ttstewart 24.06.2013 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Słuchajcie, mam już zbudowane ogrodzenie od frontu. Brama będzie zamontowana na dwóch bardzo solidnych słupkach betonowych.Każdy ma po 2 metry. Nie podoba mi się jednak kolor tych słupków - kolor cementu.Nie chciałabym malować ich farbą do ścian zewnętrznych.Czy jest coś w rodzaju "bejcy" do drewna, co nadałoby cementowi jakiś kolor?Coś, co cement wchłonie.Najbardziej odpowiadałby mi kolor piaskowca, aby słupek udawał kamienny. Oprócz tego jak zabezpieczyć zwieńczenie słupka przez warunkami atmosferycznymi?Z góry zaznaczam, że farba do ścian również odpada.Może rodzaj "bejcy" do cementu plus jakiś "lakier"? Z góry przepraszam, jeśli wypisuję głupoty, ale zielona jestem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ttstewart 26.06.2013 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Zastanawiam się nad kolorem białym.Pomoże ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 27.06.2013 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Na górę słupka można kupić gotowe czapy. Są też barwniki do betonu. Po prostu wrzucasz to do betoniarki w odpowiednich proporcjach. Nie wiem jaki efekt to daje, bo jakoś na budowach tego nie spotykam. Przypuszczam więc że kiepski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finger75 02.07.2013 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Sprawdź wśród producentów farb do betonu. Może wśród ich propozycji znajdziesz coś ciekawego. Np. betondur ma kilka kolorów do wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lais 03.07.2013 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Słuchajcie, mam już zbudowane ogrodzenie od frontu. Brama będzie zamontowana na dwóch bardzo solidnych słupkach betonowych.Każdy ma po 2 metry. Nie podoba mi się jednak kolor tych słupków - kolor cementu.Nie chciałabym malować ich farbą do ścian zewnętrznych.Czy jest coś w rodzaju "bejcy" do drewna, co nadałoby cementowi jakiś kolor?Coś, co cement wchłonie.Najbardziej odpowiadałby mi kolor piaskowca, aby słupek udawał kamienny. Oprócz tego jak zabezpieczyć zwieńczenie słupka przez warunkami atmosferycznymi?Z góry zaznaczam, że farba do ścian również odpada.Może rodzaj "bejcy" do cementu plus jakiś "lakier"? Z góry przepraszam, jeśli wypisuję głupoty, ale zielona jestem.... Przecież to proste, można zastosować kolorowe impregnaty do betonu i po sprawie, słupy będą ładnie wyglądały i będą miały warstwę ochronną na warunki zewnętrzne, jest również dostępny kolor biały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ttstewart 03.07.2013 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 03.07.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 blechert: tego się nie stosuje - bo majgnięcie się w pigmencie o naście gramów - co nie jest dużo, zrobi ci wariację koloru na temat.... Poza tym aby mieć ładne kolorki musiałbyś używać białego cementu który ładnie da się podbarwić a nie szarego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 04.07.2013 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Albo wyłożyć też można te słupy kamieniem dekoracyjnym. Jest to wbrew pozorom rozwiązanie tanie, a i uroda słupów ulegnie poprawie. Są kamienie elewacyjny przeznaczone tylko do wnętrz, ale są też takie, które są tak zrobione by można je położyć na świeżym powietrzu. Jest firma bruk bet, która robi bardzo fajne kamienie. Przejrzyj ofertę i spróbuj zobaczyć jak to by mogło wyglądać u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 04.07.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 sokrates: różne płytki elewacyjne - znam takowych producentów i to bardzo fajnej jakości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts