ANNA1976 20.06.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 WitamOtrzymałam dofinansowanie do pompy ciepła.Jednym z warunków jest umieszczenie na ogrodzeniu tablicy informującej o otrzymanym dofinansowaniu.Czy ktoś posiada wzór takiej tablicy i mógłby mi przesłać na email? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzeziak 20.06.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 a mozesz pochwalic sie z jakiego programu lub jakich zasadach i jaki procent inwestycji? jakie wojewodztwo? Sam za chwile bede montowal PC i Twoj post ,,conajmniej mnie zaintrygowal" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNA1976 20.06.2013 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 wojewódzki fundusz ochrony środowiska i gosp.wodnej - woj mazowieckie. Dofinansowanie do 30% inwestycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 20.06.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 30% przed opodatkowaniem? Odlicz podatek dochodowy... A w ogóle jaki rząd wielkości za jaki zakres prac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 20.06.2013 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 No i gratulacje... za zdecydowanie się na PCi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNA1976 21.06.2013 04:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 30% przed opodatkowaniem? Odlicz podatek dochodowy... A w ogóle jaki rząd wielkości za jaki zakres prac? Dla mnie ważne jest to że otrzymaliśmy jakiekolwiek dofinansowanie. Wiadomo że chciałabym aby było tych pieniędzy jak najwięcej ale będę się cieszyć z każdej sumy - nawet jeśli okaże się że będą to tylko 2 tysiące. No i gratulacje... za zdecydowanie się na PCi. Bardzo dziękuję. Ponawiam pytanie... Czy ktoś posiada wzór takiej tablicy i mógłby mi przesłać na email? Będę bardzo wdzięczna za pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 21.06.2013 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 (edytowane) i nie zapominaj że urzędnik zanim coś da to najpierw musi komuś zabrać po drodze jeszcze coś "ukraść" w postaci np. wspomnianego podatkuW europie tylko Albania wyprzedziła Polskę w ilości urzędników na jednego mieszkańca więc dotacji pewnie będzie coraz więcej bo coraz więcej trzeba "kraść" - musi wystarczyć na utrzymanie tej armiip.s. jeszcze producenci tabliczek zarobią normalnie urzędnik to kura znosząca złote jajka Edytowane 21 Czerwca 2013 przez mkm silesia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 21.06.2013 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Na marginesie tego tematu. O dofinansowanie mogą się starać wszyscy inwestorzy /nie tylko PCi/ z wyłączeniem ogrzewania węglem /ekogroszkiem/.fragment cyt. Dofinansowaniu podlegać będą przedsięwzięcia polegającej na ograniczeniu niskiej emisji np. likwidacja lokalnych źródeł ciepła tj. indywidualnych kotłowni lub palenisk węglowych, kotłowni zasilających kilka budynków oraz kotłowni osiedlowych i podłączenie obiektów do miejskiej sieci ciepłowniczej lub ich zastąpienie przez źródło o wyższej niż dotychczas sprawności wytwarzania ciepła (z wyłączeniem montażu pieca na węgiel lub eko – groszek). W przypadku zadań polegających na zastosowaniu źródła ciepła o wyższej sprawności realizowanych przez osoby fizyczne moc instalowanego pieca nie może przekroczyć 35 kW.Całość można znaleźć tutaj.http://www.wfosigw.pl/sites/default/files/media/2013OA14_1_OGRANICZENIE_ZANIECZYSZCZEN_Z_NISKIEJ_EMISJI.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zainteresowany pompą 21.06.2013 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Może ktoś wie, czy coś podobnego funkcjonuje też w woj. Śląskim?Czy są jakiekolwiek dotacje do pomp ciepła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zainteresowany pompą 21.06.2013 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Może ktoś wie, czy coś podobnego funkcjonuje też w woj. Śląskim?Czy są jakiekolwiek dotacje do pomp ciepła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 21.06.2013 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Sprawdź na lokalnej stronie Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzeziak 22.06.2013 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 sprawdzalem wlasnie na dolnoslaskiejstronie Funduszu i nawet zmianki nie ma o dotacji do PC, z drugiej strony to dziwne ze mazowieckie ma i inni? Czytalem tez odotacji w mazowieckim i z tego co zrozumialem to dotacja opiera sie na kredycie bankowym, a jesli ktos buduje za gotowke to co wtedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moncik 24.06.2013 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Ponawiam pytanie... Czy ktoś posiada wzór takiej tablicy i mógłby mi przesłać na email? Będę bardzo wdzięczna za pomoc... Dziwne, czyżby WFOŚiGW schodził na psy? "Za moich czasów" (raptem 2 lata temu) przy podpisywaniu glejtów, umów i tym podobnych stryczków na głowę dostałam w komplecie jedną gotową, śliczną tabliczkę do powieszenia. Na moja prośbę, dostałam w zapasie drugą. A co, powieszę se w salunie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNA1976 26.06.2013 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Na tablicy ma byc: „Zakup i montaż pompy ciepła dofinansowany przez Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Warszawie http://www.wfosigw.pl” "Ma byc umieszczona w terminie 60 dni od daty podpisania Umowy na własny koszt w widocznym miejscu na obiekcie, w którym zamontowano pompę ciepła lub w jego pobliżu np. na ogrodzeniu posesji informacji w formie trwałej tablicy wykonanej z metalu, drewna lub tworzywa sztucznego (nie jest dopuszczalne wykonanie tablicy z papieru, dykty oraz innych materiałów o niskiej trwałości), w formacie A4 ":rolleyes: Chyba ze to juz wszystko wiedzialas i szukasz "gotowej tablicy" Oczywiście wszystko to mam zapisane w umowie Szukałam gotowego wzoru ale udało mi się już zamówić i zrobić tę tabliczkę Bardzo dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ferrit 27.06.2013 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Jak długo ma ta tabliczka wisieć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNA1976 30.06.2013 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Jak długo ma ta tabliczka wisieć ? 5 lat od momentu podpisania umowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts