mes1234 23.06.2013 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Odnawiam dosyć stary dom gdzie łączenia ścian z sufitem są zaokrąglone. Od jutra zaczynam drapać starą farbę, potem gładź i na końcu malowanie. Wstępnie ustaliłem że będą 2 kolory. Ściany równoległe na ciemny kolor (jeszcze nie wybraliśmy) 2 kolejne ściany i sufit na biało. Jak fachowo odciąć kolor w tych zaokrąglonych łączeniach ? Myślałem żeby pomalować kolor do miejsca w którym zaczyna się łuk ale czy to będzie dobrze wyglądać ? Czy może pomalować 4 ściany na kolor i zakończyć go w miejscu gdzie ściana się zaokrągla ? Tyle że kolor ma być ciemny a wtedy może być trochę ponuro i przytłaczająco przy wszystkich ścianach w takim kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARTUR_EMI 23.06.2013 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Też kiedyś mieszkałem w takim domy z zaokrąglonymi narożnikami .Sufit miałem wysoka ok.3,5m , wiec żeby optycznie obniżyć to łączenie kolorów dawałem jakieś 50cm od sufitu ,kolory odciąłem paskiem dekoru . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 23.08.2013 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Szanowny Panie, Jedyne możliwe do przeprowadzenia odcięcie to poniżej łuku. Zalecam tutaj ostrożność ze zbyt dużymi, ciemnymi powierzchniami. Do pomalowania ścian polecam zastosowanie farby matowej - dobrym rozwiązaniem będzie np. wykorzystanie farby Śnieżka Eko http://www.sniezka.pl/pl/produkty/farby-wewnetrzne/gotowe-kolory/sniezka-eko.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts