Zakręcona 25.06.2013 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Najstarszy pracownik w moim zakładzie pracy ma 91 lat.Pan jest świetnym fachowcem w swojej dziedzinie. Pracuje głównie w domu. jak gorzej się czuje, to zdarza się, że przez kilka tygodni do pracy nie zagląda. Z komputera nie korzysta, więc całą jego pracę inny pracownik musi przenieść do komputera.Tyle tylko, że on pracuje, bo chce, a my będziemy musieli pracować. Drugi w kolejności pan ma lat 78. Komputer obsługuje w miarę sprawnie. Pracuje w siedzibie firmy, w określonych godzinach, bez taryfy ulgowej ze względu na wiek i stan zdrowia. Obaj nie myślą jeszcze o rezygnacji z pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 25.06.2013 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Eureka !!!! POd kryptonimem Zakręcona wpisuje się tu Donald Tusk !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 25.06.2013 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 A 67 lat to tylko POdpucha...Drugi etap to 78... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojan-58 26.06.2013 03:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 jakbyśmy mieli tak jak np.w niemczech tam sobie w odpowiednim wieku świat zwiedzają bo sobie płacili na te dalsze lata.My jesteśmy w uni,wymyślają nam różne przepisy,ale czemu my nie zarabiamy choć 1000 euro ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 26.06.2013 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 jakbyśmy mieli tak jak np.w niemczech tam sobie w odpowiednim wieku świat zwiedzają bo sobie płacili na te dalsze lata.My jesteśmy w uni,wymyślają nam różne przepisy,ale czemu my nie zarabiamy choć 1000 euro ? Bo jesteśmy głupi. Głupi jesteśmy bośmy biedni. Biedni dlatego że głupi. Głupi bo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 26.06.2013 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 No tak, jak ktos zapitala za kasą po 10 godzin dziennie to życie mu mija. A tu trzeba stanąć i zacząć myśleć. I wymyślać, jaką tu sobie działkę na podeszły wiek znależć, żeby konkurencja była nieduża, popyt znośny i specjalista w cenie. Całe życie na to myślenie. A pod koniec odcinać kupony i nie patrzeć na emeryturę. Pablomoc, ile jest cudownych metod w fizjoterapii? Tomatis (bzdura na kółkach a jak się sprzedaje!), różne muzykoterapie, konioterapie (ostatnio słyszałam, jak studentka zapisywała się na kurs za kilka tysięcy), kototerapie i inne. Pomysł mieć trzeba oparty na rzetelnej, zbieranej przez życie wiedzy a potem tylko szkolić po 5 tyś od osoby za kurs na temat kawałka kręgosłupa To samo dla innych, w budownictwie można być specem od jakiś super instalacji albo zdobyć rzadkie uprawnienia i kasa sama leci Ja tam już myślę o sobie, cały czas się uczę, cały czas inwestuję w siebie i myślę, żeby zrobić tak, żeby inni chcieli za mnie pracować i jeszcze dziękowali mi za to, że mogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 26.06.2013 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 ... co do wieku emerytalnego nauczycieli to przechodzą na wcześniejsze, chyba że ktoś mi kity wciskał... Wciskał. Nie przechodzą. Już dawno zabrano to uprawnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts