Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 526
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej Ula!

Byłam u ciebie rano...pozachwycałam się kawkę w twoim ogrodzie wypiłam i poleciałam robić obiadek:)

Coraz piękniej u ciebie...a juki jakie????????????????????? Matuniu.... Cudności:D

Tak Beatko-ja też uwielbiam żurawki-i jak już wiesz-hoduję je sobie tzn rozmnażam;)

Ale konkretnie to mam dylemat-bo jak widać na każdym poziomie kwietnika są cztery poletka do obsadzenia.I właśnie mam pytanko-czy na każdym takim poletku zasadzić np trzy żurawki czerwone,a na innym np trzy żurawki żółte? czy pomieszać je i dawać np trzy różne na jedno poletko?

Proszę,wyobraźcie to sobie i podpowiedzcie coś:(

Gosiu,szambo jest nadal- opróżnione naturalnie,zasypiemy je gruzem,a w górnej części damy ziemię.I na tym mogę już komponować jakąś rabatę:)

Oj :no: :no: skoro masz już gotowy, wkopany pojemnik to koniecznie wykorzystaj go na deszczówkę - poprowadź rurami odpływ wody deszczowej z rynien a będziesz mieć wspaniałą wodę do podlewania trawnika i kwiatów. Zainstalujesz pompę do brudnej wody i Twoje roślinki bardzo się będą cieszyć :D Ludzie wydają grube tysiące by kupić i zakopać taki zbiornik ;)

jeśli chodzi o żurawki polecam wątek z forum ogrodniczego :D

Ula, chętnie bym coś podpowiedziała, ale nie przebadam za konstrukcjami ogrodowymi.

Wolę ogród naturalny, niby skromny i prosty ale bardzo wypieszczony i zadbany.

Lubię gdy, natura sama się troszkę rządzi.

Lubie wielkie drzewa liściaste, bluszcz, żywopłoty, kwitnące krzewy, bukszpany....styl angielski.

Zrób zdjęcie ( z lotu ptaka) tego kawałka ziemi.

Polukamy, pomyślimy :)

Aniu zrobię,zrobię to zdjęcie-tylko tam jeszcze rośnie sobie śliwa ozdobna i migdałek-one maskowały te szamba.Jak je wykopiemy i przesadzimy-odkryje się teren i wtedy będzie dobrze widać w jakim to miejscu i jakie to duże.Dobrze?

Witam, czytając posty Toli skusiło mnie by tutaj zajrzeć.

Podziwiam Was za podjęcie takiego wyzwania jak remont starego domu. Tyle pracy włożonej, taka zmiana. Zdjęcia Before,/After jakby z dwóch różnych miejsc. Teraz jest ślicznie. Sami kiedyś planowaliśmy kupić domek do remontu z dużym ogrodem. Ale odczekaliśmy trochę i zaczęliśmy budowę. Teraz jestem na etapie tworzenia ogrodu – wpadam tu i tam i podglądam różne zestawienia roślin.

Co do kwietnika, to całkiem dobry pomysł. Ja na każdym pięterku posadziłabym jeden kolor czy gatunek, by zbyt mocno nie mieszać.

Witam, czytając posty Toli skusiło mnie by tutaj zajrzeć.

Podziwiam Was za podjęcie takiego wyzwania jak remont starego domu. Tyle pracy włożonej, taka zmiana. Zdjęcia Before,/After jakby z dwóch różnych miejsc. Teraz jest ślicznie. Sami kiedyś planowaliśmy kupić domek do remontu z dużym ogrodem. Ale odczekaliśmy trochę i zaczęliśmy budowę. Teraz jestem na etapie tworzenia ogrodu – wpadam tu i tam i podglądam różne zestawienia roślin.

Co do kwietnika, to całkiem dobry pomysł. Ja na każdym pięterku posadziłabym jeden kolor czy gatunek, by zbyt mocno nie mieszać.

margaretko....sama się czasem dziwię,że daliśmy się na taka pracę,jaką jest remont i to wszystko wokoło -ale jakoś poszło i się kula;)

Każda zmiana daje nam wiele radości-wiem,może to głupie i dziecinne-ale tak jest:wiggle:

a co do kwietnika? to na każdym pięterku sa cztery poletka do obsadzenia....to masz na myśli ,żeby wszystkie cztery na jednym poziomie obsadzić tą samą rośliną? sprecyzuj proszę:)

Przyszłam oburzyć się publicznie !!!!!

Ja nie zaglądam ?

JA ????????????????????????????????????????????

Jestem po kilka razy dziennie !

Ale nie mam o czym pisać, bo ani domu, ani ogródka......

Czasem jak patrzę na Wasze sukcesy, zachwycanie się ogródkami to mam łzy w oczach.

Jestem....

Milczę....