sston 20.06.2013 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Witam Panstwa. Klania sie Lukasz. Pytanie dosyc waznej dla mnie kwestii mam do Panstwa. Czy stosujac odpowiednoi dobry-eleastyczny klej mozna ulozyc terakote na podlodze ale bez wygrzewania wstepnego ? Ogrzewanie podlogowe mamy gotowe od okolo 3 miesiecy.zalane warstwa jastrychu. teraz chce my ulozyc plyki ...ale niestety nie mamy jeszcze ukonczonej kotlowni i nie mozemy odpalic ogrzewania..... Czy jest to wielki problem? Czy mozemy jednak isc tą droga jaka zaplanowalismy sobie i najpierw terrakota...a potem konczymy hydraulike?? Z powazaniem: Lukasz i Agnieszka.......i Zuzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 20.06.2013 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Przyjmuje się , ze wylewka schnie w tempie 1cm na tydzień .Ale nie mniej niż 28 dni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fo_ 20.06.2013 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Wylewka z mix-a? Pamiętasz recepturę?Wymiary płytek i szerokość fug.W skrajnym przypadku można przykleić i nie fugować, ale to już decyzja należy do ciebie i wykonawcy..vadiol ten czas to raczej liczymy po upływie 28 dni (czas osiągnięcia projektowanej wytrzymałości). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sston 21.06.2013 05:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 chlopaki agregatem mieszali... ale proporcji ni epamietam......plastyfikator napewno dodali. ale skoro minelo juz okolo 100dni od chwili wylania.....to moze wyschlo????????? no i jestem uziemiony z robota wykonawca jestem JA..... inwestorem tez jestem JA....i dom te jest moj....... dlatego bardzo sie obawiami o rady prosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fo_ 21.06.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Sprawdź czy wylewka nie posiada wierzchniej gładkiej, twardej warstwy ok 1mm, która blokuje odparowanie wilgoci..Możesz też zrobić proste doświadczenie: zapałkę połóż na wylewce i przykryj folią przyklejając ją do podłoża, po dobie lub dwóch spróbuj odpalić ( mało miarodajne, ale zawsze coś gdy nie mamy pod ręką specjalistycznego sprzętu).Najlepszy wybór to oczywiście wygrzanie, ewentualnie przyklejenie płytek, ale wstrzymanie się z fugowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sston 21.06.2013 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Im wiecej czytam tym mniej wiem. Wiekszosc rad n jakie trafiam kaze mi sie wstrzymac z plytkowaniem do czasy wygrzana. Masakra. Mamy kilka starych dywanow......wiec juz czarne mysli mnie naszly by je rozscielisc i poki co obyc sie bez plytek, do czasu ostatecznego ukonczenia prac hudraulicznych ...a raczej uzbierania kasy na wszystko....remont to ciezki kawal chleba...szczegolnie gdy robimy to bez kredytu. I nadal jestem w kropce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 21.06.2013 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 witam, jestem mistrzem glazurnikiem. Z punktu widzenia technologii- powinieneś wygrzać. Z punktu widzenia wykonawcy nie możesz popełniać błędów które mogą cię później drogo kosztować. Jednak praktyka mówi, że nic się nie powinno dziać. Zastosuj dobry klej rozpływny (np niedrogi, bo 55zł progres mega (biały) Atlasa) z normą S1 i śpij spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts