Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Odpowiednie listwy przypodłogowe.

Monika_R.

Recommended Posts

Witam Państwa!

Stoję przed wyborem odpowiednich listew przypodłogowych. Przeglądałam już wiele ofert w internecie i poważnie zastanawiam się nad zakupem liestew wykonanych z MDF. Czy jest to odpowiednie rozwiązanie? Czy listwy wykonane z MDF są trwałe i solidne? Inwestuję w podłogę na długie lata i nie chcę kupować tandety.

Znalazłąm już nawet model, który mi się spodobał i zastanawiam się czy już złożyć zamówienie na towar.

Czy macie Państwo doświadczenie z zakupem podobnego towaru przez internet? A może jakieś doświadczenia ze sklepem http://parkietyonline.pl/16-listwy-przypodlogowe ?

Dziękuję za ewentualne odpowiedzi.

nie jestem ekspertem, ale z własnego doświadczenia napiszę jedynie że mam w domu kilka rodzai listw i do żadnych nie mam zastrzeżeń, problemem są natomiast łączniki, narożniki i zakończenia tych listw. wystarczy że lekko uderzysz np. przy odkurzaniu i np. narożnik spada i trzeba co chwilę zakładać, nawet osadzenie ich na kleju niewiele pomaga, tak więc zwróć uwagę właśnie przy wyborze listew na te elementy.

Monika.

Od 8 lat w Uk jestem. Tutaj nie znaja ludzie czegos takiego jak polskie odpowiedniki listw przypodlogowych.....gotowych...w kolorze drewna/podlogi/plastikowych.

Nie wazne czy remontowalismy dom za 15mln funtow... czy stawialismy od podstaw dom za 1mln funtow....czy tylko odswiezalismy mieszania za 300tys funtow......wszytko jest w listwach MDF....rozne ksztalby....wzory.....ze sklepu przybywa pomalowane tylko farba podkladowa......stolarze montuja.....na łączenia dają potem dekoratorzy/malarze cos na kształt polskiej szpachli do drewna...ktoa przesycha na kamien....papierem sciernym sie to łącznie wygładza.....w narożniki akryl.....na to 2-3 warstwy farb i po sprawie......

Caloscfinalowo wyglada tak: http://i233.photobucket.com/albums/ee181/mansonady/STA71919.jpg

• 3 months później...