dimmu666 22.06.2013 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 Witam Buduje balustradę balkonową, rama z profili stalowych 50mm wypełnienie to poziome cienkie listewki drewniane/wpc i tu mam problem długość balustrady to około 430cm, te listewki muszą mieć szerokość max 40mm domyślam się że nie zrobię ich w 1-dnym kawałku bo nie będzie miało żadnej sztywności planuję wiec podzielić balustradę na 3 sekcje ( wyjdzie po około 140 cm każda ) czy to ma sens ?? czy nie za duże odstępy ?? nie wiem też jakiego materiału użyć jako te beleczki, drewno pewnie będzie się krzywic i gnić więc raczej odpada ??? myślę więc o takich listwach/beleczkach z WPC tylko nie mogę nigdzie znaleźć listew o odpowiednich wymiarach ( od 30 do 40 mm szerokości ) czy możecie podesłać jakiegoś linka gdzie mógłbym kupić takie deseczki ?? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toma1 23.06.2013 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Witam, przylacze się do tematu ja chce u siebie zrobić barierki, slupki z nierdzewki z linami plecionymi, nie wiem jak to fachowo nazwac, proszę o namiary na takie wlasnie cos jeżeli ktoś ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dimmu666 25.06.2013 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Naprawdę nikt nie spotkał się z takimi rozwiązaniem ?? Najbardziej zależy mi na cienkich listwach WPC ale nie mogę niczego znaleźć ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Syrek 25.06.2013 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Poszperaj tutaj:http://www.google.pl/search?biw=1920&bih=950&q=cienkie+listwy+wpc&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.48293060,d.ZWU&um=1&ie=UTF-8&hl=pl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=Rs3JUdyqG4zLtAbhpIGYCw Może zobrazujesz dokładniej o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dimmu666 25.06.2013 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 chodzi mi o coś takiego http://www.sklepdlh.pl/legar-kompozytowy-wpc-28x50x2400mm-szary.html tylko że ten legar jest na 50mm a ja bym chciał 30 do 40 mm ponadto on ma w środku przedzielona pustą przestrzeń i trudno go będzie chyba przykręcić ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KajetanKajtek 07.10.2013 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Uważam, że drewno nie jest aż tak złym pomysłem. Od siebie mógłbym wam doradzić MGstal, mają sklep internetowy nieźle zaopatrzony. Może uda się wam znaleźć wszystko czego potrzebujecie. Swojego czasu sam robiłem od A do Z balustradę z gotowych części i właśnie tam wszystko sobie skompletowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts