Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Słupki betonowe - kolor itp.

Recommended Posts

Słuchajcie, mam już zbudowane ogrodzenie od frontu.:)

Brama będzie zamontowana na dwóch bardzo solidnych słupkach betonowych.Każdy ma po 2 metry.

Nie podoba mi się jednak kolor tych słupków - kolor cementu.Nie chciałabym malować ich farbą do ścian zewnętrznych.Czy jest coś w rodzaju "bejcy" do drewna, co nadałoby cementowi jakiś kolor?Coś, co cement wchłonie.Najbardziej odpowiadałby mi kolor piaskowca, aby słupek udawał kamienny.

Oprócz tego jak zabezpieczyć zwieńczenie słupka przez warunkami atmosferycznymi?Z góry zaznaczam, że farba do ścian również odpada.Może rodzaj "bejcy" do cementu plus jakiś "lakier"?

Z góry przepraszam, jeśli wypisuję głupoty, ale zielona jestem....

Słuchajcie, mam już zbudowane ogrodzenie od frontu.:)

Brama będzie zamontowana na dwóch bardzo solidnych słupkach betonowych.Każdy ma po 2 metry.

Nie podoba mi się jednak kolor tych słupków - kolor cementu.Nie chciałabym malować ich farbą do ścian zewnętrznych.Czy jest coś w rodzaju "bejcy" do drewna, co nadałoby cementowi jakiś kolor?Coś, co cement wchłonie.Najbardziej odpowiadałby mi kolor piaskowca, aby słupek udawał kamienny.

Oprócz tego jak zabezpieczyć zwieńczenie słupka przez warunkami atmosferycznymi?Z góry zaznaczam, że farba do ścian również odpada.Może rodzaj "bejcy" do cementu plus jakiś "lakier"?

Z góry przepraszam, jeśli wypisuję głupoty, ale zielona jestem....

Przecież to proste, można zastosować kolorowe impregnaty do betonu i po sprawie, słupy będą ładnie wyglądały i będą miały warstwę ochronną na warunki zewnętrzne, jest również dostępny kolor biały...

blechert: tego się nie stosuje - bo majgnięcie się w pigmencie o naście gramów - co nie jest dużo, zrobi ci wariację koloru na temat.... Poza tym aby mieć ładne kolorki musiałbyś używać białego cementu który ładnie da się podbarwić a nie szarego...

Albo wyłożyć też można te słupy kamieniem dekoracyjnym. Jest to wbrew pozorom rozwiązanie tanie, a i uroda słupów ulegnie poprawie. Są kamienie elewacyjny przeznaczone tylko do wnętrz, ale są też takie, które są tak zrobione by można je położyć na świeżym powietrzu. Jest firma bruk bet, która robi bardzo fajne kamienie. Przejrzyj ofertę i spróbuj zobaczyć jak to by mogło wyglądać u Ciebie.