Piotr Grabarski 18.06.2013 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Producent wypowiada się mętnie. Informacje uzyskane w sklepie, w serwisie i od firmy montującej kuchnię są sprzeczne (to co jedni zalecają - drudzy uznają za rozwiązanie fatalne). Wdzięczny będę za wasze wskazówki i uwagi: Płyta indukcyjna (AEG, standardowa 56cm), montowana w blat 38mm. Wystaje pod blat około 2-3 mm. Dół płyty gładki, metalowy, bez wystających (możliwych do zahaczenia, urwania, porysowania elementów. Pod płytą szuflada (Blum Tandembox) z wytłoczką na sztućce. Możliwości są trzy: 1. 2cm pod blatem dodatkowa, "ochronna" płyta korpusowa poziomo, nad całą szufladą; przestrzeń szuflady niższa o ok. 5 cm,2. "tak po prostu" - płyta włożona w blat, szuflada dobrana tak, że krawędzie szuflady są minimum 3 cm poniżej płyty, szuflady nie przepełniać i już,3. zakup i montaż obudowy AEG ProBox pod płytą. ad 1. Tak proponuje firma od kuchni, że niby "zawsze tak robią". Mam wątpliwości: szuflada staje się bardzo płytka, wentylacja płyty IMO gorsza niż w 2., porysować się i tak nie ma co ani jak. No, chyba, że płyta może ot' tak kopnąć 400V, ale jeśli są możliwe takie przebicia to ogólnie niefajnie...ad 2. Tak wydaje mi się najprościej, najtaniej i najlepiej z powodów podanych powyżej.ad 3. Skoro producent takie coś robi... Tyle, że w sklepach tego nie ma, a gdy pytałem w autoryzowanym serwisie - długo szukali o co mi chodzi, a potem raczej odradzili ("po co? nie używa się, no... chyba, że montuje Pan płytę nad zmywarką, no to może jeszcze.."). Wdzięczny będę za opinie - informacje jak jest u Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 18.06.2013 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Co prawda mamy gazówkę 5-cio palnikową, ale wpuszczoną w blat. Coś tam od dołu wystaje (ok. 1,5 - 2 cm), ale mamy pod nią całkiem funkcjonalną szufladę na sztućce. Zamontowana na płytszym "blumie", a pod nią 2 pełnowymiarowe szuflady. Podsumowując: wersja 2 z podanych przez Ciebie opcji sprawdza się wzorowo od przeszło roku. Jedynym mankamentem jest tylko ewentualna możliwość zaczepienia np. wazówką, czy ugniataczką do pyrków i zaklinowanie się szuflady (musimy układać te w./w. "przyrządy" tylko w określone miejsca, ale nasza kuchnia jest malutka, gdyby była więsza, znaleźlibyśmy dla nich miejsce gdzie indziej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 19.06.2013 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Mam zamontowaną po prostu pod dwiema szufladami bez żadnych zbędnych kombinacji.W jednej z szuflad łyżki, wałki, jakies akcesoria, w drugiej folia, woreczki.Nic się nie nagrzewa nadmiernie. Metalowy tłuczek do ziemniaków jest lekko ciepły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.