Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czy jest to "normalna" sytuacja, że warunki techniczne na przyłącze wody otrzymam dopiero po podpisaniu umowy z wodociągami na realizację (w moim wypadku) przyłącza i sieci?? Warunki są mi potrzebne do wniosku o pozwolenie na budowę. Wygląda to tak, ze zanim zapoznam się jaka inwestycja mnie czeka, mam podpisać umowę ze ją wykonam i przekażę ją zakładowi za jakąś kwotę.

Czy zakład wodociągów nie ma obowiązku wydać warunków bez takiej umowy?? A umowa dopiero po uzyskaniu pozwolenia na budowę?

Proszę o podpowiedź bo nigdzie nie mogę znaleźć info na ten temat.

Ja do wydania pozowlenia na budowę musiałam mieć tylko pisemne zapewnienie od Wodociągów , że jest możliwość techniczna do przyłączenia się do sieci.

W warunkach piszą dokładnie jaki materiał zalecają do jego wykonania i itp. Nic nie musiałam podpisywać, a tym bardziej płacić..

Dodam , że pozowlenia dostaliśmy w sierpniu zeszłego roku .

Ja do wydania pozowlenia na budowę musiałam mieć tylko pisemne zapewnienie od Wodociągów , że jest możliwość techniczna do przyłączenia się do sieci.

W warunkach piszą dokładnie jaki materiał zalecają do jego wykonania i itp. Nic nie musiałam podpisywać, a tym bardziej płacić..

Dodam , że pozowlenia dostaliśmy w sierpniu zeszłego roku .

Dodam, że u mnie zapewnienia dostawy mediów nie stanowiły wystarczających podstaw do złożenia wniosku o pozwolenie na budowę.

Nie chce mi się tego komentować. Dla zrozumienia istoty dodam, że Miasto ma udziały w spółce kanalizacyjno-wodociągowej.

Edytowane przez inwestorbb