pam 24.05.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Aha - co do wątpliwości. to czym bliżej zamieszkania, jest ich coraz mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulkad 24.05.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Dziękuję pam za szybką odpowiedż. Rozumiem, że nie będziesz miał grila na zewnętrznej ścianie, dlaczego? Interesuje mnie zmiana okien i balkonów, twoja kuchnia. Ogólnie wszystko. Czekam na zdjęcia. [email protected] Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 25.05.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Grill na zewnętrznej ścianie odpadł na wstępie: 1. duży problem z ociepleniem ściany - a właściwie komina wewnątrz2. po co mam sobie kopcić po ścianie jak postawię sobie grilla w każdym miejscu ogrodu gdzie mi się tylko spodoba3. zmiana projektu, w tym miejscu nie mam tarazu tylko po drugiej stronie4. przeniosłem komin na ścianę salon-schody (czyli zabudowałem klatkę schodową). Dzięki temu kominek mam na ścianie od schodów, idealnie się mieści z wnęką na drewno (zdjęcie w wątku moje kominki albo zaraz prześlę)5. zobacz jak wygląda ten potężny komin ustawiony w tym miejscu. Aby miał dobry ciąg trzeba go wypuścić ponad połać dachu kilka metrów (czyli do wys. kalenicy), a tak komin wychodzi z dachu prawie przy kalenicy.6. super rozprowadzenie powietrza ciepłego z kominka po pokojach na górze (nie doprowadzałem tylko do tego nad garażem) Zaraz poptrzę czy mam te zdjęcia przy sobie to podeślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulkad 25.05.2009 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Dzięki za szybką odpowiedź i, że masz dla mnie czas. A mi tak bardzo się podoba ten gril na ścianie. Mówisz, że się kopci ściana, znasz kogoś kto tak ma i narzeka? Kominek masz w moim guście, też coś w tym rodzaju planuję. Prześlij mi jeszcze zdjęcia schodów, jak to wygląda.Co zmieniłeś w balkonach, bo nic nie zauważyłam? O co chodzi z tym dziubkiem nad garażem? Mógłbyś mi jeszcze przesłać zdjęcia górnej łazienki, jak ją powiększyłeś. Może przesłałbyś mi też zmiany tej łazienki w projekcie. Rozmawiałam z mężem i może skorzystamy z twojego pomysłu. Jeszcze raz dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 25.05.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Co do kopcenia ściany, to takie moje przypuszczenie. Ale nie zaleźało mi na takim grillu, zwłaszcza jak wspomniałem ta ścian jest od północy i i tak tam będzie tylko skład drewna do kominka. Łazienkę na górze powiększyłem w ten sposób, że sciana pokój/łazienka w tym pokoju nad garażem jest w tej samej linii co sciana w korytarzu przy następnym pokoju. Bardzo polecam to rozwiązanie, wyszła przepiękna łazienka. Zdjęcia mogę zrobic za kilka dni, bo aparat oddałem do naprawy, zobaczymy czy sie go uda reanimować. Co do tego dachu to popatrz na rysunki elewacji w projekcie. Nad garazem jest dach przedłużony o jakieś 40cm. U mnie udalo sie tego nie robić dzięki zmianie kąta nachylenia dachu (nieznacznie) i podniesieniu scianki kolankowej. I jeszcze raz pamietajcie: w kominie przechodzącym przez kotłownię musi byc kanal dymowy (do pieca) i 3 kanały wentylacyjne (w projekcie są 2), do kotlowni, łazienki dolnej, i łazienki górnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulkad 26.05.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Dzięki za szybką odpowiedź! Czekam na zdjęcia. Nie pokazałeś mi jeszcze tyłu domu. A jak z tym wejściem do pokoju nad garażem, dobrze to wyszło? Zrobiłeś może dwa okna w łazieńce? Interesuje mnie rozmieszczenie w łazieńce wanny itd. A co myślisz o wentylacji mechanicznej, słyszałeś coś o tym? A może masz znajomego co ma taką wentylacje? Pozdrawiam! Jeszcze jedno pytanie jak teraz duży jest ten pokoik nad garażem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 26.05.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 O wentylacji mechanicznej można poczytać na forum, jest kilka wątków. Ja akurat jestem zwolennikiem jak najmniej elektroniki i elektryki do rzeczy które tego nie wymagają. Koszt zakupu, koszt eksploatacji i koszt napraw. W łazience jest jedno okno, a pokoik nad garażem pomimo zmniejszenia wyszedł superow. Jak tylko będę miał jak to zrobię zdjęcia.A i wejście do niego też OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulkad 26.05.2009 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Tak ciekawie piszesz, nie mogę doczekać się zdjęć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulkad 26.05.2009 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 AMG 1976, g-cz, filipki odezwijcie się co u was, na jakim etapie jesteście? Wstawiajcie zdjęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 26.05.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 AMG 1976, g-cz, filipki odezwijcie się co u was, na jakim etapie jesteście? Wstawiajcie zdjęcia! AMG robi zabudowę poddasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulkad 31.05.2009 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 Jakaś cisza nastała, ktoś tu zagląda? Pam co z aparatem? Jakie masz kominy murowane czy gotowe? Pozadrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 31.05.2009 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 Jakaś cisza nastała, ktoś tu zagląda? Pam co z aparatem? Jakie masz kominy murowane czy gotowe? Pozadrawiam. Aparat wrocił z naprawy z diagnozą, ze nie nadaje sie juz do niczego. Ale dzisiaj "przyjechał" drugi to w tygodniu cyknę. Kominy mam systemowe Leiera, w tym specjalny do pieca z zamkniętą komorą spalania. Na górze obłozone styropianem i tynkiem kabe. A w planach: wtorek kafelki w kotłowni, sroda montaż kotłowni i grzejników, a za dwa tygodnie reszta płytek: łazienki, holl, kuchnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulkad 02.06.2009 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Cześć! Będziesz dom ogrzewał gazem? Jakie to są kominy specjalne do kotłów z zamkniętą komorą spalania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 02.06.2009 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Cześć! Będziesz dom ogrzewał gazem? Jakie to są kominy specjalne do kotłów z zamkniętą komorą spalania? Gazowy jest Leiera Turbo, czyli specjalny do kotłów z zamkniętą komorą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulkad 04.06.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Hej! Co taki tu spokój? Widzę, że każdy zajęty budowaniem. Pam czekam na zdjęcia tego pokoju nad garażem. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 05.06.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Hej! Co taki tu spokój? Widzę, że każdy zajęty budowaniem. Pam czekam na zdjęcia tego pokoju nad garażem. Pozdrawiam wszystkich. Już mam zdjęcia ale nie mam kiedy zrzucić, mam sajgon w pracy teraz. Może w końcu jutro. A do tego zaczynają montować kotłownię, jak będzie gaz to będzie można po niedzieli umyć się w ciepłej wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulkad 09.06.2009 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Pam wiem, że jesteś zajęty. Chyba nie zapomniałeś o zdjęciach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 09.06.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Pam wiem, że jesteś zajęty. Chyba nie zapomniałeś o zdjęciach? Już zrzucam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 09.06.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Poszły. Jak masz jeszcze jakieś ekstra życzenia to czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMG1976 16.06.2009 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Witajcie och te poddasze;-) sorki ze nie było mnie troszke ale cały czas koncepcje sie zmieniaja;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts