Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Otrzymałam dofinansowanie do pompy ciepła

ANNA1976

Recommended Posts

30% przed opodatkowaniem?

;)

Odlicz podatek dochodowy...

A w ogóle jaki rząd wielkości za jaki zakres prac?

Dla mnie ważne jest to że otrzymaliśmy jakiekolwiek dofinansowanie.

Wiadomo że chciałabym aby było tych pieniędzy jak najwięcej ale będę się cieszyć z każdej sumy - nawet jeśli okaże się że będą to tylko 2 tysiące.

No i gratulacje... za zdecydowanie się na PCi.

Bardzo dziękuję.:yes:

Ponawiam pytanie... Czy ktoś posiada wzór takiej tablicy i mógłby mi przesłać na email?

Będę bardzo wdzięczna za pomoc...

i nie zapominaj że urzędnik zanim coś da to najpierw musi komuś zabrać po drodze jeszcze coś "ukraść" w postaci np. wspomnianego podatku

W europie tylko Albania wyprzedziła Polskę w ilości urzędników na jednego mieszkańca więc dotacji pewnie będzie coraz więcej bo coraz więcej trzeba "kraść" - musi wystarczyć na utrzymanie tej armii

p.s. jeszcze producenci tabliczek zarobią normalnie urzędnik to kura znosząca złote jajka

Edytowane przez mkm silesia

Na marginesie tego tematu.

O dofinansowanie mogą się starać wszyscy inwestorzy /nie tylko PCi/ z wyłączeniem ogrzewania węglem /ekogroszkiem/.

fragment cyt.

Dofinansowaniu podlegać będą przedsięwzięcia polegającej na ograniczeniu niskiej emisji

np.

 likwidacja lokalnych źródeł ciepła tj. indywidualnych kotłowni lub palenisk węglowych,

kotłowni zasilających kilka budynków oraz kotłowni osiedlowych i podłączenie

obiektów do miejskiej sieci ciepłowniczej lub ich zastąpienie przez źródło o wyższej niż

dotychczas sprawności wytwarzania ciepła (z wyłączeniem montażu pieca na węgiel lub

eko – groszek). W przypadku zadań polegających na zastosowaniu źródła ciepła o

wyższej sprawności realizowanych przez osoby fizyczne moc instalowanego pieca nie

może przekroczyć 35 kW.

Całość można znaleźć tutaj.

http://www.wfosigw.pl/sites/default/files/media/2013OA14_1_OGRANICZENIE_ZANIECZYSZCZEN_Z_NISKIEJ_EMISJI.pdf

Ponawiam pytanie... Czy ktoś posiada wzór takiej tablicy i mógłby mi przesłać na email?

Będę bardzo wdzięczna za pomoc...

Dziwne, czyżby WFOŚiGW schodził na psy? :) "Za moich czasów" (raptem 2 lata temu) przy podpisywaniu glejtów, umów i tym podobnych stryczków na głowę dostałam w komplecie jedną gotową, śliczną tabliczkę do powieszenia. Na moja prośbę, dostałam w zapasie drugą. A co, powieszę se w salunie! ;)

Na tablicy ma byc:

„Zakup i montaż pompy ciepła dofinansowany przez Wojewódzki

Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Warszawie http://www.wfosigw.pl”

"Ma byc umieszczona w terminie 60 dni od

daty podpisania Umowy na własny koszt w widocznym miejscu na obiekcie, w którym

zamontowano pompę ciepła lub w jego pobliżu np. na ogrodzeniu posesji informacji

w formie trwałej tablicy wykonanej z metalu, drewna lub tworzywa sztucznego (nie jest

dopuszczalne wykonanie tablicy z papieru, dykty oraz innych materiałów o niskiej trwałości),

w formacie A4 ":rolleyes:

Chyba ze to juz wszystko wiedzialas i szukasz "gotowej tablicy"

:)

Oczywiście wszystko to mam zapisane w umowie :)

Szukałam gotowego wzoru ale udało mi się już zamówić i zrobić tę tabliczkę :)

Bardzo dziękuję za pomoc :)