krzysiek6677 22.06.2013 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 Witam!! Jest to mój pierwszy post na forum (przepraszam jeżeli wątek w złym dziale). Remontuje altankę, którą ktoś postawił dawno temu z pustaków odlanych własnoręcznie . Z baaardzo krzywymi ścianami, lepiej lub gorzej sobie poradziłem, niestety nie mam zielonego pojęcia co zrobić z sufitem i podłogą. Sufit jest drewniany, deski są przybite do belek, a drewno jest w dość dobrym stanie. Sufit chciał bym pomalować na biało (inne pomysły mile widziane), a więc tu pierwsze pytania: - jaką farbę do tego użyć? - czy pod docelową farbę muszę dać jakiś podkład? Z podłogą natomiast jest dużo gorzej, ponieważ jest wyłożona z betonowych płyt (30x120), które są położone krzywo, a w niektórych miejscach są ułożone cegły. Chciał bym zrobić cokolwiek z tą podłogą, najlepiej po kosztach i żeby było łatwo wykonać samemu. Nie chciał bym robić wylewki. Myślę że samemu mi się to nie uda, a załatwienie piachu, żwiru to dość duży problem. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 25.06.2013 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Podłoga, wylewka jednak byłaby najlepsza. Ale na RODach bywają kłopoty natury dziwnej, od zarządu do dojechania i dowiezienia na miejsce piachu, a wożenie taczką... Możesz zdjąć to, co leży (te płyty 30 na 120 - co to jest, daj fotkę), zobaczyć co pod spodem, wyrównać toto, ewentualnie podsypać tych kilka taczek piasku i ułożyć płyty ponownie tym razem równo. Tak będzie najtaniej i najprościej, pomijając klepisko. Każde inne rozwiązanie to koszt i transport. Na przykład przywieźć tych x m^2 kostki betonowej i wyłożyć wnętrze - ale zależy, co masz pod obecnymi płytami i ile musiałbyś materiału przywieźć. Ewentualnie możesz jako-tako wyrównać, położyć trochę łat, wypoziomować gęsto je klinując i na to grube dechy. Będzie drewniana podłoga z jej zaletami i wadami. Jeśli estetyka nie odgrywa roli, to zamiast dech płyta osb i jakaś wykładzina z odzysku lub nowa - kwestia budżetu M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek6677 25.06.2013 16:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 (edytowane) Witam !! Dziękuję za odpowiedź Pod płytami nie ma nic - ziemia ... Pomiędzy płytami nie ma może wielkich skoków, raczej pojedyncze odstają od reszty ale są obłupane i te przerwy po między nimi .. Może mógł bym wyskrobać tą ziemię z pomiędzy płyt i czymś to zaszpachlować, tylko czym ? Tak to wygląda Mógł byś mi bardziej rozjaśnić tą opcje z deskami/płytą osb ? A z sufitem co mogę zrobić ? Pozdrawiam. Edytowane 25 Czerwca 2013 przez krzysiek6677 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek6677 29.06.2013 22:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Halooo Pomóż ktoś Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts