Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam.

Planujemy we wrześniu ruszyć z budową, projekt Mati G1. Czy ktoś z Was jest w trakcie realizacji tego projektu, bądź już zakończył budowę? Jak kształtują się przybliżone koszty budowy tego domu, czy macie jakieś zdjęcia z realizacji projektu?

Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje odnośnie Matiego G1.

Pozdrawiam

Witam serdecznie

My również będziemy zaczynać bodowę matiego w odbiciu lustrzanym,czekamy tylko na decyzję kredytową i ruszamy. Mamy już pozwolenie,adaptację,całą papierologię tylko kaska do załatwienia. Super, że powstało forum, mam nadzieję, że dołączą następni inwestorzy. Jakie zmiany planujecie?

Fajnie, że ktoś jeszcze buduje ten domek, bo w internecie nie za wiele można znaleźć na temat tego projektu :)

My jesteśmy na etapie adaptacji. Co do zmian jakie planujemy, to jest ich naprawdę niewiele, ponieważ projekt w dużej mierze spełnia nasze oczekiwania. Na pewno chcemy poszerzyć garaż, małe poprawki ścianek działowych kilka zmian okien i tak naprawdę tyle. Nie wiemy co zrobić z kominem w łazience na górze, bo jakoś nam on tam w ogóle nie pasuje :( A Wy jakich zmian dokonujecie, macie jakieś kosztorysy Matiego? Dom jest w miarę prosty, ale ma swój urok :rolleyes:

• 1 month później...

Witam

Właśnie na budowę wjeżdża koparka :)

Zmiany jakie zrobiliśmy są kosmetyczne, na dole powiększona troszeczkę łazienka kosztem pomieszczenia gospodarczego i wstawione małe okienko,w miejscu spiżarki lodówka i szafa cargo a kominek zrównany z kominem (mam nadzieję że to się uda), spiżarkę robię pod schodami. Myślę żeby jeszcze powiększyć trochę kuchnię kosztem wiatrołapu, ale to zobaczy się na etapie ścianek działowych. W górnej łazience likwiduje prysznic żeby garderoba zyskała więcej miejsca. To w zasadzie wszystko.

Jak geodeta wyznaczył osie i bił paliki to strasznie mi się to małe wydaje:o

Pozdrawiam

Renata

Wczoraj zbroili a dzisiaj zalewają beton,załatwialiśmy beki na wodę bo trzeba będzie polewać. Jak na razie robota idzie bez problemów, ekipę mamy super, fundament postoi chwilkę i ciągniemy mury. Wszyscy mówią że to najprzyjemniejsza część budowy :)

Coś widzę że chyba jestem tu sama i powoli zaczyna się tworzyć mój dziennik budowy:rolleyes:

No to relacja. Ławy zalane, lejemy wodę bo upał straszny, dobrze że udało nam się załatwić bekę bo konewkami to naganialibyśmy się okrutnie. Na poniedziałek zamówione bloczki fundamentowe i ruszamy dalej.

Pozdrawiam budujących matiego:bye:

• 1 month później...

Witam

Chyba wstawię ją na dole w pomieszczeniu gospodarczym, które trochę zmniejszyłam bo łazienka na dole wydawała się za mała. My mamy już parter, wszystko wygląda na dosyć małe, ale kwestia nie zagracania przestrzeni chyba rozwiąże problem:)

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...

Witam wszystkich zwolenników Matiego

Na naszej działce stoi już stan surowy otwarty. Mamy okna dachowe i czekamy do wiosny z dalszymi pracami. Domek wygląda super i jak na razie jestem zadowolona z wyboru. Zrobiliśmy niewiele zmian:zmniejszone okno w pomieszczeniu gospodarczym i lekko przesunięta ścianka działowa co dalo zwiększenie powierzchni małej łazienki na dole, spokojnie wejdzie prysznic, kibelek i umywalka.Kominek wsuwamy we wnętrze tej spiżarki na środku domu, jakoś nie pasował mi tak wysunięty na salon bo nie jest on za duży. W tej spiżareczce powinno zmieścić się małe cargo na suchą spożywkę. Kuchnia trochę mała ale to kwestia dobrego projektu. Wykusz super, zmieści się stół i okno tarasowe będzie imponujące. a górze nie mam jeszcze ścianek działowych więc trudno powiedzieć o wielkości pomieszczeń w każdym razie nie podnosiłąm ścianki kolankowej. To tyle na razie.

Pozdrawiam

• 2 months później...