Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W CHABRACH pracownia ARCHON

Recommended Posts

• Odpowiedzi 112
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Witam po przerwie :) Nie było mnie tu tyle czasu, bo:

1. przestały mi powiadomienia przychodzić

2. 28 maja urodziłam córeczkę :)

My jesteśmy teraz na etapie wylewania stropów, tzn wylali nam je w zeszły piątek wiec w domku mamy mały las ;)

Też zrezygnowaliśmy z kominka-grilla tego zewnętrznego m.in. z tych samych powodów o których pisał pam. Dodatkowo tylko powiem, że mamy dwóch znajomych z podobnymi kominkami i ich nie używają z tych samych wzgledów, więc szkoda kasy na jego budowę.

co do ogrzewania to my planujemy pompę ciepła.

pam czy ja też mogłabym prosić o zdjęcia z poddasza? Parter już mi kiedyś wysyłeś, więc te mam. Jestem ciekawa szczególnie tej łazienki. W pw prześlę jeszcze raz mój adres mailowy. Z gory dziękuję.

Własnie zerknęlam w projekt, żeby zobaczyć tą zmianę na poddaszu w łazience, o której pisze pam. My chcieliśmy zrobić tylko wnękę, ale kosztem pokoju z balkonem- tam gdzie sedes.

Mam jeszcze do Was pytanie: czy te kolumny w pokojach na poddaszu nie przeszkadzaja Wam zbytnio? bo się zastanawiam czy nie będą przeszkadzać w układaniu melbi.

Wkleję zdjęcia z łazienki jak skończą. Myślę, że górna łazienka będzie zrobiona bez "kibelka" i umywalki już jutro. Nie wiem na pewno, bo jestem w delegacji. Jak na razie, to wydaje mi się, że wielkość tej łazienki wyszła rewelacyjna.

Co do słupów, to pewnie lepiej żeby ich nie bylo, ale jak się ładnie zaaranżuje, to nie będzie tragedii. Mój znajomy, który zajmuje się dachami, ale nie robił u mnie, mówił że można te słupy bez problemu wyeliminować. No ale już za późno.

• 4 weeks później...

pam pamiętasz o zdjęciach? ;) przypominam się bom ciekawa łazienki, a w szczególności jej powiększenia, bo chyba ją powiekszałeś, prawda?

Jeszcze na górze nie mamy ścian działowych, więc pewnie co nieco mozemy jeszcze zmienić.

Chciałabym zapytać jakie ogrzewanie zastosowaliście? my chcemy ogrzewanie podłogowe na dole a na górze.... hmmm własnie- nie wiemy czy podłogowe czy przez grzejniki. tzn na pewno korytarz i łazienka to podłogowe, ale nie wiem co z pokojami. Byłabym wdzięczna za wszelkie sugestie.

W kwestii ogrzewania podłogowego to najbardziej obawiam się np szaf bez nóżek, czy to nie przeszkadza, że stoją na ciepłej podłodze?

Byliśmy na wakacjach i zaraz po powrocie do tego jestem prawie cały czas poza domem. Tak wiec zdjęcia wkrótce. Ale w tym czasie skończone już kafelkowanie. Brakuje tylko w łazienkach części armatury i ceramiki. Za 3 tygodnie robimy schody, a póżniej parkiety.

Ogrzewanie zrobiliśmy mieszane. Tam gdzie na podłodze kafelki, jest podłogowe (oprócz kotłowni i garażu) a reszta kaloryfery.

• 1 month później...
Pam czekamy na te zdjęcia i czekamy....

Kurcze, już zrobiłem, ale mam w aparacie a jestem cały tydzień poza domem. Jak wracam na wekend, to o wszystkim zapominam, taki jestem wzruszony tym faktem.

Ale w tym czasie pojawiły się jeszcze schody i odpaliłem kocioł. Czyli może już być ciepła woda i CO.

No i polecam Wam zamontowanie solarów zamontowałem 2 płaskie panele i zbiornik 300L rewelacja od maja cały czas mam ciepła wode na pozimie 45 stopni .Kolektory Idealnie mieszcza sie nad kominem z kominka

Mam już zbiornik i rurki pod dachówki. Teraz czekam na gminę, bo mają się dokładać. Ale panele to u mnie nad garażem, bo mam "odwrócony" domek.

Zaczęłem już malowanie, ale jak mnie złapała robota, to jestem już drugi miesiąc w delegacji i wszystko leży.