Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wdanie warunków przyłącza wody wodociągi uzależnioniają od podpisania umowy (!!)

ewamsa

Recommended Posts

Czy jest to "normalna" sytuacja, że warunki techniczne na przyłącze wody otrzymam dopiero po podpisaniu umowy z wodociągami na realizację (w moim wypadku) przyłącza i sieci?? Warunki są mi potrzebne do wniosku o pozwolenie na budowę. Wygląda to tak, ze zanim zapoznam się jaka inwestycja mnie czeka, mam podpisać umowę ze ją wykonam i przekażę ją zakładowi za jakąś kwotę.

Czy zakład wodociągów nie ma obowiązku wydać warunków bez takiej umowy?? A umowa dopiero po uzyskaniu pozwolenia na budowę?

Proszę o podpowiedź bo nigdzie nie mogę znaleźć info na ten temat.

Ja do wydania pozowlenia na budowę musiałam mieć tylko pisemne zapewnienie od Wodociągów , że jest możliwość techniczna do przyłączenia się do sieci.

W warunkach piszą dokładnie jaki materiał zalecają do jego wykonania i itp. Nic nie musiałam podpisywać, a tym bardziej płacić..

Dodam , że pozowlenia dostaliśmy w sierpniu zeszłego roku .

Ja do wydania pozowlenia na budowę musiałam mieć tylko pisemne zapewnienie od Wodociągów , że jest możliwość techniczna do przyłączenia się do sieci.

W warunkach piszą dokładnie jaki materiał zalecają do jego wykonania i itp. Nic nie musiałam podpisywać, a tym bardziej płacić..

Dodam , że pozowlenia dostaliśmy w sierpniu zeszłego roku .

Dodam, że u mnie zapewnienia dostawy mediów nie stanowiły wystarczających podstaw do złożenia wniosku o pozwolenie na budowę.

Nie chce mi się tego komentować. Dla zrozumienia istoty dodam, że Miasto ma udziały w spółce kanalizacyjno-wodociągowej.

Edytowane przez inwestorbb