Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Obraz z kamery monitorującej na LCD

Recommended Posts

Hej,

szukamy z mężem następującego rozwiazania.

kamera podpięta zainstalowana na froncie spięta z odbiornikiem tj. wyświetlaczem oraz TV.

chodzi o to aby w momencie dzwonku do furtki, obraz i dźwięk pojawił się na wyświetlaczu oraz dodtakowo na ekranie tv.

tak aby ogladając ekran samoczynnie pojawiał się oddzielny kanał np. wideo z obrazem z kamery

znacie jakieś rozwiazanie??

Tego niestety nie jestem pewien, ale automatyczna zmiana w przypadku gdy ktoś zadzwoni byłaby upierdliwa moim zdaniem. Oglądam mecz, biegnie Lewy, strzela i .... cyk ... widzę listonosza przed bramą. Albo Strasburger zapodaje suchara a tu nagle ... cyk ... i nie usłyzę puenty :D.

Jeśli instrukcja na to nie odpowie, to panowie z serwisu na pewno.

ok a pytanie czy po podłączenie sygnał w tv automatycznie będzie sie zmieniał na kamerę od monitoringu???

Tak na szybko wymyśliłem, że można by podłączyć sygnał z kamery po wejście EURO w TV i na wejście wyzwalające 12V pod to samo EURO z domofonu. To by powodowało przełączenie obrazu z kamery. Tylko jakieś podtrzymanie na przekaźniku czasowych tych 12V w zależności od czasu wyświetlanego obrazu.

Nie wiem czy się jasno wyraziłem, ale kumaty instalator to rozkmini.

Tego niestety nie jestem pewien, ale automatyczna zmiana w przypadku gdy ktoś zadzwoni byłaby upierdliwa moim zdaniem. Oglądam mecz, biegnie Lewy, strzela i .... cyk ... widzę listonosza przed bramą. Albo Strasburger zapodaje suchara a tu nagle ... cyk ... i nie usłyzę puenty :D.

Jeśli instrukcja na to nie odpowie, to panowie z serwisu na pewno.

Dobre, dobre. :p