Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 526
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pysznie wyglądają! Dzisiaj Koleżanka miała na imieninkach...dodała żurawiny, płatków migdałowych, słonecznik....pycha!

Ewa piecze z płatków owsianych....też pyszne:D

 

 

Przepisik podawaj!!!:D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pysznie wyglądają! Dzisiaj Koleżanka miała na imieninkach...dodała żurawiny, płatków migdałowych, słonecznik....pycha!

Ewa piecze z płatków owsianych....też pyszne:D

 

 

Przepisik podawaj!!!:D

 

A może być zeskanowany?

 

http://img811.imageshack.us/img811/4963/es0v.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Cześć Ula!

Skoro ja widzę przepis to na pewno jest widoczny:lol2:

Ula Ty bardzo często pieczesz, musisz kochać bardzo tych swoich łasuchów yes:

 

Haniu:hug:

bardzo dużo radości sprawia mi dogadzanie im :yes:

i mimo,że teraz sama nie jem słodkości:no:-to im nie żałuję

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wklejam ku pamięci:)

 

Ciasto z gruszkami

 

Ciasto: 30 dag mąki, 25 dag białego sera, 4 łyżki cukru, 6 łyżek oleju, 6 łyżek mleka, cukier waniliowy, skórka otarta z cytryny, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli.

 

Nadzienie: 1 kg gruszek lub 2 puszki gruszek w syropie, 4 jaja, 20 dag wiórków kokosowych, szklanka mleka, 6 czubatych łyżek cukru, łyżka budyniu waniliowego.

 

Do zmielonego sera dodać cukier, cukier waniliowy, olej, mleko i sól. Utrzeć mikserem na gładką masę. Nie przerywając ucierania, powoli wsypywać przesianą mąkę, wymieszaną z proszkiem i skórką z cytryny. Wyrobić gładkie ciasto i włożyć do dużej blachy wyścielonej pergaminem do pieczenia. Gruszki obrać i przekroić na ćwiartki lub po wydrążeniu gniazd nasiennych obgotować (około 5 minut) w syropie przyrządzonym z 2 szklanek wody i 2 łyżek cukru, po czym osączyć na sitku. 2 całe jaja i 2 żółtka utrzeć z 4 łyżkami cukru, dodać połowę wiórków, mleko i budyń. Tak przygotowany krem wylać na ciasto, a następnie ułożyć gruszki. Piec ok. 40 minut w temperaturze 200°C. Pozostałe 2 białka ubić na sztywną pianę, dodać 2 łyżki cukru i ubijać, aż piana zacznie błyszczeć. Napełnić szprycę. Pianą, wyjąć ciasto z piekarnika, udekorować pianą, posypać pozostałymi wiór kami i ponownie wstawić do piekarnika na 10-15 minut.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...