apking 11.01.2011 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 http://www.apking.pl/index.php/budowa_domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atkkb 16.01.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Witam, Zakupiliśmy projekt : dom w chabrach 2 Jesteśmy na etapie załatwiania wszystkich formalności. No i teraz zastanawiamy sie co mozna jeszcze zmienić nim zaczna rosnąć mury? śledzę wasze wątki już od dluższego czasu i duzo dają do myślenia Mam prośbę o przesłanie zdjęć przede wszystkim kuchnia, łazienka i poddasze. pam jak tu jeszcze zaglądasz to prosze o kontakt i jesli można to o zdjęcia Pozdrawiam, Agnieszka Mój adres: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stanley79 22.02.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 WitamMy też budojemy dom w chabrach 2. Dużo zdjęc i opisów na http://www.kornatka.strefa.pl. Jesteśmy na etapie stanu surowego - przed nami dach. Z kosztów da się sporo zejść w porównaniu z tym co pisza w kosztorysie. Budujemy z porothermu dryfix 25, strop monolityczny - do tej pory, takie zmiany dały oszczędności ok 35-40 tys zł.Polecam projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter12 16.03.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 witam, ja wlasnie zastanawiam sie nad projektem, jak wygladaja pomieszczenia na gorze chodzi mi czy skosy za bardzo nie przeszkadzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter12 16.04.2011 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 witam, tez wybralem ten projekt i bylbym wdzieczny za jakies fotki waszych chabrow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hieronim12 13.05.2011 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 mam kolege który kupił ten projekt i wiesz co zrobił, w trakcie adaptacji całkoiwcie go przeprojektował, po pierwsze domek ma w projekcie wysokść parteru 2,5m!!! blok PRL lata 70. zaczął od przeprojektowywania łazienki na poddaszu i od pomusłu do pomsłu wyprostował dach nad grażem (wyrzucił tą malutką połać nad grażem, wyobraź sobie firme która ma tam płożyć dachówki, każdą dachówkę trzeba przyciać-masakra i gwarancja że pocieknie) i wogóle go uprościł)) ale jak Ci się podoba to kupuj i buduj;)...moim zdaniem nie warto sobie zawrać głowe, projekt wyjątkowo nie udany;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stanley79 20.05.2011 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 (edytowane) "Projekt wyjątkowo nie udany" - na jakiej podstawie takie stwierdzenie - skomplikowanego ale bardzo pięknego dachu, nad którym najlepsi fahowcy muszą się pogłowić. A widział Pan projekt na żywo, był w środku? Po wybudowaniu ścian stwerdzam, że wszystko co w projekcie się znajduje jest doskonale przemyślane i funkcjonalne. Dołożyłem tylko drzwi wejściowe z wiatrołapu, bezpośrednio do garażu i podniosłem strop na 265cm - to kwestia gustu - kubatura zwiększyła się co odblije się na kosztach eksploatacji. 255cm jak w planie to rzeczywiście mało ale powierzchnia salonu jestr wyjątkowo wielka (35m). Podniesienie stropu to coś co wyklucza projekt?! Wyprostowanie dachu spowoduje, że projekt dopiero wtedy będzie do niczego, okaże się wielką stodołą. Wszystko w projektach jest robione nie przypadkowo...Poważnniejsze wpisy... Edytowane 22 Lipca 2011 przez stanley79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betibj 12.10.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Witam serdecznie. Bardzo proszę o przesłąnie fotek z wnętrza domu. My jesteśmy na etapie budowy poddasza, a jestem ciekawa rozwiązania tej łazienki na górze. Pozdrawiam Beata mój adres [email protected] Ja pozmieniałem w sumie w paru miejscach. Najważniejsze: 1. Kominek przeniosłem na ścianę ze schodami (przez to nie ma tego komina jak MPECu) 2. Kotłownia ma być równocześnie spiżarnią (zamrażarka, regalik) 3. Mam trzy poziomy posadzki - ze względu na spadek terenu, przez co salon będzie miał jakieś 2,90 wys. 4. Powiększyłem łazienkę kosztem pokoiku nad garażem. 5. Mocno pozmieniałem okna i balkony ze względu na usytułowanie (wjazd od południa) 6. Zlikwidowałem "ryjek" dachu nad garażem, dało się ze względu na podniesienie ścianki kolankowej. Wydaje mi się nawet że jest ładniejsza elewacja. Jak chcesz więcej informacji to czekam na pytania. Zdjęcia mogę przesłać na maila. Kuchnia i łazienki na razie schną tynki i wylewki. Mam drewniane filary w dwóch pokojach, ale jakoś mi to nie przeszkadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbynon 21.10.2011 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Witam serdecznie. Bardzo proszę o przesłąnie fotek z wnętrza domu. My jesteśmy na etapie budowy poddasza, a jestem ciekawa rozwiązania tej łazienki na górze. Pozdrawiam Beata mój adres [email protected] Witam - proszę o przesłanie zdjęć domu. Staliśmy się szczęśliwymi posiadaczami póki co to tylko projektu domu - adres email: [email protected] Z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrek 20.11.2011 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 (edytowane) Witamy wszystkich .Na wiosnę zamierzamy zacząć budowę swojego domku chabry 2,co do większych zmian w projekcie to dodajemy częściowe podpiwniczenie i przenosimy tam kotłownie ponieważ co do opału to w grę wchodzi tylko drzewo i węgiel wejście do piwnicy chcemy zrobić w garażu,likwidujemy gril na tarasie i przeniesiemy chyba kominek w inne miejsce Proszę wszystkich którzy mogą o przesłanie zdjęć z realizacji swoich chaberkó[email protected] Edytowane 27 Listopada 2011 przez andrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krasne 30.01.2012 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 WitamChcemy budować ten dom, mam nadzieję, ze na wiosnę ruszymy ale tak dla potwierdzenia naszej decyzji chcemy zobaczyć ten dom na żywo... może jest ktoś z okolic podkarpackiego lub ościennych wybudował? Bardzo proszę o info, chętnie Was odwiedzimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
newpasword 15.02.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Witam, my już zaczęliśmy budowę Domu w chabrach 2. W zeszłym roku na spokojnie udało się wykonać fundamenty z izolacjami, odwodnienie oraz schody zewnętrzne. Od wiosny budowa będzie szła "do góry". Jakby ktoś miał jakieś zdjęcia (wewnątrz, zewnątrz) to moja skrzynka [email protected] wszystko przyjmie . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stanley79 26.02.2012 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 (edytowane) Co do filarów drewnianych to chyba kwestia wykonawcy - nam zostało jedno widoczne podparcie - obok schodów po wyjściu. Pozostałych 7 szt nie ma!!!!Kosztowalo nas to dodatkowe 1,5 kubika więźby i "kilka" śrub do poskręcania.Łazienka na górze za mała - powiększyć kosztem pokoju obok.Uwaga na rozmieszczenie okien dachowych - w zimie wszystkie znajdujące się za blisko koszy będą ciągle zaśnieżone ale to urok tego projektu To tylko moje sugestie - zdecydujcie sami. Namawiam w miarę możliwości do obejżenia domu "na żywo" - będzie "czarno na białym" Edytowane 27 Marca 2012 przez stanley79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts