Anna Wiśniewska 05.09.2006 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Na ogłosznie odpowiadam ..... Nie kupię Jak już młody zaczyna raczkowac będzie coraz lepiej Zabawki bardzo fajne i widzę że z ulubionej firmy forumowiczów Duża buźka dla Pawcia Taaa, jest juz lepiej Posuwa się po parkiecie jak zaskroniec I szafki już sobie otwiera I szybę od drzwi na taras próbuje przekonać, żeby go wypuściła na dwór Wesolutko mam na maksa! I jak marudzi to woła "mamamama" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 11.09.2006 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 I powiem Ci że będzie coraz weselej Ja zawsze miałam metodę że jak cos robiłam a młode wrzeszczało to musiało zaczekac jak skończę - bardzo przy tym bolała mnie buźka bo cały czas nadawałm tłumacząc dlaczego jest tak a nie inaczej. Tak się uczy młodego człowieka że nie wszytsko w zyciu jest na JUŻ Powodzenia i duża buźka dla Pawcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 13.09.2006 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 witaj Aniu bardzo żałuję że nie udało się nam spotkać u MISTRZYNI ....pewnie bym też doła miała mieczyki i dalie piękniste!!! kiedy wsadza się mieczyki do ziemi? znów mam "tyły" i ich jeszcze nie mam przetworów za to parę zrobiłam, m.in pyszny dżem ze starej książki z przepisami poradnika domowego- z jabłek, gruszek i śliwek z rodzynkami i orzechami...mniam pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 14.09.2006 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 witaj Aniu bardzo żałuję że nie udało się nam spotkać u MISTRZYNI ....pewnie bym też doła miała mieczyki i dalie piękniste!!! kiedy wsadza się mieczyki do ziemi? znów mam "tyły" i ich jeszcze nie mam przetworów za to parę zrobiłam, m.in pyszny dżem ze starej książki z przepisami poradnika domowego- z jabłek, gruszek i śliwek z rodzynkami i orzechami...mniam pozdrawiam serdecznie Też Ivonka żałuję Ale przynajmniej Ty doła nie miałaś Mieczyki wsadzałam razem z daliami (oba gatunki sie wykopuje na zimę) w marcu chyba. Nie pamiętam dokładnie Zapytam jutro cebulowego guru i dam Ci dokładna odpowiedź. A ten Twój dżem brzmi niezwykle samkowicie. Moge pożebrać o przepis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 18.09.2006 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 no tak ...doła bym pewnie miala czyli mieczyki i dalie kupuje się na wiosnę i wysadza w maju...OK...zakodowane przepis na dżem: 1 kg śliwek 1 kg gruszek 1 kg jabłek 3 szkl. cukru 20dkg rodzynek 20dkg orzechów włoskich kilka goździków laska wanilii Śliwki odpestkować, jabłka i gruszki obrać i pokroić na mniejsze kawałki, zasypać cukrem na kilka godzin, potem gotować aż się owoce zeszklą, a woda odparuje(długo ...jak klasyczna konfitura śliwkowa) Na koniec dodać rodzynki, posiekane orzechy, przyprawy, zagotować razem i gorące przekładać do słoików. Z tej porcji wychodzi ok.7 słoików po dżemie. Muszę tylko sprawdzić jeszcze ilość cukru - bo coś nie jestem pewna tych 3 szklanek ale dżem jest pyszny! co to ma być "Róża na trejażu oklapła, bo ja pozbawiłam naczyń włosowatych".....co Ty jej zrobiłaś ?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 19.09.2006 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Ivonka MNIAM! Dzięki Róża okrutnie oklapła, bo ją przesadzałam z jednego miejsca w drugie. I wyjęłam z ziemi tylko z korzeniem (bez garnka ziemi wkoło), bo inaczej się nie dało Mam nadzieję, że przetrwa tę przeprowadzkę i będzie przepięknie wyglądać i pachnieć na środku działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 20.09.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Sarbinowo ach.....byłam tam na pierwszych samodzielnych wakacjach . Czy bar Neptun jeszcze czynny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 21.09.2006 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Ola Nie wiem A gdzie on jest, czy raczej był? To sprawdzę w najbliższa niedzielę, bo znów sie wybieramy jak pogoda pozwoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 21.09.2006 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Ola Nie wiem A gdzie on jest, czy raczej był? To sprawdzę w najbliższa niedzielę, bo znów sie wybieramy jak pogoda pozwoli W centrum jak idzie się główną ulicą morze masz po prawej to on był po lewej, ale tak bliżej czego był to nie pamietam,niezła impreza była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 23.09.2006 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 Olka Jeśli tylko uda mi sie go zlokalizować, dam Ci znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 27.09.2006 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 nie wiem czy robiłaś dżem, ale sprawdziłam wreszcie ten cukier było 1kg, ale ja dałam mniej - tak właśnie ok. 3 szkl - a i tak jest słodki! ale jaki pyszny Sarbinowo....i pobliskie Chłopy.....to znów moje miejsce super wakacji w szczenięcym wieku chodziłysmy z dziewczynami oglądać wschód słońca....cały tydzień i zawsze niebo było zachmurzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 29.09.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Ivonka Jeszcze nie robiłam, zrobię w przyszłym tygodniu. Na razie w spiżarni przybyło mi 15 słoików dżemu wiśniowego i 5 słoików dżemu z wiśni i malin (z własnego ogródka ) Zrobię tak jak Ty - z 3 szklanek, bo za słodko to ja nie lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 29.09.2006 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 przetworów za to parę zrobiłam, m.in pyszny dżem ze starej książki..mniam Ivonesca spryciaro, o takim jeszcze nie słyszałam Dziewczyny, ja się przetworami pochwalić nie mogę, no chyba tymi, które dostałam od Ani Nie mam sumienia ich zjeść, tak pięknie wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 29.09.2006 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 przetworów za to parę zrobiłam, m.in pyszny dżem ze starej książki..mniam Ivonesca spryciaro, o takim jeszcze nie słyszałam Dziewczyny, ja się przetworami pochwalić nie mogę, no chyba tymi, które dostałam od Ani Nie mam sumienia ich zjeść, tak pięknie wyglądają tolu - no ta książka nie była aż tak stara.....to z biblioteczki poradnika domowego - jesień w kuchni ja też aż tak dużo przetworów nie robiłam - ale po parę słoiczków różności mam...ostatnio robiłam paprykę wg przepisu Ew-ki - pycha! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 29.09.2006 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 przetworów za to parę zrobiłam, m.in pyszny dżem ze starej książki..mniam Ivonesca spryciaro, o takim jeszcze nie słyszałam Dziewczyny, ja się przetworami pochwalić nie mogę, no chyba tymi, które dostałam od Ani Nie mam sumienia ich zjeść, tak pięknie wyglądają Tolusia Zajadaj! Szczególnie polecam Ci żórawinę do kurczaka. Jak zjecie i Wam zasmakuje, to mam tego tyle z tegorocznych zbiorów, że mogę Ci jeszcze paczuszkę podesłać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 02.10.2006 06:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 żórawina też jest dobra do smażonego cammemberta...mniam, mniam !!! Aniu- podaj przepis na tę żórawinę - widziałam że sprzedają na targu to może zrobię parę słoiczków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 02.10.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Ivonka Tu nie ma co przepisu podawać 1 kg żórawiny mrozisz w zamrażalce na kilka dni (pozbywa się w ten sposób goryczki), potem odmrażasz, bierzesz 1/2 kg cukru i 1 opakowanie żelfiksu 1:2 i postępujesz dokładnie tak, jak jest napisane na torebce Zrobiona w ten spopsób żórawina nie rozgotowuje się i prześlicznie wygląda - takie czerwone kuleczki w galaretce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 02.10.2006 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Ivonka Tu nie ma co przepisu podawać 1 kg żórawiny mrozisz w zamrażalce na kilka dni (pozbywa się w ten sposób goryczki), potem odmrażasz, bierzesz 1/2 kg cukru i 1 opakowanie żelfiksu 1:2 i postępujesz dokładnie tak, jak jest napisane na torebce Zrobiona w ten spopsób żórawina nie rozgotowuje się i prześlicznie wygląda - takie czerwone kuleczki w galaretce no toż właśnie jest przepis dzięki pozdrawiam z trochę zachmurzonego Wrocka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 02.10.2006 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Aniu - tyle czasu mamy czekać na zdjęcia każesz nam uczyć się cierpliwości czy co PS. Czy możesz oprócz linka do dziennika umieścić też w swoim podpisie link do komentarzy - tak jak było wcześniej - bardzo to w było wygodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 02.10.2006 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Ivonka Zanim ja coś wybiorę... Bo wszystkie są cudne po prostu, a jest ich ... A tu właśnie mam problem - bo przez ten licznik Pawła mieści się tylko albo link do dziennika albo do komentarzy - to co mam wybrać? Co jest bardziej potrzebne i wygodne? Bo nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.