Moje Chmielniki 08.07.2013 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 (edytowane) Gosiu,szambo jest nadal- opróżnione naturalnie,zasypiemy je gruzem,a w górnej części damy ziemię.I na tym mogę już komponować jakąś rabatę Edytowane 8 Lipca 2013 przez Moje Chmielniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 08.07.2013 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Hej Ula! Byłam u ciebie rano...pozachwycałam się kawkę w twoim ogrodzie wypiłam i poleciałam robić obiadek:)Coraz piękniej u ciebie...a juki jakie????????????????????? Matuniu.... Cudności:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 08.07.2013 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Ula...jeśli chodzi o kwietnik, to ja jestem za....a jakie kwiaty? Żurawki jak najbardziej i to różne odmiany...ja lubię kolorowo:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moje Chmielniki 08.07.2013 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Tak Beatko-ja też uwielbiam żurawki-i jak już wiesz-hoduję je sobie tzn rozmnażam;) Ale konkretnie to mam dylemat-bo jak widać na każdym poziomie kwietnika są cztery poletka do obsadzenia.I właśnie mam pytanko-czy na każdym takim poletku zasadzić np trzy żurawki czerwone,a na innym np trzy żurawki żółte? czy pomieszać je i dawać np trzy różne na jedno poletko? Proszę,wyobraźcie to sobie i podpowiedzcie coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 08.07.2013 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Fajnie by wyglądało gdyby na każdym poletku były takie same kolory....a już masz zrobiony kwietnik??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 09.07.2013 04:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Gosiu,szambo jest nadal- opróżnione naturalnie,zasypiemy je gruzem,a w górnej części damy ziemię.I na tym mogę już komponować jakąś rabatę Oj :no: skoro masz już gotowy, wkopany pojemnik to koniecznie wykorzystaj go na deszczówkę - poprowadź rurami odpływ wody deszczowej z rynien a będziesz mieć wspaniałą wodę do podlewania trawnika i kwiatów. Zainstalujesz pompę do brudnej wody i Twoje roślinki bardzo się będą cieszyć Ludzie wydają grube tysiące by kupić i zakopać taki zbiornik jeśli chodzi o żurawki polecam wątek z forum ogrodniczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moje Chmielniki 09.07.2013 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 hejdobry pomysł Gosiu.....pomyślimy o tym rozwiązaniu z mężem.A za link o żurawkach wlk dzięki....choć sama już sporo buszowałam po necie i niektóre z tych odmian mam:yes:pozdrawiam cieplutko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moje Chmielniki 09.07.2013 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Ula, chętnie bym coś podpowiedziała, ale nie przebadam za konstrukcjami ogrodowymi. Wolę ogród naturalny, niby skromny i prosty ale bardzo wypieszczony i zadbany. Lubię gdy, natura sama się troszkę rządzi. Lubie wielkie drzewa liściaste, bluszcz, żywopłoty, kwitnące krzewy, bukszpany....styl angielski. Zrób zdjęcie ( z lotu ptaka) tego kawałka ziemi. Polukamy, pomyślimy Aniu zrobię,zrobię to zdjęcie-tylko tam jeszcze rośnie sobie śliwa ozdobna i migdałek-one maskowały te szamba.Jak je wykopiemy i przesadzimy-odkryje się teren i wtedy będzie dobrze widać w jakim to miejscu i jakie to duże.Dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 10.07.2013 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Ula...ile tych słoików tam robisz? Przerwę sobie zrób:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moje Chmielniki 10.07.2013 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Cześć padam na p....k -byłam w pracy do 19 stej,wcześniej,rano u fryzjera-cały dzień latany...a pierniczę....dziś już nic nie robię-mam dość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 10.07.2013 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Łał...u fryzjera to sama przyjemność ...a co robił ci fryzjer??? a ja dzisiaj pieliłam...kurde....mój krzyż nie daje rady!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moje Chmielniki 10.07.2013 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Beatko,musiałam sobie dać zrobic odrosty i strzyżenie-ale kurcze 90 minut mi to łyknęło:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margaretka_83 11.07.2013 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Witam, czytając posty Toli skusiło mnie by tutaj zajrzeć.Podziwiam Was za podjęcie takiego wyzwania jak remont starego domu. Tyle pracy włożonej, taka zmiana. Zdjęcia Before,/After jakby z dwóch różnych miejsc. Teraz jest ślicznie. Sami kiedyś planowaliśmy kupić domek do remontu z dużym ogrodem. Ale odczekaliśmy trochę i zaczęliśmy budowę. Teraz jestem na etapie tworzenia ogrodu – wpadam tu i tam i podglądam różne zestawienia roślin. Co do kwietnika, to całkiem dobry pomysł. Ja na każdym pięterku posadziłabym jeden kolor czy gatunek, by zbyt mocno nie mieszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moje Chmielniki 11.07.2013 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Witam, czytając posty Toli skusiło mnie by tutaj zajrzeć. Podziwiam Was za podjęcie takiego wyzwania jak remont starego domu. Tyle pracy włożonej, taka zmiana. Zdjęcia Before,/After jakby z dwóch różnych miejsc. Teraz jest ślicznie. Sami kiedyś planowaliśmy kupić domek do remontu z dużym ogrodem. Ale odczekaliśmy trochę i zaczęliśmy budowę. Teraz jestem na etapie tworzenia ogrodu – wpadam tu i tam i podglądam różne zestawienia roślin. Co do kwietnika, to całkiem dobry pomysł. Ja na każdym pięterku posadziłabym jeden kolor czy gatunek, by zbyt mocno nie mieszać. margaretko....sama się czasem dziwię,że daliśmy się na taka pracę,jaką jest remont i to wszystko wokoło -ale jakoś poszło i się kula;) Każda zmiana daje nam wiele radości-wiem,może to głupie i dziecinne-ale tak jest:wiggle: a co do kwietnika? to na każdym pięterku sa cztery poletka do obsadzenia....to masz na myśli ,żeby wszystkie cztery na jednym poziomie obsadzić tą samą rośliną? sprecyzuj proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 11.07.2013 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Pięknie kwiaty kwitną, a ta budleja u mnie dopiero pączki się pokazały, zupełnie nie wiem czemu lilii nie mam, a Twoje przecudne, yuka oszałamiająca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 11.07.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Jakie piękne słoneczniki!!!!!!!!!! I dalie!!!!!!!!!!!...... moje jeszcze nie kwitną!! Cudne kwiecie....a milim jak kwitnie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moje Chmielniki 12.07.2013 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Jakie piękne słoneczniki!!!!!!!!!! I dalie!!!!!!!!!!!...... moje jeszcze nie kwitną!! Cudne kwiecie....a milim jak kwitnie..... Beatko-a gdzie Ty dalie widzisz? Miałam je kiedyś-ale wkurzało mnie to ich wykopywanie i wkopywanie na wiosnę...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 12.07.2013 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Przyszłam oburzyć się publicznie !!!!!Ja nie zaglądam ?JA ????????????????????????????????????????????Jestem po kilka razy dziennie !Ale nie mam o czym pisać, bo ani domu, ani ogródka......Czasem jak patrzę na Wasze sukcesy, zachwycanie się ogródkami to mam łzy w oczach.Jestem....Milczę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moje Chmielniki 12.07.2013 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Aniu-to wszystko jeszcze przed Tobą.....Ty po prostu jeszcze gówniara jesteś do nas,hihihihi-pomyśl,że my juz bedziemy miały takie stare te ogrody,domy -a Ty.....nuwencję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 12.07.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Za gówniarę się foszę ! ale za "będziesz miała" kocham. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts