Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Remontowac czy nie remontowac oto jest pytanie ? :)

maciasczarny

Recommended Posts

Witam. Tak jak w temacie. Zastanawiam sie nad remontem tego domku na zdjeciach . Domek po rodzicach praktycznie wszystko do wymiany dach elektryk podniesienie stropy. Co o tym myslicie da sie cos z tego zrobic?mniej wiecej ktos sie orientuje w jakim przedziale cenowym to mzoe sie wszystko zamknac? pozdrawiam

2012-03-07 13.58.14.jpg

2012-03-07 13.58.26.jpg

2012-03-07 14.02.00.jpg

2012-03-07 14.03.29.jpg

2012-03-07 14.02.11.jpg

hm, to zależy. Ze względów sentymentalnych można by było remontować. Ze względów finansowych nie.

Ale tez zależy od twojej sytuacji finansowej, jak nie masz gdzie mieszkać , to jest jakiś pomysł bo dom stoi.

Obawiam sie ze sam sobie będziesz musiał odpowiedzieć na to pytanie.

Ze względów sentymentalnych raczej nie bo to jest domek po rodzicach w takim sensie iz rodzice kiedys go kupili x lat temu mieli zamiar cos z tym zrobic lecz do dnia dzisiejszego nie zostalo nic ruszone. a mieszkac mam gdzie :) tylko ciekawi mnie taka orientacyjna wycena czy to moze byc powiedzmy 100-150 -200 tys czy ile :)Duzo mysle zrobic systemem gospodarczym .Jezeli chodzi o sentyment to na pewno nie -jest dzialka i jest jest cos jzu tam postawione kwestia przebudowy nadbudowy.

Witam koszt takiego remontu będzie wyższy niż postawienie nowego sądząc po zdjęciach.Jeżeli umiesz cokolwiek zrobić sam to można się jeszcze zastanawiać.Ja kupiłam domek praktycznie do zamieszkania ale wymieniam dach piec podłogi miejscami małe odświeżenie remont łazienki,koszty robocizny w moim rejonie-Wrocław to dwukrotność ceny materiału,dodam że ja nic nie potrafię zrobić sama więc do każdej dupereli fachowiec.Mój budżet to 100000 tyś a domek jest naprawdę zdrowiutki twój będzie studnią bez dna.