fantomek24 26.06.2013 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 jak w temacie co lepiej wygląda i sięuzytkuje bo rózne są zdania a ja musze podjąc decyzję dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrisPL_ 26.06.2013 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Ja na pewien czas na sztukę rzuciłem płyty ażurowe. Docelowo będzie kostka oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fantomek24 26.06.2013 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 kolego odpowiedziałeś nie na temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 26.06.2013 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Opis jest tak enigmatyczny, że nie wiem o co chodzi. Chodnik chcesz na drodze państwowej ułożyć po nowemu czy co? Może napisz kilka obrazowych zdań, albo daj fotę obecnego stanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrisPL_ 26.06.2013 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Tak jak wyżej. Wypowiedź jest tak cząstkowa, że ciężko udzielić logicznej odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 27.06.2013 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Ja przypuszczam, że to jest taki wątek w którym wszyscy się naigrywują z wątkodawcy. Autor dostaje pianki na ustach, a potem przychodzi admin i wszystkich kasuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fantomek24 28.06.2013 05:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 robię ogrodzenie frontowe, droga przed bramą nieutwardzona, a pytanie dotyczyło co w linii bramy wjazdowej położyć krawężnik najazdowy do posesji? czy normalnie kostką podjechac i obżerzem zakończyć, a ptyanie co ładniej i funkcjonalniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 28.06.2013 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Jeśli przed posesją jest tylko błoto, wtedy swoim klientom proponuję wyjechanie z kostką na 1 metr za bramę. A w linii bramy robimy przełamanie, żeby woda nie leciała na plac. Wszystko bez krawężników. Dopiero przy samej drodze dajemy krawężniki drogowe na płasko jako najazdowe lub tylko podmurówkę betonową zależnie od sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrisPL_ 28.06.2013 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Blechert a co byś poleci łw mojej sytuacji, w której mam wylany fundament o szerokości aż 50 cm w całej długości ogrodzenia frontowego w tym również w świetle bramy? Będę niedługo układał kostkę i fachowcy poradzili mi położenie tam jakiś specjalnych płyt. Nie wiem jednak czy tego delikatnie nie skuć i też nie rzucić kostki, tym bardziej, że pomiędzy bramą, a podłożem jest tyle miejsca, że na spokojnie weszłaby kostka nawet bez podcinania.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 28.06.2013 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Blechert a co byś poleci łw mojej sytuacji, w której mam wylany fundament o szerokości aż 50 cm w całej długości ogrodzenia frontowego w tym również w świetle bramy? Będę niedługo układał kostkę i fachowcy poradzili mi położenie tam jakiś specjalnych płyt. Nie wiem jednak czy tego delikatnie nie skuć i też nie rzucić kostki, tym bardziej, że pomiędzy bramą, a podłożem jest tyle miejsca, że na spokojnie weszłaby kostka nawet bez podcinania.. Ja w świetle bramy też mam fundament, ale specjalnie obniżony tak aby zmieściły się krawężniki najazdowe i takimiż krawężnikami mam tam kostkę zakończoną. Z drugiej strony dojazd (około 3m) mam utwardzone kamieniem. Ty jakoś tą kostkę i tak zakończyć musisz, więc jak nie ma dużo kucia to zrób miejsce na ten krawężnik. W życiu może być różnie i czasem będziesz musiał coś cięższego wpuścić na podwórko. Zrób więc tak, aby w podobnych sytuacjach nie bać się, że będziesz to obrzeże musiał poprawiać. Samo wjeżdżanie osobówką po kilka-kilkanaście razy na dobę przez ileś tam lat też robi swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 29.06.2013 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Bywa, że część fundamentu w świetle bramy trzeba skuć. Ale wtedy wszystko drży i trzeba mieć na uwadze, czy coś z płotu nie odpadnie. Dlatego położenie płyt granitowych na betonie między słupkami nie jest złym pomysłem. Robię tak najczęściej przy wjeździe do garażu, bo tam wylewki są bardzo wysokie a kucie ma swoje konsekwencje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fantomek24 01.07.2013 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 a pod bramę fundament jakie parametry? bo będe miał ją łączoną z koszami gabionowymi i wykonawca twierdzi ze pod gabiony można dać chudziak na 40 cm a pod słupu stabilizujące 1,2m czy OK? a co z fundamentem pod bramą i furtkami? dodam wiecej ze bok ma 20m od lewej patrząc idzie gabiona 4,5m potem brama 3,5m, furtka, gabion 1m, furtka, brama i gabion 4,5 tak wygląda rozkład - ponieważ jest to bliżniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 09.07.2018 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2018 Ja w świetle bramy też mam fundament, ale specjalnie obniżony tak aby zmieściły się krawężniki najazdowe ... Witam, a czy przy zalewaniu betonem tego fundamentu w bramie można od razu ustawić krawężniki najazdowe, żeby dobrze związały z betonem ? Oczywiście wszsytko odpowiednio wypoziomowane i na odpowiedniej wysokości... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 09.07.2018 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2018 Witam, a czy przy zalewaniu betonem tego fundamentu w bramie można od razu ustawić krawężniki najazdowe, żeby dobrze związały z betonem ? Oczywiście wszsytko odpowiednio wypoziomowane i na odpowiedniej wysokości... Pozdrawiam Można wszystko, tylko po co? Jak Ci ten krawężnik się porozbija to łatwiej będzie Ci go zdemontować jak nie będzie tak związany z fundamentem. Druga sprawa oddzielny montaż na półsuchym betonie jest łatwiejszy. Jak zalejesz ten fundament betonem to ustawianie potem w tym betonie ciężkich krawężników nie będzie takie proste. Moim zdaniem bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 09.07.2018 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2018 Dzieki grzegorz_si, czyli zaniżyć, żeby dało się zmieścić beton i własnie ten krawężnik najazdowy, tak? Czyli 5cm + wysokość krawężnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 10.07.2018 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2018 grzegorz_si i jeszcze jedno -jaki krawężnik zastosowałeś? Szukam z łukiem symetrycznym a znajduję tylko z jednostronnym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts