faflik 12.10.2008 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 My stawaimy ale bardzo "podobny"(na parteże duży taras i salon z antresolą) mam zeskanowane rzuty dla potrzeb centralnego odkurzaczaproszę o każdą opinię na temat projektu http://lh6.ggpht.com/_c_bEsS76Mpk/SQmK6hhCGfI/AAAAAAAADZ8/ev2v4tFoD-0/s800/odkurzacz_parter.jpgPARTER http://lh6.ggpht.com/_c_bEsS76Mpk/SQmK8C_E77I/AAAAAAAADaE/HHlGQx0_1a8/s800/odkurzacz_pi%C4%99tro.jpgPIĘTRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 12.10.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Teraz to już po "ptokach". Właśnie jutro zaczynamy tynkować. Też dość zmodyfikowany, ale właściwie wszędzie po trochu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faflik 20.11.2008 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 zapraszam na :http://forum.muratordom.pl/kto-buduje-dom-w-chabrach,t120919.htm?highlight=chabrach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faflik 20.11.2008 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Ja zrobiłem coś takiego :http://forum.muratordom.pl/kto-buduje-dom-w-chabrach,t120919.htm?highlight=chabrach może metrów więcej, ale za to przyszłościowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filipki 30.12.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Czy moge prosic o zdjecia rozwiazania kuchni i lazienek- na dole i na gorze?Jak sobie poradziliscie z brakiem spizarki czy tez pomieszczenia gospodarczego? W jednym z pokoji na górze jest filar- czy zajmuje duzo miejsca w rzeczywistosci, czy przeszkadza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 30.12.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Czy moge prosic o zdjecia rozwiazania kuchni i lazienek- na dole i na gorze? Jak sobie poradziliscie z brakiem spizarki czy tez pomieszczenia gospodarczego? W jednym z pokoji na górze jest filar- czy zajmuje duzo miejsca w rzeczywistosci, czy przeszkadza? Ja pozmieniałem w sumie w paru miejscach. Najważniejsze: 1. Kominek przeniosłem na ścianę ze schodami (przez to nie ma tego komina jak MPECu) 2. Kotłownia ma być równocześnie spiżarnią (zamrażarka, regalik) 3. Mam trzy poziomy posadzki - ze względu na spadek terenu, przez co salon będzie miał jakieś 2,90 wys. 4. Powiększyłem łazienkę kosztem pokoiku nad garażem. 5. Mocno pozmieniałem okna i balkony ze względu na usytułowanie (wjazd od południa) 6. Zlikwidowałem "ryjek" dachu nad garażem, dało się ze względu na podniesienie ścianki kolankowej. Wydaje mi się nawet że jest ładniejsza elewacja. Jak chcesz więcej informacji to czekam na pytania. Zdjęcia mogę przesłać na maila. Kuchnia i łazienki na razie schną tynki i wylewki. Mam drewniane filary w dwóch pokojach, ale jakoś mi to nie przeszkadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filipki 05.01.2009 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 pam jeszcze raz serdecznie dziękuję za zdjęcia i relację Zdjęcia rozwiązały mi problem kuchni, bo zastanawiałam się czy zamknąć ją czy zostawić otwartą i myślę, ze zostaniemy przy drugiej koncepcji Jestem jeszcze ciekawa tych łazienek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 05.01.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 pam jeszcze raz serdecznie dziękuję za zdjęcia i relację Zdjęcia rozwiązały mi problem kuchni, bo zastanawiałam się czy zamknąć ją czy zostawić otwartą i myślę, ze zostaniemy przy drugiej koncepcji Jestem jeszcze ciekawa tych łazienek Tylko weż pod uwagę, że ja mam uskok pomiędzy kuchnią a salonem - jakieś 30cm. To akurat pozwoli że nie widać wszystkiego co jest w kuchni, ale znowu blat roboczy będzie na tym samym poziomie z tzw barkiem (przy jednakowych poziomach barek zasłoni blat roboczy). Zrobię przy okazji te zdjęcia łazienek. Górna po powiększeniu ma teraz ponad 12 kw podłogi (minus skosy). I jedna rada techniczna. Przy murowaniu komina tego z kotłowni trzeba zrobić jeden kanał wentylacyjny więcej. Jakiś "myślący inaczej" zaprojektował komin przechodzący przez górną łazienkę, ale nie ma w nim kanału dla tej łazienki, bo tam trzeba podlączyć wentylację z dolnej łazienki. A górna ma dodatkowy kominek wentylacyjny w dachówce. Jak dla mnie to niezła głupota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filipki 06.01.2009 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Uskok zauważyłam Dziękuję za zwrócenie uwagi odnośnie dodatkowego kanalu wentylacyjnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
g_cz 04.03.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Witam.Ja buduję dom w charach 2. Mamy stan surowy zamkniety. Robimy wode i od poniedziałku tynki.Proszę wstawcie zdjęcia waszych domów w chabrach lub w chabrach 2 - budynków i wnętrz. Ja wstawię moje jak wrzuce na jakiś serwer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
g_cz 04.03.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Witam. Ja buduję dom w charach 2. Mamy stan surowy zamkniety. Robimy wode i od poniedziałku tynki. Proszę wstawcie zdjęcia waszych domów w chabrach lub w chabrach 2 - budynków i wnętrz. Ja wstawię moje jak wrzuce na jakiś serwer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 04.03.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Mogę wrzucić ale nie wiem jak to zrobić, bo z tego co czytam to jest jakiś super zagmatwany sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filipki 05.03.2009 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 najpierw wrzucasz zdjęcie na stronce http://www.fotosik.pl a potem ściągasz stamtąd kod , wklejasz tu i zaznaczasz miedzy chyba tak to się robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
g_cz 09.03.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 To mój Dom w chabrach 2 z października 2008 r. po ukończeniu dachu. Teraz mamy już okna i instalacje. Robimy tynki.http://lh4.ggpht.com/_O0Kin1zn3UY/SbV_Gq8wbUI/AAAAAAAAACs/YFhQwDq0yf0/s720/170.jpghttp://lh4.ggpht.com/_O0Kin1zn3UY/SbWAPpo4ilI/AAAAAAAAAC0/uwJT4vr95Fo/s720/176.jpgPokażcie swoje domy w chabrach. Ten projekt jest dośc popularny w okolicach Krakowa. A bardzo mało zdjęć domów w chabrach na tym forum. Pokażcie też wnetrza.Pozdrawiam. Gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filipki 24.03.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 fajnie, że już na takim etapie jesteście Do nas dopiero geodeta wchodzi i budowę zaczynamy w połowie kwietnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 24.03.2009 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 No a u mnie właśnie kończą regipsy na poddaszu. Kominek już grzeje od miesiąca. Zostają tylko kafelki, parkiet i takie tam duperele typu lampy, gniazdka. No i oczywiście piec i kaloryfery i malowanie.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMG1976 26.03.2009 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Jestem na etapie wykończeniowki domu w chabrach 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 27.04.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Tak mi się właśnie przypomniało. Jak ktoś ma zamiar budować albo jeszcze jest przed tynkami. Przemyślcie kierunek otwierania drzwi do dolnej łazienki. Jak dla mnie to powinny być odwrotne jak w projekcie.No i oczywiście dodatkowy kanał wentylacyjny w kominie z kotłowni. Bo nie ma do czego podłączyć górnej łazienki, przez którą zresztą ten komin przechodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulkad 24.05.2009 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Witam wszystkich! Pochwalcie się swoimi domkami, jak wyglądają. Podpowiedżcie co zmieniliście,żeby ich ulepszyć. Ja jestem na etapie fundamentów i nachodzą mnie wątpliwości czy dobrze wybrałam. Pomóżcie mi rozwiać te wątpliwości. Wstawiajcie zdjęcia. Dziękuje z góry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 24.05.2009 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Witam wszystkich! Pochwalcie się swoimi domkami, jak wyglądają. Podpowiedżcie co zmieniliście,żeby ich ulepszyć. Ja jestem na etapie fundamentów i nachodzą mnie wątpliwości czy dobrze wybrałam. Pomóżcie mi rozwiać te wątpliwości. Wstawiajcie zdjęcia. Dziękuje z góry! Moje zmiany i błędy które wyłapałem, można znaleźć powyżej. Co do zdjęć to wnerwia mnie to wstawianie na jakichś fotosikach. Pytaj co chcesz wiedzieć, zdjecia mogę wysłać na maila. Aktualnie zaczynamy wykańczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts