color1 25.06.2013 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 (edytowane) Witam, może ktoś zna się na tyle na wentylacji i może coś podpowiedzieć w temacie, a mianowicie mam akurat robiony sufit podwieszany w kształcie litery L, w kuchni (kuchnia ok 7m2 prostokąt ok 3x2) na krótszym boku jest okno, na krawędzi przeciwległego krótszego boku jest kratka kanału wentylacyjnego, prawie przy suficie. Kuchenka stoi bliżej kratki wentylacyjnej. Jak wspomniałem zastanawiam się nad wycięciem otworu na płaski prostokątny kanał wentylacyjny (nad istniejącą kratką, niejako z drugiej strony narożnika w którym jest mój komin grawitacyjny) i doprowadzenie tego kanału do drugiej kratki w suficie podwieszanym, bliżej okna (będzie tam stal jakiś mały opiekacz, toster, itp urządzenia produkujące zapachy). Mam więc pytanie, czy to ma sens i czy nie zaburzy istniejącej grawitacji ? I czy w ogóle będzie toto skuteczne. tutaj link do układu kuchni http://s24.postimg.org/ovdjlt19x/kratka.jpg Edytowane 25 Czerwca 2013 przez color1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 26.06.2013 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Ale po co to chcesz robić w ogóle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
color1 26.06.2013 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 (edytowane) chodzi o to ze nadarzyła się okazja w czasie remontu kuchni (sufit podwieszany w tym miejscu) aby coś pod nim prócz oświetlenia ukryć, pomyślałem o "rozprowadzeniu" wentylacji grawitacyjnej - stad pytanie czy to cokolwiek pomoże, ulepszy cyrkulacje powietrza, odprowadzanie zapachów ? jeśli nie to nie będę zawracał sobie tym głowy rzecz jasna... p/s blat i graty na nim beda w tym samym ksztalcie (na rysunku) co podwieszany sufit g-k Edytowane 26 Czerwca 2013 przez color1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts