kori 27.06.2013 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Witam serdeczne,Właśnie zakończyliśmy stan SSO.Kierownik powiedział nam, że teraz powinniśmy umówić kominiarza, tak aby sprawdził kominy (od pieca oraz od kominka)no i pytanie czy jest to obowiązkowe, czy dopiero umawia się kominiarza, jak są podłączone piece, kominki i całość gotowa do odbioru. Kier bud twierdzi, ze kominiarz jest niezbędny dwa razy. tj. teraz i na koniec prosba o wasze zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 27.06.2013 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 nie wiem, co u ciebie oznacza "piec", ale w moim przypadku, jeśli chodzi o kocioł gazowy, to kominiarz ma się zjawić, aby (przed wykonaniem projektu instalacji gazowej) określić, czy zaakceptować proponowany przez mnie sposób wyrzucania spalin (w moim przypadku przez ścianę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 27.06.2013 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Dobrego kierownika budowy cechuje dbałość o wszystkie elementy budynku podczas budowy, również prace zanikające (kominy) Taka wizyta nie kosztuje wiele, a jest w stanie określić wady, niedociągnięcia, które w terminie późniejszym są trudne do usunięcia i odbijają się czkawką finansową w portfelu inwestora. Warto robić kontrole kanałów kominowych w SSO tak po prostu nie dla kier budowy czy kominiarza tylko dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 27.06.2013 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 oki a macie namiar na kogoś w okolicach Warszawy Zachodniej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 27.06.2013 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Właśnie napisał przed Tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saruman 30.06.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Mój kierownik mówił mi żebym brał kominiarza przed instalacją kotła gazowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 05.07.2013 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 (edytowane) a ja poprosiłqm kominiarza o wizyte.no i nie zaluje sprawdził wszystko.miał nawet ze sobą endoskop.nie było żadnych pęknięć i teraz jestem pewna ze kominy są na 100% sprawne no i mam gwarancje Edytowane 5 Lipca 2013 przez kori Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 07.07.2013 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 a ja poprosiłqm kominiarza o wizyte. no i nie zaluje sprawdził wszystko. miał nawet ze sobą endoskop. nie było żadnych pęknięć i teraz jestem pewna ze kominy są na 100% sprawne no i mam gwarancje nie taki kominiarz straszny jak go malują, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saruman 07.07.2013 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 a ja poprosiłqm kominiarza o wizyte. no i nie zaluje sprawdził wszystko. miał nawet ze sobą endoskop. nie było żadnych pęknięć i teraz jestem pewna ze kominy są na 100% sprawne no i mam gwarancje Ja sprawdzam na bieżąco jak murują. Raz nawet rozebrali kilka rzędów cegieł. Wszystkim trzeba patrzeć na ręce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 08.07.2013 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Ja sprawdzam na bieżąco jak murują. Raz nawet rozebrali kilka rzędów cegieł. Wszystkim trzeba patrzeć na ręce. murują z cegły ? tak jak A czy tak jak B ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saruman 08.07.2013 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Ściana tak jak A, sam komin trochę inaczej. Komin wystaje ze ściany i ma szerokość dwóch cegieł.Czyli jeden rząd to cegły wzdłuż, następny rząd to jedna cegła wzdłuż i po jej bokach cegły w poprzek. Ma to znaczenie? Planuję i tak wpuszczenie rury żarowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 09.07.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Ściana tak jak A, sam komin trochę inaczej. Komin wystaje ze ściany i ma szerokość dwóch cegieł. Czyli jeden rząd to cegły wzdłuż, następny rząd to jedna cegła wzdłuż i po jej bokach cegły w poprzek. Ma to znaczenie? Planuję i tak wpuszczenie rury żarowej No właśnie... wystarczy spojrzeć na komin i widać czy jest pobudowany prawidłowo... kiedyś prawdziwy murarz wiedział co to wiązanie muru, co to prawidłowo wykonany forszt, teraz buduje się raczej A) a ścianki między-przewodowe to połówki cegieł pobudowane bez wiązania jedna na drugiej. Możesz podpowiedzieć mi co to rura żarowa, bo tak naprawdę taki termin występuje wyłącznie chyba w naszym Kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saruman 11.07.2013 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 No właśnie... wystarczy spojrzeć na komin i widać czy jest pobudowany prawidłowo... kiedyś prawdziwy murarz wiedział co to wiązanie muru, co to prawidłowo wykonany forszt, teraz buduje się raczej A) a ścianki między-przewodowe to połówki cegieł pobudowane bez wiązania jedna na drugiej. Możesz podpowiedzieć mi co to rura żarowa, bo tak naprawdę taki termin występuje wyłącznie chyba w naszym Kraju. Skoro termin ten występuje w naszym kraju, to chyba powinieneś go znać. Jakie znaczenie ma to czy występuje gdzie indziej. Chyba nie chcesz mnie nastraszyć abym zamówił twoją wizytę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rekord88 15.07.2013 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Kominiarz jak każdy specjalista może być dobry lub do "luftu". Najlepieje mieć polecenoge sprawdzonego:0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 15.07.2013 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Kominiarz jak każdy specjalista może być dobry lub do "luftu". Najlepieje mieć polecenoge sprawdzonego:0 Najlepiej, żeby polecający też nie był do luftu...:0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 16.07.2013 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Skoro termin ten występuje w naszym kraju, to chyba powinieneś go znać. Jakie znaczenie ma to czy występuje gdzie indziej. Chyba nie chcesz mnie nastraszyć abym zamówił twoją wizytę. Badania pokazują, że jak się kogoś straszy to motywacja wzrasta średnio dwa i pół raza mocniej niż w przypadku jakby było inaczej, na Twoim konkretnym przykładzie to widać, już myślisz. Tak trzymaj, a kłopotu z kominami mieć nie będziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saruman 25.07.2013 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Badania pokazują, że jak się kogoś straszy to motywacja wzrasta średnio dwa i pół raza mocniej niż w przypadku jakby było inaczej, na Twoim konkretnym przykładzie to widać, już myślisz. Tak trzymaj, a kłopotu z kominami mieć nie będziesz. Sprytnie wybrnąłeś. Może kiedyś odezwę się do ciebie - ale przy instalacji kotła gazowego Myślę, ale nie o kominach. Myślę o czekającym mnie dachu i instalacjach wewnętrznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 26.07.2013 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Dziękuję, w razie czego jestem do dyspozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts