prezmer 11.03.2017 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2017 Ja wziąłem 100 zębną tarczę Makity do precyzyjnych cięć. Dawała idealną krawędź. Ale swoje już przejechała. Zrobiłem na niej cały domek gospodarczy (około 24 mkw. powierzchni) i inne prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johnny_z 13.03.2017 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Zrobiłem na niej cały domek gospodarczy (około 24 mkw. powierzchni) A ja właśnie z uwagi na budowę domku zmieniłem starego Einhella na coś większego Swoją drogą dokumentowałeś gdzieś budowę domku? Zastanawiam się, jak zacząć. Pewnie postawię na fundament punktowy, z uwagi na to, że działkę mam dość pochyłą. Łatwiej i taniej będzie mi wyprowadzić 6-8 punktów na jeden poziom, niż od jednej strony wylać ze 40cm wysokości betonu więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezmer 13.03.2017 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 A ja właśnie z uwagi na budowę domku zmieniłem starego Einhella na coś większego Swoją drogą dokumentowałeś gdzieś budowę domku? Zastanawiam się, jak zacząć. Pewnie postawię na fundament punktowy, z uwagi na to, że działkę mam dość pochyłą. Łatwiej i taniej będzie mi wyprowadzić 6-8 punktów na jeden poziom, niż od jednej strony wylać ze 40cm wysokości betonu więcej U mnie jest akurat teren płaski. Do fundamentu wykorzystałem stal która mi została z budowy domu i garażu. Zrobiłem z niej belkę i zrobiłem ławę fundamentową po obrysie budynku gospodarczego. Potem zrobiłem betonową wylewkę podłogi (razem ze zbrojeniem rozproszonym - włókna). Na tym drewniana konstrukcja szkieletowa. Ściany zewnętrzne wykonałem z sosnowych desek podłogowych, których nie wykorzystałem w budynku mieszkalnym. Deski podłogowe są dużo grubsze niż elewacyjne i solidnie usztywniły konstrukcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johnny_z 14.03.2017 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Mam własnie deski nieoszlifowane, szerokości 12-15cm, grube na ok. 25mm. Myślę, że wykorzystam je na podłogę. Na ściany zewnętrzne chciałem dać zwykłe, szlifowane jednostronnie deski 19mm, ale żona marudzi, żeby było ładnie i żebym dał deski boazeryjne na pióro-wpust W każdym razie wewnętrzne ściany zrobię z osb, a między obie warstwy dam 8cm wełny. Domek ma być narzędziowy, ale pewnie większe wiadra z farbami czy olejami tez tam będę przechowywał, więc wolałbym uniknąć minusowych temperatur w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts