bogumil 07.10.2013 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Ale zapachu nie czuję....bo nos zawalony!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moje Chmielniki 07.10.2013 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Ale zapachu nie czuję....bo nos zawalony!!!! a co tam zapach...zrobiłam do niego masło czosnkowe-to dopiero będzie zapach.....ale jutro z ust:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanka126 07.10.2013 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Ula a dobry, bo wyglada pięknie, Bardzo proszę o przepis:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 07.10.2013 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Oooooo to będzie walić:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moje Chmielniki 07.10.2013 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Ula a dobry, bo wyglada pięknie, Bardzo proszę o przepis:rolleyes: Haniu,wyszedł pyszny i powiem ci-już go połowe nie ma:lol2: dzieciaki wsuwają -bo uważają,że taki ciepły to najlepszy:yes: A oto przepis 60 dag mąki 5 dag drożdży niepełna szkl.startej surowej marchwi(na najmniejszych oczkach) ok 1 łyżeczka soli 4 dag miękkiego masła 1/3 szkl. ciepłej wody(ja dałam dwa razy tyle bo za suche mi sie wydawało) 1 jajo szczypta cukru Wszystko razem wyrobić,odstawić w misce do wyrośnięcia.Potem przełożyć do formy-też musi urosnąć w niej.Piec ok 40-50 minut w 200 st C Powodzonka:stirthepot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanka126 07.10.2013 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Dzięki Ula spróbuję, mam maszynę do wypieku i wyrabiania chleba i czasami piekę ale takiego z marchewką jeszcze nie robiłam:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moje Chmielniki 07.10.2013 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Dzięki Ula spróbuję, mam maszynę do wypieku i wyrabiania chleba i czasami piekę ale takiego z marchewką jeszcze nie robiłam:bye: wow-moje marzenie taka maszynka:yes: to Twój będzie jeszcze smaczniejszy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 08.10.2013 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Tak się cieszę Ula Narobiłaś smaka tym chlebkiem My często pieczemy, ale marchewkowe ciasto. W czym pisałaś przepis, bo po skopiowaniu wyszły mi jakieś dziwne przerwy i musiałam w końcu ręcznie przepisać, ale mam nadzieję, że smak chlebka to wynagrodzi Ps. Piękne ozdoby jesienne, jak przyjdzie szaruga u Ciebie i tak będzie piękna złota jesień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moje Chmielniki 08.10.2013 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Tak się cieszę Ula Narobiłaś smaka tym chlebkiem My często pieczemy, ale marchewkowe ciasto. W czym pisałaś przepis, bo po skopiowaniu wyszły mi jakieś dziwne przerwy i musiałam w końcu ręcznie przepisać, ale mam nadzieję, że smak chlebka to wynagrodzi Ps. Piękne ozdoby jesienne, jak przyjdzie szaruga u Ciebie i tak będzie piękna złota jesień Witaj Rociu:hug: chlebek nam zasmakował -mam nadzieję,że i Wam:) za dobre słówko -dziękuję...choć nie wiem na ile ta jarzębina będzie w kondycji-troszkę mrozu już dostała:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moje Chmielniki 08.10.2013 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Witam wieczorowo i zapraszam na świeże ciacho http://img841.imageshack.us/img841/6695/k5hn.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 08.10.2013 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 No smakowicie wygląda....aż się zaśliniłam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 08.10.2013 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 a tak w ogóle....to ty tą swoją rodzinkę podtuczysz.....szczypiorki, to niech jedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanka126 08.10.2013 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Cześć Ula przez Ciebie to i ja ciasto upiekłam, bo okna to rano myłam:lol2: Więc wieczorkiem machnęłam babkę bo co miałam być gorsza:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 08.10.2013 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Kurde....to trzeba było mówić, że dzisiaj wszystkie myjemy okna i pieczemy....to ja też bym......eeeee nie....ja jutro...i okna i ciacho:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 08.10.2013 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Witam się u Ciebie Mam nadzieję że przyjmujesz jeszcze gości Od dawna Podglądam Twój dziennik , i przyznam ,że żal mi się zrobiło gdy napisałaś że zamykasz dziennik. Całe szczęście że Ten pomysł upadł Twój ogród bardzo mi się podoba, widać że też lubisz bawić się w ziemi- całkiem tak jak ja A czy mogłabym prosić o przepis na to mozaikowe ciacho ? Mój Mężuś o mało nie padł mi przed monitorem mniam ... Pozdrawiam Renata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanka126 08.10.2013 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Kurde....to trzeba było mówić, że dzisiaj wszystkie myjemy okna i pieczemy....to ja też bym......eeeee nie....ja jutro...i okna i ciacho:D:D:D Beatko kochana Ty nie możesz myć okien bo robisz za rudolfa czerwonosego. Ja się uśmiałam jak przeczytałam u Uli że myła okna i upiekła ciasto. No to ja też za ciasto, ale takie co to się prawie samo robi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 08.10.2013 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 A jakie samo się robi??? jest takie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moje Chmielniki 08.10.2013 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 a tak w ogóle....to ty tą swoją rodzinkę podtuczysz.....szczypiorki, to niech jedzą Cześć Ula przez Ciebie to i ja ciasto upiekłam, bo okna to rano myłam:lol2: Więc wieczorkiem machnęłam babkę bo co miałam być gorsza:lol2: Beatko-fakt,żadne z moich dzieci nigdy nie miało nadwagi-to niech jedzą....no ale jeśli chodzi o andrzejka-to tu już bym polemizowała:lol2: Haniu-to super:) ciacho to jest to-zwłaszcza w zimowe wieczory;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanka126 08.10.2013 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 A jakie samo się robi??? jest takie??? No mikser robi trzeba tylko co nieco dolać i dosypać, a dzięki temu że ja mam z misą obrotową to się samo robi:p I co dla mnie najważniejsze nie trzeba do niego rąk wkładać bo ja tego nie lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moje Chmielniki 08.10.2013 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Witam się u Ciebie Mam nadzieję że przyjmujesz jeszcze gości Od dawna Podglądam Twój dziennik , i przyznam ,że żal mi się zrobiło gdy napisałaś że zamykasz dziennik. Całe szczęście że Ten pomysł upadł Twój ogród bardzo mi się podoba, widać że też lubisz bawić się w ziemi- całkiem tak jak ja A czy mogłabym prosić o przepis na to mozaikowe ciacho ? Mój Mężuś o mało nie padł mi przed monitorem mniam ... Pozdrawiam Renata Witam Cię Renato:hug: bardzo mi miło,że sie ujawniłaś,naprawdę bardzo sie cieszę Jeśli chodzi o przepis to dam ci link,co przed chwilką Beatka u siebie wstawiła,pytając czy to to ciacho-tak,spokojnie wg tego przepisu możesz piec:) http://forum.muratordom.pl/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fkameralna.com.pl%2Fciasto-zebra-przepis%2F Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts