marcink82 26.06.2013 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Witam, dostalem na razie jedna oferte z firmy http://epmilik.com.pl/, ktos sie orientuje ile kosztuje na oko montaz do pokoju ok 16m2 po stronie poludniowej? I jakei pozniej sa koszty utrzymania takiej klimy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 26.06.2013 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Na razie jest to mizerna reklama firemki z kiepściutką stroną. Jeżeli to nie jest reklama, to pisz ile chcą i za co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 26.06.2013 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Witam, dostalem na razie jedna oferte z firmy http://epmilik.com.pl/, ktos sie orientuje ile kosztuje na oko montaz do pokoju ok 16m2 po stronie poludniowej? I jakei pozniej sa koszty utrzymania takiej klimy? skoro masz ofertę to co się głupio pytasz, reklamiarzu zasrany ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 26.06.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 gentonox nie unoś się tak, może on nic nie reklamuje tylko mu tak wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 04.07.2013 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 sądząc po tytule wątku i linku to oczywiste. A co do kosztów montażu.Nie jest obojętne ile rury trzeba położyć.Istotna jest też wysokość montażu ( czasem trzeba zamówić podnośnik)Niekiedy uruchamianie przebiega bez pompy próżniowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 04.07.2013 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Patrz i płacz:http://e-zibro.pl/pl/klimatyzator-do-samodzielnego-montazu-inverterowy-sc-3032-32kw-do-35m2-gratisy.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michalecki 04.07.2013 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Może i wątek zaczął się w sposób niewłaściwy, ale jest mi ktoś w stanie określić ile kosztuje utrzymanie miesięczny klimy-splita na pokój 16m2? I czy ta cena jest zależna od modelu i firmy i czy bardzo się różni?Będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 04.07.2013 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 tyle ile zużyjesz prądu i tyle ile zapłacisz za przegląd i za oczyszczanie żeby nie śmierdziało z niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 04.07.2013 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Może i wątek zaczął się w sposób niewłaściwy, ale jest mi ktoś w stanie określić ile kosztuje utrzymanie miesięczny klimy-splita na pokój 16m2? I czy ta cena jest zależna od modelu i firmy i czy bardzo się różni? Będę wdzięczny. To zależy od nasłonecznienia ,ilości ludzi,wymagań 20 C czy 25 C.jakości montażu, Powiedzmy 2kWh przez 8 h to 16 kWh x 60 gr =9,6 zł dziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 26.07.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Powiedzmy 2kWh przez 8 h to 16 kWh x 60 gr =9,6 zł dziennie. A po co pchać 6-7kW klimę do 16m2 pokoju, półtusze będziesz tam mroził, czy co ? Tyle mocy chłodniczej (6-8kW) będzie miała klima ze sprężarką pobierającą 2kW. Klima o mocy chłodniczej 2kW będzie pobierała 500-800W, więc dzienny koszt przy 8h pracy to 2,5-4 zł, a nie 10zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 29.07.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Piszcie, piszcie bo mnie te upały powoli dobijają i trzeba będzie chyba zamontować jakieś chłodziwo.Coś mało info na ten temat tutaj widzę.Może ktoś z mojej okolicy ( opolskie ) sprzedaje a najlepiej jeszcze montuje to piszcie na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 29.07.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 U mnie już od kilku dni chodzą 24h/dobę. Taktycznie ignoruję licznik. Na klatce schodowej mam ok.40 st. w mieszkaniu 23,5 st. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DariuszKosmyk 03.04.2014 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 To sprawdź sobie jeszcze na tej stronce: http://www.emerserwis.com/ Słyszałem o nich dużo dobrych rzeczy. W Emer serwis zamawiał klimę mój szwagier i cieszył się jak dziecko, bo mu wszystko doradzili i dostarczyli. A najlepsze jest to, że klima działa jak ta lala! Ceny ci nie powiem, bo to dawno było, to szwagier nie pamięta, wiesz jak z tym jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts