mazi07 26.06.2013 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 "Witam A mnie zastanawia dlaczego się tak przyjęło że na każdy podgrzewacz wody gazowy mówi się JUNKERS??Jest to jedyny producent takich urządzeń czy najlepszy albo najbardziej znany??" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz80 26.06.2013 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 u mnie w mieście spółdzielnia montowała masowo podgrzewacze tej firmy i pewnie dlatego prawie każdy tak nazywa, ale co do reszty kraju to już nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 27.06.2013 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Tradycja taka świecka. Na pewien rodzaj butów sportowych mówi się "adidasy" - coraz rzadziej, ale to Nike, Puma i inni się starają.Na odkurzacz mówiło się "elektrolux", obecnie nie słyszę, ale kojarzę raczej z książek pisanych na długo przed epoką product placementNa stacje benzynowe wiele osób wciąż mówi "cepeeny" (CPN)Na odpustowe durnostojki prosto z Chin mówi się "cepelia"Pewnie jak podgrzewacze trafiły pod strzechy, to sprowadzana były tylko Junkersa, a może produkowane na licencji, równocześnie nie było innych produktów tej firmy, więc się przyjęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kahha 16.09.2015 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 zgodzę się z m.k.k, natomiast w moim bloku mieszkalnym też spółdzielnia montowała je masowo. Przez pewien czas jak mieszkałam w Krakowie to też wszędzie były Junkersy A może to po prostu nazwa piecyka ? Skoro pralka nazywa się pralka, to piecyk junkers może nazywać się junkers, a ma różnych producentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts