guerito 23.06.2013 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Witam, chciałbym wykończyć rozsądnie drzwi balkonowe i do ogrówka. Myslałem, że położę na widoczny na zdjęciu cement parapet wewnętrzy. Z tym, że nie wiem, czy to dobry pomysł, gdyż parapet ma 3 cm grubości, a między cementem a drzwiami mam ok 5 cm odległości. Po za tym obecnie dolny próg obecnie odstaje ok. 3 cm ponad panele. Proszę porady. Pozdrawiam, Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 24.06.2013 02:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Wg mnie jeśli wstawisz tam parapet to będzie coś o co wszyscy się bedą potykac.Trzeba dociagnac panele aż do drzwi balkoowych i juzNajwyżej będzie troszkę wyższy próg niż powinien, to i tak lepiej niż parapet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guerito 24.06.2013 06:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Witam, ale pisalem, że "ten cement" wystaje 3 cm ponad panele. Mam to w takim przypadku skuć i zrobić żeby położyć równo panele aż do drzwi? Wtedy zostanie mi ok. 8 centymentrów między panelem a drzwiami. Czym wtedy zakryć tą dechę, którą mam pod drzwiami? Pozdrawiam, Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 24.06.2013 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Wg mnie lepiej skuc i wyrównaćLepiej mieć wyższy próg niż nijaki stopień do potykaniaBo rozumiem ze nie da się podnieść całej podłogi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 24.06.2013 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Witam Na moje kieruj się uzyskaniem odpowiedniej szczelności tego połączenia a na drugim planie myśl o estetyce.Co Ci po ładnym, równym dosunięciu podłogi do drzwi jak pod drzwiami będzie Ci wiało i przeciekało. Nie jestem wstanie podać Ci dokładnego rozwiązanie nie widząc całości. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts