mazi19899 21.06.2013 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Na mojej działce jest rura gazowa DN 400 z godnie z rozporządzeniem ministra (z dnia 30 lipca 2001 r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać sieci gazowe. (Dz. U. Nr 97, poz. 1055) 6. Szerokość stref kontrolowanych, których linia środkowa pokrywa się z osią gazociągu, powinna wynosić: 1) dla gazociągów podwyższonego średniego ciśnienia i gazociągów wysokiego ciśnienia, o średnicy nominalnej oznaczonej symbolem "DN": a) do DN 150 włącznie - 4 m, b) powyżej DN 150 do DN 300 włącznie - 6 m, c) powyżej DN 300 do DN 500 włącznie - 8 m, d) powyżej DN 500 - 12 m, 2) dla gazociągów niskiego i średniego ciśnienia - 1 m. )mogę wybudować dom w odległości 8 m od rury.Chciałam się dowiedzieć czy gazownictwo ma prawo zwiększyć tą odległość ponieważ dostałam od nich pismo że mogę postawić dom w odległości 15m od rury. Jeśli bym poszła do nich z tym rozporządzeniem to mają obowiązek swoją decyzję zmienić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts