AMG1976 27.09.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 bardzo prosze o fotki [email protected]Jesli chodzi o podłogówke to u mnie zrobiłem cały doł + górna łazienkia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 27.09.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 bardzo prosze o fotki [email protected] Jesli chodzi o podłogówke to u mnie zrobiłem cały doł + górna łazienkia Poszły najnowsze ze schodami, łazienką i takimi tam rożnymi. Mozesz powklejać jak jakieś będzie miał sens. Ale nie wiem dlaczego nie ma dolnej łazienki. No cóż, zrobię za tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filipki 28.09.2009 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 ja też poprosze o zdjęcia. e-mail w pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stanley79 14.11.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Witam wszystkich sympatyków domu w chabrach.Właśnie zakupiliśmy domu w chabrach 2. W tym miesiącu projekt ląduje u architekta i to ostani moment na poprawki. Nasza działka jest na „lekkim” spadku zastanawiamy się jak to rozwiązać.Czy można prosić o jakieś foto? (każde które dotyczy tgo projektu) Z góry dziękuję ([email protected]) Pozdrawiam. P.S Jak się mieszka?Co jeszcze byście zmienili oprócz tego co było opisane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 15.11.2009 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Witam wszystkich sympatyków domu w chabrach. Właśnie zakupiliśmy domu w chabrach 2. W tym miesiącu projekt ląduje u architekta i to ostani moment na poprawki. Nasza działka jest na „lekkim” spadku zastanawiamy się jak to rozwiązać. Czy można prosić o jakieś foto? (każde które dotyczy tgo projektu) Z góry dziękuję ([email protected]) Pozdrawiam. P.S Jak się mieszka? Co jeszcze byście zmienili oprócz tego co było opisane? Najważniejsze na początek to dołożenie kształtki wentylacyjnej w kominie z kotłowni, aby z górnej łazienki nie robić jakichś wycudowanych wentylacji w dachówce, tylko jak normalni ludzie, kominem, który i tak przechodzi przez tą łazienkę. Przy okazji brawo dla projektatna za taką głupotę. PS. Będę podsyłał zdjęcia wieczorkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filipki 16.11.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Po pierwsze dziękuję za zdjęcia pam. O trzymałam, obejrzałam, ładne po drugie: stanley, mnie się spodobał pomysł pam odnośnie zmian w pokoju na poddaszu (chodzi o ten nad garażem), żeby wykorzystać przestrzeń z przodu garażu na półki. (zaznaczam, że mam chabry 1). jakie zdjęcia Cię interesują? z zew czy wew? po trzecie: jak zaadoptowaliście słup w pokoju nad garażem? nic mi nie przychodzi na razie do głowy, moze coś podpowiecie? i po czwarte: jak posutawialiście meble w kuchni? tzn gdzie lodówka, czy piekarnik na wysokości etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filipki 16.11.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 co do kuchni to zastanawiam się nad takim ułożeniem mebli, ale moze macie jakieś lepsze propozycje? http://images42.fotosik.pl/137/22ad3048ee08cb4emed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 16.11.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Kuchnia to oczywiście wersja minimum. Ale według mnie nie ma innej wersji, tylko idąc od strony hollu - lodówka, krótki blacik, piekarnik, krótki blacik, umywalka pod oknem i lada między salonek a kuchnią. Nie mam przy sobie projektu to nie wkleję.W pokoju nad garażem nie mam słupa, jest w ścianie zabudowany jeden pok/łazienka drugi pomiedzy pokojami. Niedawno wykończyłem te dwa słupy ktpre mam w pokojach, po prostu obudowałem ładnymi deskami, do pobejcowania i pomalowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filipki 17.11.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 powiem szczerze, że też myślałam o zostawieniu tego słupa drewnianym. A dlaczego go obiłeś innymi dechami? tak po prostu nie można go zostawić, zeszlifować tylko i polakierować? nie znam sie na tym dlatego pytam. kuchnia to coś takiego:http://images36.fotosik.pl/113/e057fb739a6e4c84med.jpg czy takiego: http://images42.fotosik.pl/140/59452337cb2bf963med.jpgfunkcjonalne jest to rozwiązanie? Rozumiem, że jest przejście między salonem a kuchnią, czy ten barek jest aż do słupa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 17.11.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Słup musiałem obudować, bo oczywiście najlepsze wstawili w ściany, a te poubijane w transporcie na środek. Jak zwykle z fachowcami, jak można coś spieprzyć to czemu nie. A w kuchni miał być pierwotnie barek aż do słupa, ale w ostatniej chwili zmienilismy na krótszy, tak aby było przejscie od tej strony słupa, tak ok 80cm. Dlatego też wydlużył nam się schodek do salonu poza słup. I jeszcze jedno, nie robimy drzwi pomiędzy kotłownią a tym pomieszczeniem oznaczonym jako garderoba. Są garaż/kotłownia i kotłownia/holl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olafma 17.11.2009 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Witam wszystkich budujących ten domek, przymierzam sie do zakupu tego projektu w wersji z podwójnym garażem i chętnie jeśli to możliwe pooglądałbym zdjęcia z realizacji. Interesuje mnie min. czy komuś udało sie tak zrobić konstrukcję więźby dachowej aby wyeliminować słupy. Czy kuchnia w tym projekcie nie jest za mała i czy ktoś myślał na jej powiększeniu, Łazienka na dole wydaje sie być częściowo pod schodami , jak to wygląda, czy jest ok ?, Czy ktoś przenosił wyjście do ogrodu na boczną ścianę ?Czy ktoś wykonywał wentylację mechaniczną i czy w takim przypadku rezygnował z budowy komina w kuchni Prosiłbym o podesłanie zdjęć z realizacji tego projektu, albo wskazanie miejsca gdzie byłyby do pooglądania. Oczywiście z góry dzięki i za zdjęcia jak i za odpowiedzi, podpowiedzi , wskazania. pozdrawiam AlekM[email protected] _________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filipki 18.11.2009 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 pam dziękuję za odp. My mamy podobnie: w kuchni barek nie sięga słupa, tylko jest przejście i w kotłowni tez nie mamy tych drzwi. i brawo dla fachowców za słupy olafma realizacje są na stronie archonu i wchyba właśnie najwięcej z podwójnym garażem. Jak wiesz juz z powyższych postów- słupów nie eliminowaliśmy. Kuchnia nie jest moze duża, ale wystarczająca (obecnie w mieszkaniu mam taki sam metraż kuchni). Brakuje tylko spiżarki lub piwnicy. My zrobiliśmy spiżarkę w kotłowni i tym pomieszczeniu przy kotłowni. Łazienka pod schodami jest całkiem fajna i nie taka mała jak się wydaje. Przejścia nie przenosiliśmy, a wręcz zlikwidowaliśmy to wyjscie z pokoju na taras. Zdjęcia łazienki i kuchni moge przesłać na dniach. Mam w planie pojechać dziś na budowę, więc zrobię zdjecia i kuchni i łazienki. Jeżeli zmieniłyby mi się plany to w tygodniu na pewno to zrobię. Jakby jakaś konkretna fotka jeszcze Cie interesowała to napisz. Podkreślam tylko, że my mamy "chabry" z jednostanowiskowym garażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepan_zgr 17.03.2010 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Witam, czy ktos budował dom w chabrach systemem gospodarczym?interesuje mnie to w jakiej kwocie mozna sie zmiescic budujac dom system gospodarczym, z tym ze nie mam zamiaru narazie wykanczac góry tylko sam dół aby na chwile obecną obnizyc koszta budowy poniewaz nie chce plątać sie w jakis zbyt duzy kredyt, pozdrawiam i czekam na odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaYeReK 09.04.2010 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Dołączam się do prośby Szczepana Prosze przeslijcie fotki wnętrz, kuchnie, lazienki. Jak jest z wysokością poddasza? Przeszkadza kąt nachylenia dachu? Z góry dziekuje za pomoc. Mój adres: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filipki 26.06.2010 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 na pytanie o budowę systemem gospodarczym nie odpowiem, bo my zdecydowaliśmy się na kredyt. Niestety, jak to pewnie czesto bywa, i tak dość duży kredyt nie załatwił sprawy, bo kasy brakuje.Poddasze: my za radą pam podwyższyliśmy ściankę kolankową i jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotruncio1 18.08.2010 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 witam wszystkich "CHABROWICZÓW", jesteśmy na etapie wylania stropu, póki co kuchnia wydaje się nam zbyt mała, jeśli ktoś mógłby przesłać pare fotek jak rozwiązaliście umeblowanie kuchni i salonu. czy ta wyspa spełnia swoje zadanie? czekam na jakieś fotki i informacje.... z góry wielkie dzięki!!! pozdrawiam, piotr mój mail; [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stanley79 23.12.2010 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2010 Dużo zdjęć i opisów na : http://www.kornatka.strefa.pl ale niestety ani strona WWW ani dom, jeszce nie gotowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stanley79 23.12.2010 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2010 Dużo zdjęć i opisów na http://www.kornatka.strefa.pl niestety ani strona WWW ani dom jeszcze nie skończone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apking 11.01.2011 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów zakończyłem budowę domu w chabrach 6 miesięcy temu i zapraszam na moją stronę www.apking.pl na , której znajdziecie ok.100 zdjęć w dziale realizacje (budowa domu wzorcowego) .W razie pytań śmiało na forum bądź na email:[email protected]l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apking 11.01.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 (edytowane) http://www.apking.pl/index.php/budowa_domu Edytowane 11 Stycznia 2011 przez apking Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts