Kacper1994 18.06.2013 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 WitamJestem w trakcie zakładania trawnika i potrzebuję pomocy. Mam blisko 30 ar działki która muszę obsiać. Interesują mnie tylko trawy z rolimpex'u. Chce mieć trawnik który nie rośnie zbyt szybko i ładnie się prezentuje. Zastanawiałem się nad mieszankami: -gazon dekoracyjny; -wersalina;-trawnikowa;-z linii golden line-uniwersal lub z graminex'u-wembley.Jeśli ktoś posiada zdjęcia trawników z danych mieszanek był bym bardzo wdzięczny i liczy się każda rada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nela29 18.06.2013 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Dlaczego tylko rolimpex cię interesuje? Mam super mieszankę z innej firmy, którą mogłabym Ci polecić i zaprezentować na zdjęciach. Jedyna chyba mieszanka gdzie uzyskałam naprawdę efekt dywanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacper1994 18.06.2013 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 hmm w sumie otwarty jestem. Ale wcześniej siałem rolimpex i nigdy na niego nie narzekałem. Jeśli możesz mi wysłać zdjęcia i napisać co to za firma to będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nela29 18.06.2013 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Ja na działce ~1500m mam trawę Profi firmy Wolf Garten (http://www.wolf-garten.com.pl/trawy-i-nawozy/233-profi.html) - efekt dywanowy, faktycznie bardzo ładnie wypiera chwasty, jest zielona, soczysta i strasznie gęsta. Chodzenie po niej bosymi nogami to sama przyjemność. Jak będę zakładała trawnik na swojej nowej posesji to tylko Profi! Jedyna rozbieżność z opisem to tylko fakt, że nie kiełkuje tak bardzo szybko. Zamiast 2 tygodni (przy automatycznym nawadnianiu), trawa kiełkowała ok. 4 tygodni. Ale jak już wykiełkowała to momentalnie się zaczęła rozkrzewiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacper1994 18.06.2013 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 a jak często ją kosisz ? Ładna jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nela29 18.06.2013 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 a jak często ją kosisz ? Ładna jest Staram się raz na tydzień, ale czasem zdarzy się raz na dwa tygodnie. Działka jest 60 km od Warszawy, więc nie mam możliwości "tak jak Bozia przykazała" co 3 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacper1994 18.06.2013 15:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 rozumiem. Jeszcze poczekam na kogoś kto może miał/ma doświadczenie z trawami z Iławy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacper1994 18.06.2013 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Temant nadal aktualny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 19.06.2013 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 A ja lubię trawy, które dają efekt kwitnącej łąki:) Monokultury mi nie podobają się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts