AMG1976 16.06.2009 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Cześć! Będziesz dom ogrzewał gazem? Jakie to są kominy specjalne do kotłów z zamkniętą komorą spalania? Co do ogrzewania bede ogrzewał gazem Vitodens 300 piec kondensacyjny tylko czekam na podłaczenie gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMG1976 16.06.2009 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 http://www.empikfoto.pl/albumy38/402112/839095/previews/26079028_p1000090.jpgA to mój domekhttp://www.empikfoto.pl/albumy38/402112/839095/previews/26079217_obraz_n73_094.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filipki 01.07.2009 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Witam po przerwie Nie było mnie tu tyle czasu, bo: 1. przestały mi powiadomienia przychodzić 2. 28 maja urodziłam córeczkę My jesteśmy teraz na etapie wylewania stropów, tzn wylali nam je w zeszły piątek wiec w domku mamy mały las Też zrezygnowaliśmy z kominka-grilla tego zewnętrznego m.in. z tych samych powodów o których pisał pam. Dodatkowo tylko powiem, że mamy dwóch znajomych z podobnymi kominkami i ich nie używają z tych samych wzgledów, więc szkoda kasy na jego budowę. co do ogrzewania to my planujemy pompę ciepła. pam czy ja też mogłabym prosić o zdjęcia z poddasza? Parter już mi kiedyś wysyłeś, więc te mam. Jestem ciekawa szczególnie tej łazienki. W pw prześlę jeszcze raz mój adres mailowy. Z gory dziękuję. Własnie zerknęlam w projekt, żeby zobaczyć tą zmianę na poddaszu w łazience, o której pisze pam. My chcieliśmy zrobić tylko wnękę, ale kosztem pokoju z balkonem- tam gdzie sedes. Mam jeszcze do Was pytanie: czy te kolumny w pokojach na poddaszu nie przeszkadzaja Wam zbytnio? bo się zastanawiam czy nie będą przeszkadzać w układaniu melbi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 02.07.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Wkleję zdjęcia z łazienki jak skończą. Myślę, że górna łazienka będzie zrobiona bez "kibelka" i umywalki już jutro. Nie wiem na pewno, bo jestem w delegacji. Jak na razie, to wydaje mi się, że wielkość tej łazienki wyszła rewelacyjna.Co do słupów, to pewnie lepiej żeby ich nie bylo, ale jak się ładnie zaaranżuje, to nie będzie tragedii. Mój znajomy, który zajmuje się dachami, ale nie robił u mnie, mówił że można te słupy bez problemu wyeliminować. No ale już za późno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zwierz_ak01 07.07.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Witam wszystkich, wybudowałem dom w chabrach w 2008 roku. Od ponad roku jestem szczesliwym jego mieszkancem. Jakby ktoś miał jakies pytania, ewentualnie chciałby zobaczyc na zdjęciach co nieco - to proszę piszcie. (dokonałem dośc znacznych zmian w projekcie) Pozdarwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filipki 04.08.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 pam pamiętasz o zdjęciach? przypominam się bom ciekawa łazienki, a w szczególności jej powiększenia, bo chyba ją powiekszałeś, prawda? Jeszcze na górze nie mamy ścian działowych, więc pewnie co nieco mozemy jeszcze zmienić. Chciałabym zapytać jakie ogrzewanie zastosowaliście? my chcemy ogrzewanie podłogowe na dole a na górze.... hmmm własnie- nie wiemy czy podłogowe czy przez grzejniki. tzn na pewno korytarz i łazienka to podłogowe, ale nie wiem co z pokojami. Byłabym wdzięczna za wszelkie sugestie. W kwestii ogrzewania podłogowego to najbardziej obawiam się np szaf bez nóżek, czy to nie przeszkadza, że stoją na ciepłej podłodze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 11.08.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Byliśmy na wakacjach i zaraz po powrocie do tego jestem prawie cały czas poza domem. Tak wiec zdjęcia wkrótce. Ale w tym czasie skończone już kafelkowanie. Brakuje tylko w łazienkach części armatury i ceramiki. Za 3 tygodnie robimy schody, a póżniej parkiety. Ogrzewanie zrobiliśmy mieszane. Tam gdzie na podłodze kafelki, jest podłogowe (oprócz kotłowni i garażu) a reszta kaloryfery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulkad 23.09.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Pam czekamy na te zdjęcia i czekamy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 23.09.2009 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Pam czekamy na te zdjęcia i czekamy.... Kurcze, już zrobiłem, ale mam w aparacie a jestem cały tydzień poza domem. Jak wracam na wekend, to o wszystkim zapominam, taki jestem wzruszony tym faktem. Ale w tym czasie pojawiły się jeszcze schody i odpaliłem kocioł. Czyli może już być ciepła woda i CO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filipki 25.09.2009 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 tak, tak ja też czekam na zdjęcia u nas dach ma się ku końcowi. Częśc dachówek położona, dziś mieli okna dachowe kłaść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 25.09.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 A u nas już gotowe schody i odpalone CO i CWU. Trzeba jeszcze dokupić armatury i ceramiki, ale jak by się uprzeć, to można już mieszkać. No i nie ma jeszcze parkietu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMG1976 26.09.2009 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Witajcie ja tez czekam na fotki u mnie prace staneły czekam na podłaczenie gazu by wygrzac podłogówke i dopiero kłasc kafelki .Narazie pochłonęło mnie ogrodzenie z klinkieruPozdrTomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMG1976 26.09.2009 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 No i polecam Wam zamontowanie solarów zamontowałem 2 płaskie panele i zbiornik 300L rewelacja od maja cały czas mam ciepła wode na pozimie 45 stopni .Kolektory Idealnie mieszcza sie nad kominem z kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 26.09.2009 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 No i polecam Wam zamontowanie solarów zamontowałem 2 płaskie panele i zbiornik 300L rewelacja od maja cały czas mam ciepła wode na pozimie 45 stopni .Kolektory Idealnie mieszcza sie nad kominem z kominka Mam już zbiornik i rurki pod dachówki. Teraz czekam na gminę, bo mają się dokładać. Ale panele to u mnie nad garażem, bo mam "odwrócony" domek. Zaczęłem już malowanie, ale jak mnie złapała robota, to jestem już drugi miesiąc w delegacji i wszystko leży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filipki 26.09.2009 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 a macie też podłogówkę na piętrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 26.09.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 a macie też podłogówkę na piętrze? W górnej łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filipki 26.09.2009 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 reszta grzejniki tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 26.09.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 W sumie podłogowka w łazience górnej i dolnej, kuchnia, holl. Reszta grzejniki plus kominek DGP. Czyli tam gdzie płytki podłogówka, bez garażu i kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filipki 27.09.2009 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 27.09.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Zrzucam zdjęcia. Nie mam czasu wklejać na forum dziasiaj. Jak komus zalezy to wyślę na maila i możecie powklejać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts