Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 526
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ula a dobry, bo wyglada pięknie, Bardzo proszę o przepis:rolleyes:

Haniu,wyszedł pyszny i powiem ci-już go połowe nie ma:lol2: dzieciaki wsuwają -bo uważają,że taki ciepły to najlepszy:yes:

A oto przepis

60 dag mąki

5 dag drożdży

niepełna szkl.startej surowej marchwi(na najmniejszych oczkach)

ok 1 łyżeczka soli

4 dag miękkiego masła

1/3 szkl. ciepłej wody(ja dałam dwa razy tyle bo za suche mi sie wydawało)

1 jajo

szczypta cukru

Wszystko razem wyrobić,odstawić w misce do wyrośnięcia.Potem przełożyć do formy-też musi urosnąć w niej.Piec ok 40-50 minut w 200 st C

Powodzonka:stirthepot:

Tak się cieszę Ula :hug:

Narobiłaś smaka tym chlebkiem :rolleyes: My często pieczemy, ale marchewkowe ciasto. W czym pisałaś przepis, bo po skopiowaniu wyszły mi jakieś dziwne przerwy i musiałam w końcu ręcznie przepisać, ale mam nadzieję, że smak chlebka to wynagrodzi :)

Ps. Piękne ozdoby jesienne, jak przyjdzie szaruga u Ciebie i tak będzie piękna złota jesień :rolleyes:

Tak się cieszę Ula :hug:

Narobiłaś smaka tym chlebkiem :rolleyes: My często pieczemy, ale marchewkowe ciasto. W czym pisałaś przepis, bo po skopiowaniu wyszły mi jakieś dziwne przerwy i musiałam w końcu ręcznie przepisać, ale mam nadzieję, że smak chlebka to wynagrodzi :)

Ps. Piękne ozdoby jesienne, jak przyjdzie szaruga u Ciebie i tak będzie piękna złota jesień :rolleyes:

Witaj Rociu:hug:

chlebek nam zasmakował -mam nadzieję,że i Wam:)

za dobre słówko -dziękuję...choć nie wiem na ile ta jarzębina będzie w kondycji-troszkę mrozu już dostała:(

Witam się u Ciebie ;)

Mam nadzieję że przyjmujesz jeszcze gości ;)

Od dawna Podglądam Twój dziennik , i przyznam ,że żal mi się zrobiło gdy napisałaś że zamykasz dziennik.

Całe szczęście że Ten pomysł upadł ;)

Twój ogród bardzo mi się podoba, widać że też lubisz bawić się w ziemi- całkiem tak jak ja ;)

A czy mogłabym prosić o przepis na to mozaikowe ciacho ? Mój Mężuś o mało nie padł mi przed monitorem mniam ...

Pozdrawiam

Renata

Kurde....to trzeba było mówić, że dzisiaj wszystkie myjemy okna i pieczemy....to ja też bym......eeeee nie....ja jutro...i okna i ciacho:D:D:D

Beatko kochana Ty nie możesz myć okien bo robisz za rudolfa czerwonosego. Ja się uśmiałam jak przeczytałam u Uli że myła okna i upiekła ciasto. No to ja też za ciasto, ale takie co to się prawie samo robi:)

a tak w ogóle....to ty tą swoją rodzinkę podtuczysz.....szczypiorki, to niech jedzą:D

Cześć Ula przez Ciebie to i ja ciasto upiekłam, bo okna to rano myłam:lol2: Więc wieczorkiem machnęłam babkę bo co miałam być gorsza:lol2:

Beatko-fakt,żadne z moich dzieci nigdy nie miało nadwagi-to niech jedzą:rolleyes:....no ale jeśli chodzi o andrzejka-to tu już bym polemizowała:lol2:

Haniu-to super:) ciacho to jest to-zwłaszcza w zimowe wieczory;)

Witam się u Ciebie ;)

Mam nadzieję że przyjmujesz jeszcze gości ;)

Od dawna Podglądam Twój dziennik , i przyznam ,że żal mi się zrobiło gdy napisałaś że zamykasz dziennik.

Całe szczęście że Ten pomysł upadł ;)

Twój ogród bardzo mi się podoba, widać że też lubisz bawić się w ziemi- całkiem tak jak ja ;)

A czy mogłabym prosić o przepis na to mozaikowe ciacho ? Mój Mężuś o mało nie padł mi przed monitorem mniam ...

Pozdrawiam

Renata

Witam Cię Renato:hug:

bardzo mi miło,że sie ujawniłaś,naprawdę bardzo sie cieszę:)

Jeśli chodzi o przepis to dam ci link,co przed chwilką Beatka u siebie wstawiła,pytając czy to to ciacho-tak,spokojnie wg tego przepisu możesz piec:)

http://forum.muratordom.pl/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fkameralna.com.pl%2Fciasto-zebra-przepis%2F