plusultra 23.06.2013 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Witam, Szukam wkładów kominkowych z płaszczem wodnym, ale umiejscowionym nad paleniskiem, w czopuchu... Co sądzicie o tym palenisku?http://www.kom-bet.pl/product/Kominek-z-plaszczem-wodnym-POZNAN-H/?id=23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 24.06.2013 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Tego typu rozwiązanie posiada większość cech i zalet wymienionych w opisie. Sprawność plasuje się pomiędzy normalnym wkładem z PW, a przystawką montowaną na wylocie z wkładu konwekcyjnego. Samo palenisko dość archaiczne. Zarówno w wyglądzie, jak i obsłudze. Za te pieniądze jednak, ciężko znaleźć alternatywę. Miałem kiedyś do czynienia z wkładami tej firmy. Dorabiali mi coś specjalnego na zamówienie. Przyzwoite rzemiosło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusultra 24.06.2013 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Dzięki Rzeczywiście nie wygląda to źle... fajnie, że wspomniałeś o tym, ze wykonują coś na zamówienie... ja chcę ten wkład przystosować do reku. pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 25.06.2013 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Witam.Oj ... pewnych rzeczy to niekoniecznie się musisz spodziewać ... zwłaszcza pod względem technicznym i estetycznym. To widać po wielu wyrobach i firmach już na pierwszy rzut oka ... choćby mała rzecz - jeżeli wymiennik wodny jest tylko nad paleniskiem to raczej pionowy a nie "tradycyjny" - w postaci poziomych płomieniówek i podwójnych ścianek nadstawy, o sprawności 20-30 % mniejszej od tego co się robi w wyrobach przedstawiających dużo większy poziom techniczny ...Poza tym, to co szukasz jest produkowane w wielu wydaniach seryjnie i też w przyzwoitych cenach.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusultra 26.06.2013 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 (edytowane) A mógłby Kolega mi jakieś wskazać, jakoś szukam i suszak i wujek google nie pomaga... Drzwiczki przelotowe dodatkowe - tak by móc ładować kominek z pom. tech mile widziane... ehh... ciężko mi idą poszukiwania Edytowane 26 Czerwca 2013 przez plusultra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusultra 27.06.2013 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Hej, sama się pytam sama odpowiadam, ale wierzę że w życiu trzeba być pomocnym i może ktoś skorzysta sobie z tego wątku. Po pierwsze, kominki Byrski - pani mi przysłała długi mail z załącznikami, dodatkowe drzwiczki są w opcji metalowe z płytką szamotową - 750 zł, a przeszklone 950 zł Z ich punktu widzenia okrojenie płaszcza wodnego nie ma znaczenia- ale trzeba wziąć pod uwagę, że kominek 10 kw okrojony będzie miał tylko 6 kw więc trzeba przerabiać kominek np 15 kw. Za kontakt firma ma duży plus, czy wiadomo Wam coś o jakości wkładów Byrski? Lechma ma Pl-300 Tower - ale bez opcji dodatkowych drzwiczek. Bef Polska TWIN V 8 N AQUATIC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts