justynam1 26.06.2013 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Dzień dobry! Jestem tu nowa! Mam od wczoraj ogromny problem. Stan naszej budowy to położone bloczki na fundamencie i zaczęliśmy kopać drenaż wokół domu. Nic jeszcze nie było zasypane i wczorajsza ulewa doprowadziła do lekkiego osunięcia się fundamentu (widać to nawet gołym okiem). W pewnym miejscu zauważyliśmy, że pękła spoina przy bloczkach, po drugiej stronie (również naprzeciw). Nie widzimy żeby był pęknięty fundament. Pomóżcie proszę, jak to uratować? Czy mamy rozebrać te bloczki i lać findament od nowa? Nie jest to zaawansowany stan, ale trochę pieniążków już w to włożyliśmy. Czy jest szansa? Pozdrawiam forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kondziu87r 26.06.2013 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 a możesz załączyć jakieś zdjęcia? było by łatwiej to ocenić, a kontaktowałaś się z kierownikiem budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 26.06.2013 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 musi to ktoś ocenić na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m4rsh4ll 26.06.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 musi to ktoś ocenić na budowie Już ja to widzę, przyjdzie kierownik budowy, powie nic się nie stało, trzeba tylko zasypać Kto weźmie na siebie odpowiedzialność w państwie w którym nikt nie ponosi odpowiedzialności za nic, a drenaż to chyba się kopie w pewnej odległości od fundamentu, jak było w projekcie, może Pani nam powie ? A kto był odpowiedzialny za poprawne zabezpieczenie wykopu przed wodą ? Też nie ma winnych.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts