Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Spaliło się mieszkanie - prośba o pomoc: wyposażenie mieszkania

Recommended Posts

Kochani, przeczytajcie ten list od pani Joanny, mamy dzielnej Nikoli, której kiedyś - u zarania forum - pomogliśmy.

Kochani!

Minęło pięć miesięcy od naszej tragedii, gdy w sylwestrową noc ogień pochłonął cały dobytek naszego życia.

Po pięciu miesiącach życia na walizkach w końcu otrzymaliśmy przydział lokalu zamiennego składającego się z dwóch pokoi, w tym jednego z aneksem kuchennym, łazienki, przedpokoju. Świadomość, że mamy upragniony i długo oczekiwany dach nad głową, poczucie bezpieczeństwa i spokoju dawała nam ogromny powód do radości.

Niestety nasza radość przygasła, gdy zobaczyliśmy nasze mieszkanie - jest w opłakanym stanie i nie nadaje się do zamieszkania bez przeprowadzenia prac remontowo-naprawczych. Nasz budżet rodzinny, którym dysponujemy jest bardzo ograniczony. Nigdzie nie pracuję. Pobieram zasiłki z MOPS oraz dostaję alimenty.

Lokal jest zdemolowany. Łazienka w ogóle nie nadaje się do użytku. Zlew jest wyrwany ze ściany. W wannie brakuje elementów podłączeniowych i przecieka, ubikacja jest w złym stanie, krany i prysznic nie spełniają swojej funkcji. Ściany są bardzo brudne, pomalowane na ciemne kolory (róż, fiolet, niebieski),wymagają pomalowania i odświeżenia. W kuchni nie ma węża do kuchenki gazowej oraz armatury kuchennej.

Myślę, że są to najważniejsze przeszkody do pokonania, abyśmy mogli zacząć godnie żyć.

Jeśli ktoś z Państwa ma na zbyciu szafę, komodę, fotel jednoosobowy do spania, lub tapczan, stół kuchenny, bardzo proszę o kontakt. Nie mamy również pralki, ta którą dostaliśmy uległa zepsuciu.

Z góry dziękuję wszystkim ludziom dobrej woli! Dziękuję za wszystkie słowa otuchy, które pomagały nam przetrwać ten trudny dla nas czas. Nadrzędna jest dla nas rodzina, zdrowie, miłość. Mam trójkę wspaniałych dzieciaków - dla nich jestem w stanie znieść wszystko.

Z poważaniem

Joanna

Pani Joanna upoważniła nas do podania numeru telefonu i adresu e-mail.

[email protected]

+48 609 313 460

Apelujemy - jeśli macie jakieś zbędne wyposażenie mieszkania, wyślijcie je do Puław!

Kontakt na forum: EDZIA

http://cdn1.muratordom.smcloud.net/t/file/f0/f4/71/f0f4719326aa2485.jpg

http://cdn17.muratordom.smcloud.net/t/file/74/d9/26/74d9263fd2a68097.jpg

http://cdn12.muratordom.smcloud.net/t/file/3d/a0/a4/3da0a49a4c63a84a.jpg

Małe uzupełnienie z ostatniej chwili.

Mieszkanie jest już odświeżone (pomalowane), z łazienki też da się już korzystać.

Obecnie największym problemem są meble. Nie mają nic brakuje im szafek, miejsc do spania, siedzenia, stołu... wszystkiego jak napisane w liście.

Jeżeli ktoś chciałby pomóc finansowo zostałam upoważniona do podania nr konta bankowego na priv.

Pomogliśmy im doraźnie po pożarzarze - mieli szansę pomieszkać przez 3 miesiące w normalnych warunkach - mogli wynająć 2 pokojowe mieszkanie.

Teraz możemy im pomóc urządzić ich skromne cztery kąty.

Agnes, aniqa - dane do przelewu poszły na priv.

Serdecznie dziękuję za zainteresowanie i pomoc.

To pewne, że wymienione meble są im potrzebne.

Rozumiem, że z meblami może być problem, ale każda wpłata pozwoli im uzbierać na nowe meble i sprzęt.

Dlatego apeluję do Waszych Wielkich Serc i proszę o przyłączenie się do tej akcji im więcej osób tym szybciej uzbieramy na wyposażenie tego mieszkania.

Ze zrozumiałych względów nr konta bankowego nie został podany , ale ja chętnie prześlę na priv.

pozdrawiam

Edzia

Dodatkowym problemem może być też transport mebli. Pieniążki są lepszym pomysłem :)

Proszę numer konta i pozdrawiam.

Dokładnie tak jak mówisz.

Carver - poszło - serdecznie dziękuję

MarioM, Tomaszka, ziggy2002

Prośby spełnione - poszły priv z numerami konta.

Pani Joanna serdecznie dziękuje za wpłacone pieniązki - wpłynęło 450 zł:)

Edytowane przez EDZIA