Ivonesca 17.09.2007 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 trzymam kciuki za postępy nocnikowe Pawełka gdyby sie udało już teraz to mogłabyś mówić że szybko to poszło....niestety pampersy są fajne, ale moim zdaniem wygodne dla dzieci.... Karolina była wychowana jeszcze na tetrowych pieluchach i nie było problemu (większego) z oduczeniem ...za to z Frankiem było bardzo długo w nocy moczył się jeszcze jak 3 lata miał.... aż zaczęłam czytać czy coś z nim nie tak i szukać jakie to podłoże... ale potem się oduczył - może chłopaki jednak później do tego dojrzewają (jak i do innych rzeczy ) z zasypianiem nie miałam problemu - jedno i drugie od małego było nauczone do samodzielnego zasypiania - Karolina musiala szybko nauczyć sie zasypiać aby rodzice mogli sie chociaż wieczorem w spokoju pouczyć (w akademiku)...no a potem z Frankiem to juz tak samo praktykowaliśmy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 17.09.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Ech, dziewczyny, nie wiem o co chodzi, ale nic mi nie wychodzi Dla Pawła nie ma znaczenia o której godz. chcę go położyć, cyrki są takie same. Dziś wstał o 7, cały ranek spędził na dworze, umordował się, potem postękał na nocniku ale bezproduktywnie, a kiedy próbowałam go uśpić o 11.45 to zabrudził dwie pieluchy, skakał po łóżeczku, śpiewał, wyrzucał z nigo wszystko co się dało i tak do 12.30. Zaraz muszę go budzić, bo potem będzie ta sama akcja wieczorem. Miko Próbowałam już o różnych porach, różnych godzinach, zawsze jest tak samo. Jak jest śpiący to się sam rozbudza, żeby tylko nie iść spać. Nie wiem, co źle robię Kiedyś nie było problemu - odkłądałam do łóżeczka i sam zasypiał, teraz za nic w świecie. A jak już nie wytrzymuję i wychodzę z pokoju, to on wybiega za mną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 17.09.2007 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Aniu - nic nie robisz źle - tak nawet nie myśl....u niego to chyba bunt 2-latka się już odzywa....to może nie kładź go na siłę w południe...choć wiem że to może byc też zgubne bo jak zaśnie o 15 i obudzi sie o 17 to potem wieczorem cyrk do wieczora późnego....ale jeśli nie wstajesz rano do pracy to spróbować można.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 18.09.2007 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Ivonka no tak właśnie się obawiam, że bunt dwulatka już u niego kiełkuje Od jakiegoś czasu mam z Pawłem duże kłopoty. Tak jak dotychczas ładnie mnie słuchał i nie sprawiał problemów, tak teraz jedna wielka wychowawcza katastrofa Objawia się głuchnięciem , sprawdzaniem wytrzymałości mamy i zdecydowanymi próbami poszerzania autonomii i zdobywania władzy I chyba masz rację, te cyrki z zasypianiem zaczęły się w sumie równolegle Ciężki to dla mnie okres No to, kochane doświadczone mamy, bardzo proszę o wyczerpujące opisy jak radzić sobie z buntem dwulatka i nie zwariować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paullina 02.10.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Witam!!! Przeczytałam Twój album i zrobiło mi się bardzo milo gdy przeczytałam o SArbinowie Mielnie ( w dzieciństwie rok roku jeżdziłam tam z rodzicami na wczasy ) Konikowo też znam - mieszkałam trochę w Koszalinie. Gratuluję - piękny dom i ogród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 02.10.2007 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 balustrada super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 02.10.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Witam!!! Przeczytałam Twój album i zrobiło mi się bardzo milo gdy przeczytałam o SArbinowie Mielnie ( w dzieciństwie rok roku jeżdziłam tam z rodzicami na wczasy ) Konikowo też znam - mieszkałam trochę w Koszalinie. Gratuluję - piękny dom i ogród Dzięki Paulinko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 02.10.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 balustrada super Hehe, dzięki w imieniu mojego męża Płot też zrobił i podbitkę i polbruk ułożył Ale Twój ładniej muszę rzec obiektywnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 02.10.2007 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 balustrada super Hehe, dzięki w imieniu mojego męża Płot też zrobił i podbitkę i polbruk ułożył Ale Twój ładniej muszę rzec obiektywnie to właśnie dzięki Wam uwierzyliśmy,że można samemu zrobić polbruk dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 02.10.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Ola Jak jeszcze coś fajnego sami wymyślimy i zrobimy to dam Ci cynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 08.10.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 sie ania bardzo ciesze i..........gratuluje z calego serca !!!!! trzymaj sie cieplutko i dbaj o siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 08.10.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Na RW gratulowałam i tutaj też!!!! Powodzenia i dbaj o siebie!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 08.10.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 sie ania bardzo ciesze i..........gratuluje z calego serca !!!!! trzymaj sie cieplutko i dbaj o siebie Ja do gratulacji się dołączę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 08.10.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Dzięki!!! Ale uprzedzam, że ja mogę być czasmi nieznośna Boję się bardzo, bo jeszcze dobrze pamiętam jak to wszystko było... A w odmiennym stanie bywam jędzowata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.10.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Ola Jak jeszcze coś fajnego sami wymyślimy i zrobimy to dam Ci cynk No proszę i wymyśleliście Moje gratulacje i nie boj sie , dasz radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 09.10.2007 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 wspaniała nowina gratuluję Wam i nie martw się, przecież będziesz dbać o siebie.... więc dlaczego ma być źle ? uściski dla Pawełka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 09.10.2007 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 wypowiedź z 4.10 RW Olka, zrobiliśmy coś z Bartkiem nowego, ale jeszcze nic nie powiem bo to wymaga konsultacji i potwierdzenia jeśli to jest to o czym myślę to proszę za mnie urodzić ale miałam nosa GRATULACJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 09.10.2007 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Olka I co, zgapicie? ewusiu Ogrmnie miło Cię widzieć! Dziękuję. Wiem, jakoś to sobie poukładamy, ale na razie zupełnie nie wyobrażam sobie siebie z 25 kg brzuchem i biegającego Pawła obok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 09.10.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Jaka wspaniała nowina !!!!!!!!! Aniu gratuluję! Pamietam jak ja byłam przerazona jak okaząło się że bedzie drugie, a Kuba miał roczek. Al eteraz z perspektywy czas jestm bardzo zadowlona. Wszytsko bedzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 09.10.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Żaba dzięki Wiesz, pocieszyłaś mnie trochę Pewnie, że będzie dobrze, inni dają radę to dlaczego my mamy sobie nie poradzić? Ale, że zadyma będzie to pewne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts