Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Łazienka może nie mała, ale problematyczna.

l_monika

Recommended Posts

Klucze do odbioru już niedługo, a sen z powiek spędza mi łazienka.

Na kolorowym planie aktualne podłączenie instalacji wodno-kanalizacyjnych i propozycja od dewelopera. Zamiast wanny ma być prysznic - myślałam o akrylowym brodziku i szklanych drzwiach i tutaj pojawia się problem. W takim ustawieniu, jak dla mnie, prysznic musiałby mieć drzwi przesuwane, których bardzo chcę uniknąć.

Pojawił się pomysł aranżacji jak na drugim planie, ale w tym wypadku konieczna jest przebudowa przyłączy, która nie do końca wiem czy jest wykonalna - mieszkanie jest w bloku na 2 piętrze. W miejscu proponowanego prysznica są aktualnie przyłączenia pod pralkę, konieczne byłoby również przesunięcie toalety.

Łazienka ma 260 cm długości i 210 szerokości. W lewym dolnym rogu widoczna jest zabudowa zaworów i ma ona wymiary 40x40 cm.

Już sama nie mam pomysłów jak to korzystnie rozstawić :( Pomóżcie :D

łazienka plan.jpg łazienka.jpg

Pytanie gdzie znajduje się pion kanalizacyjny, przypuszczam, że obok wanny. Jeśli tak przesunięcie toalety nie jest problemem, przerobienie pozostałych przyłączy też nie, wymaga jednak sporych prac hudraulicznych. W zaproponowanym przez Ciebie rozwiązaniu drzwi pod prysznic muszą się otwierać w drugą stronę, żeby było to wygodne. Możesz też rozważyć propozycję dewelopera z prysznicem typu walk-in w miejscu wanny.