w mare ladnie. Co bys mi Aniu pelicila do ciena? A czy warzywka typu rzodkiewka i salata oraz ziola tam urosna :roll:

Sorry, ze tak cie zarzucam - ale naprawde jestem pod ogromnym wrazeniem twojego ogrodu i jestes teraz moim guru :D Mi tez sie marzy taka rabata pelna kwitnacych kwiatow. A najwyzszym szczesciem byloby, aby kwaty kwitly tam od wczesnej wiosny do poznej jesieni. Tylko w ogole nie wiem jak za cus takiego sie zabrac :wink: