przemek323 19.06.2013 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Witam,ile zapłacić elektrykowi za poprowadzenie elektryki w całym nowym domu !? standardowo jak u wszystkich w domach gniazdka ! ile za samą robote dać pieniedzy a ile z materiałem !?!?! pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 20.06.2013 00:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 (edytowane) Na Twoim miejscu JAK NAJMNIEJ Na moim miejscu JAK NAJWIĘCEJ P.S. Jestem wykonawcą i na szczęście nie robiłem u Ciebie Edytowane 20 Czerwca 2013 przez robertsz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek323 20.06.2013 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Czekam na sensowne odpowiedzi ! P.S. a Ja na szczęście Cie nie wziołem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 20.06.2013 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 przemek , to nie dogadałeś się z elektrykiem czy dopiero masz zamiar z nim rozmawiać? bo ceny to on sam podaje a Ty możesz ewentualnie negocjować Nie podałeś konkretów jaki dom , ile gniazdek itp. Ja płaciłam ogólnie z materiałem w nowym domu , 100 metrowym + wyjścia na poddasze nieużytkowe w tej chwili i zapłaciłam nie od punktu , lecz za całość i wyniosło to mnie 4 000 zł. Niedużo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 21.06.2013 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Przemek, nie podajesz szczegółów i chcesz konkretnej odpowiedzi. Czy tylko instalacja wewnątrz, czy też całe przyłącze od płotu, a może też formalnościZ rozdzielnią czy bez. Podrozdzielnia na pietrze?Ile pomieszczeń? Garaż, strych, piwnica, instalacje zewnętrzne - oświetlenie podbitki, tarasu?Standardowo "jak u wszystkich" znaczy u developera to masz 3 gniazdka na pomieszczenie.Salon z TV i osprzętem to kilka gniazdek (lub przedłużacz), kuchnia: zmywarka, ekspres, mikrofala, lodówka, okap, robot, radio, lampka i co tam jeszcze zechcesz i z 10 trzeba.Garaż? Kotłownia? Sterowanie roletami?Zakładam że instalacje alarmowe, antenowe i inne tego typu w tej chwili pomijamy, ale też o nich pamiętaj. Opisz to dokładniej, poproś ze trzech lokalnych elektryków o wycenę, podziel się nią to dostaniesz info - dużo czy mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 21.06.2013 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 przemek nie rozumie, że odpowiedzi jakie dostają są proporcjonalne do jakości jego zapytania.To w stylu - ILE KOSZTUJE AUTO? Tak na marginesie, cenę ustala się z wykonawcą przed wykonaniem zlecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek323 21.06.2013 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 No coś się dzieje dzieki chłopaki,nie myslałem gdzie i co dokładnie bym chciał mieć,dlatego napisałem na forum,akurat z tego tematu""elektryki""" jestem cienki! Więc tak,przyłącze ze skrzynki do domu i tam na poszczegulne pomieszczenia. Trzy pokoje,salon,łazienka "kibelek dla gości"kuchnia,garaż,pralnia no i kotłownia. instalacja też ma być w tych trzech pokojach pod telewizor.Właśnie dałem do wyceny elektrykowi za całość ile wezmie!?dom 147 m/kw parterowy,Tak cene dogadam przed aby potem się nie rozczarować.dzięki za informacje !Jak coś się dowiem to napisze.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 22.06.2013 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 Więc tak,przyłącze ze skrzynki do domu i tam na poszczegulne pomieszczenia. Dogaduj, dogaduj, gorzej jak elektryk dozna rozczarowania, szczególnie, że inwestor cieńki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek323 22.06.2013 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 elpapiotr o co ci chodzi !?!?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 24.06.2013 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 ...nie myslałem gdzie i co dokładnie bym chciał mieć,dlatego napisałem na forum,akurat z tego tematu""elektryki""" jestem cienki! Więc tak, Przemek, nie musisz być "gruby z tematu elektryki", ale musisz wiedzieć, co chcesz mieć i to wyjaśnić elektrykowi. Jeśli tego nie potrafisz, to potrzebujesz projektanta wnętrz z elektrykiem, a nie elektryka. Oczywiście w 100% nie trafisz, gdzieś gniazdka zabraknie, któreś trafi za mebel, gdzieś będzie daleko do włącznika lub lampa w którymś kącie za ciemno. Ale jakieś minimum wyobrażenia o funkcjonowaniu domu, jego umeblowaniu musisz mieć. Kąt TV - dużo gniazdek. Kuchnia - dużo gniazdek. Kotłownia, pralnia, garaż wedle uznania i zapotrzebowania sprzętu tam znajdującego się (kotłownia to zależy od wymagań kotła, pomp itp.) Pralnia: pralka, suszarka, na stałe, dobrze mieć wygodne, dostępne gniazdko do żelazka. Garaż: to tylko miejsce na samochód czy też na jakieś prace okołosamochodowe, a może okołoogrodowe? Często w garażu daje się siłę "jak będzie potrzebna, to już jest". A brama garażowa i jej zasilanie? A rolety (w domu, nie tylko w garażu). Z indywidualnym i grupowym sterowaniem. Dużo tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts