teka 18.02.2014 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Wydaję się, że dobry jastrych pod drewno to nie taka prosta sprawa i byle zenek bębenek co kupił mixokreta za unijna kase moze nie podolac temu zadniu ale napiszcie mi proszę jak to jest ze u mojego tescia (ze 60 m2 parkietu cos ala romby) wszystko sie idealnie trzyma od 95 roku a jastrych lany z betoniary bez dodatkow zbrojen? PS. Jestem wlasnie przed wylewkami i szukam dobrego wykonawcy (lubelskie) pzdr moze jakis cud:D lubelskie czyli dokladniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jedrek244 18.02.2014 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 obrzeża Lublina, gmina konopnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 18.02.2014 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Wydaję się, że dobry jastrych pod drewno to nie taka prosta sprawa i byle zenek bębenek co kupił mixokreta za unijna kase moze nie podolac temu zadniu ale napiszcie mi proszę jak to jest ze u mojego tescia (ze 60 m2 parkietu cos ala romby) wszystko sie idealnie trzyma od 95 roku a jastrych lany z betoniary bez dodatkow zbrojen? PS. Jestem wlasnie przed wylewkami i szukam dobrego wykonawcy (lubelskie) pzdr był dobry żwir i tyle posadzka wyszła mocn dziś posadzkarze chcą robić z piasku płukanego 0-2mm i 1,5 worka na mixa dają ponieważ łatwo się ściąga - lekko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 18.02.2014 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Wydaję się, że dobry jastrych pod drewno to nie taka prosta sprawa i byle zenek bębenek co kupił mixokreta za unijna kase moze nie podolac temu zadniu ale napiszcie mi proszę jak to jest ze u mojego tescia (ze 60 m2 parkietu cos ala romby) wszystko sie idealnie trzyma od 95 roku a jastrych lany z betoniary bez dodatkow zbrojen? PS. Jestem wlasnie przed wylewkami i szukam dobrego wykonawcy (lubelskie) pzdr to tylko receptura i jej przestrzeganie. Następnie pielęgnacja po ułożeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 18.02.2014 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Pobiłeś chyba rekord w długości wypowiedzi bez znaków interpunkcyjnych (a dokładnie z 3 przecinkami). No i trochę starawy wątek odgrzaliście reklamując własne usługi . zapomniałem napisać że nie wszyscy mają czas żeby siedzieć sobie przed kompem, cały czas pracuje mam chwile a musze sprawdzić skrzynke pocztową podpisywać klientom, porobić wyceny, sprawdzić i przedłużyć ogłoszenia itd. i co najważniejsze poświęcić czas rodzinie, dzieciom nie moge tylko pracować i siedziec przed komputerem po pracy więc wchodze tu pisze co mam napisac i koniec jak cos ci nie pasuje napisz do przyjaciółki tam rozwiązują problemy pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jedrek244 22.02.2014 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 witam, wykonawca proponuje135m2 wylewki2,3 t cement 32,520 t piasku plukany gryboziarnistysiatka 15x15plastyfikator dylatacja 10mm moze ktos ocenic?ma byc podlogowka wszedziew salonie deska warstwowa pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 22.02.2014 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 witam, wykonawca proponuje 135m2 wylewki 2,3 t cement 32,5 20 t piasku plukany gryboziarnisty siatka 15x15 plastyfikator dylatacja 10mm moze ktos ocenic? ma byc podlogowka wszedzie w salonie deska warstwowa pzdr zastosuj kruszywo 2-8mm w ilosci 35-40% do piasku 0-2mm,cement tylko ze znakiem Pewny Cement na worku,plastyfikator,wlokno,jaknajmniej wody do cementu czyli 12-15l/50kg,dylatacja przy ogrzewaniu podl.grub.1cm,zatrzec tylko lekko zacieraczka.potem przykryc folia na 10-15dni i bez przeciagow. film jak robic wylewki pod prace drewna na mojej stronie www zapraszam teka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pdw88 23.02.2014 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Wykonawca zadał mi pytanie: czy siatkę o oczku 10x10 dajemy na całym budynku tj. 245m2, czy tam gdzie nie będzie podłogówki, terakoty pomijamy?Jak jest właściwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 23.02.2014 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Wykonawca zadał mi pytanie: czy siatkę o oczku 10x10 dajemy na całym budynku tj. 245m2, czy tam gdzie nie będzie podłogówki, terakoty pomijamy? Jak jest właściwie? "własciwie"to Ty decydujesz.daj wszedzie tym bardziej pod plytki,siatke powinno sie klasc przy grub do 7cm ,tam gdzie bujaja i preżą sie styropiany niech je natną ,a gdy pod sciana sie unosza zamien zamiast 5cm na 3cm np.gdzie nie ma podlogowki pod siati niech podsypia troche betonu by nie lezala na folii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 23.02.2014 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Wykonawca zadał mi pytanie: czy siatkę o oczku 10x10 dajemy na całym budynku tj. 245m2, czy tam gdzie nie będzie podłogówki, terakoty pomijamy? Jak jest właściwie? - siatka stalowa oczko 10x10cm (zalecana jeżeli gr. wylewki jest mniejsza niż 6cm, gdy styropian jest gruby pow. 10cm, powierzchnie pomieszczeń są duże, chcemy zmniejszyć ilość dylatacji, powierzchnia na której jest ułożony styropian jest nierówna, podłoże jest niestabilne np. występują drgania stropu itp., styropian nie jest zbyt twardy, pod płytki żywice, w garażu, kotłowni, pod kominek wszędzie tam gdzie na posadzce będzie ciężar, gdy styropian nie dolega całą płaszczyzną do podłoża) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 23.02.2014 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 witam, wykonawca proponuje 135m2 wylewki 2,3 t cement 32,5 20 t piasku plukany gryboziarnisty siatka 15x15 plastyfikator dylatacja 10mm moze ktos ocenic? ma byc podlogowka wszedzie w salonie deska warstwowa pzdr zapomniał o: - włókno polipropylenowe ( na całość) ok.0,6kg/m3 – zmniejsza skurcz w betonie - dylatacje (1cm na ogrzewanie podłogowe i 0,5 mm tam gdzie nie ma ogrzewania) - siatka stalowa oczko 10x10cm (zalecana jeżeli gr. wylewki jest mniejsza niż 6cm, gdy styropian jest gruby pow. 10cm, powierzchnie pomieszczeń są duże, chcemy zmniejszyć ilość dylatacji, powierzchnia na której jest ułożony styropian jest nierówna, podłoże jest niestabilne np. występują drgania stropu itp., styropian nie jest zbyt twardy, pod płytki żywice, w garażu, kotłowni, pod kominek wszędzie tam gdzie na posadzce będzie ciężar, gdy styropian nie dolega całą płaszczyzną do podłoża) jak będzie wszędzie podłogówka piasek płukany (żwir) 0-4 mm minimum, dodatkowo dodał bym kruszywo 2-8 mm posadzka szybciej bedzie się nagrzewała ale też dłużej trzymała ciepło siatka 15x15 jak masz taką dać to lepiej odpuść cement 32,5 znak PC - ok ale jak bedziesz teraz robił posadzkę lepiej kupić cement I 42,5 podczas wiązania wytwarza większe ciepło hydratacji czyli posadzka sama się ogrzewa he, wystarczy tylko na drugi dzień przykryć posadzkę folią i zostawić na 9-14 dni podczas upałów nie polecam cementy I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 25.02.2014 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 zapomniałem napisać że nie wszyscy mają czas żeby siedzieć sobie przed kompem, cały czas pracuje mam chwile a musze sprawdzić skrzynke pocztową podpisywać klientom, porobić wyceny, sprawdzić i przedłużyć ogłoszenia itd. i co najważniejsze poświęcić czas rodzinie, dzieciom nie moge tylko pracować i siedziec przed komputerem po pracy więc wchodze tu pisze co mam napisac i koniec jak cos ci nie pasuje napisz do przyjaciółki tam rozwiązują problemy pozdro Tak zrobię - jak polecasz, znaczy sprawdziłeś i wiesz, że działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 26.02.2014 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Tak zrobię - jak polecasz, znaczy sprawdziłeś i wiesz, że działa ta... chcesz coś wnieś do tematu to napisz na temat a nie wyłapujesz posty bez znaczenia dla tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 27.02.2014 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Mól wykonawca na wylewke o powierzchnię 106m2 i 7-8cm grubości polecił zakupić 15ton piasku 0-4, 2100kg cementu, plastyfikator Pozzolith 15 litrów i 6kg włókna (12cm).To wydaje się być OK.Jeśli, idąc za radą wykonawców z forum, będę chciał 30% piasku zamienic na żwir frakcji 2-8, to jaką ilośc zamowić ?Czy tona piasku objetosciowo odpowiada tonie żwirku ? Na tej stronie wyglada, że tak:http://rolniczy.wordpress.com/2011/01/08/57/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 28.02.2014 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Mól wykonawca na wylewke o powierzchnię 106m2 i 7-8cm grubości polecił zakupić 15ton piasku 0-4, 2100kg cementu, plastyfikator Pozzolith 15 litrów i 6kg włókna (12cm). To wydaje się być OK. Jeśli, idąc za radą wykonawców z forum, będę chciał 30% piasku zamienic na żwir frakcji 2-8, to jaką ilośc zamowić ? Czy tona piasku objetosciowo odpowiada tonie żwirku ? Na tej stronie wyglada, że tak: http://rolniczy.wordpress.com/2011/01/08/57/ ,zamow 4,tony kruszywa i licz ze pol tony kierowca Cie oszuka,cementu szukaj tylko ze znakiem pewny cement na worku http://www.pewnycement.pl/ (ozarow,cemex,lafarge,gorażdże) receptura to 2 worki cementu na mixa 35%kruszywo,plastyfikator 200ml,okolo 13-15l wody na urobienie,piasek przykryj przed deszczem,zamow wczesniej niech schnie nie rob wylewki 7-8cm tylko 6cm na kruszywie jesli wszedzie na 106metrach wyliczyl 7-8cm betonu to cementu wyjdzie ok 500kg wiecej lub ma w planie sypac go mniej:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pdw88 28.02.2014 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 po jakim czasie mogę układać gres techniczny w garażu i kotlowni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 03.03.2014 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Panów od mocnych posadzek proszę o zerknięcie tu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?223764-Dylatacja-wylewki-w-du%C5%BCym-pomieszczeniu&p=6392288&viewfull=1#post6392288i napisanie kilku słów n/t dylatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 04.03.2014 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Panów od mocnych posadzek proszę o zerknięcie tu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?223764-Dylatacja-wylewki-w-du%C5%BCym-pomieszczeniu&p=6392288&viewfull=1#post6392288 i napisanie kilku słów n/t dylatacji. pierwsze to poloz siatke wszędzie i wtedy dylatacja przez srodek salonu niech idzie.dylatacje progowe od strony w która otwierasz drzwi,czyli łazienki od korytarza a pokoje od wewnątrz.na kruszywie skurcz jest dużo mniejszy.a dokad siega podlogowka z kuchni,wchodzi na salon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 04.03.2014 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Nie dopisałem, że podlogówka 100%.Dlatego dylatacje w salonie musza być w miejscach, w kórych je zaznaczyłem, bo to wtedy trafią pomiedzy pola grzewcze.Zasilanie będzie max 40°C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 04.03.2014 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 ok kladz siatke i tnij salon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts