Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kuchnie pokazane na forum w pierwszej połowie 2013 r.

Redakcja

Najpiękniejszy detal, element kuchni decyduje o tym, że wybieram:  

486 użytkowników zagłosowało

1. 1. Najpiękniejszy detal, element kuchni decyduje o tym, że wybieram:

• Kuchnia forumowicza: źródlana
      4
    • Kuchnia forumowicza: nina6
      6
    • Kuchnia forumowicza: nielot2
      6
    • Kuchnia forumowicza: MyszaAJ
      3
    • Kuchnia forumowicza: mrówka75
      7
    • Kuchnia forumowicza: lea**
      20
    • Kuchnia forumowicza: mirkapki
      8
    • Kuchnia forumowicza: Michumm
      1
    • Kuchnia forumowicza: MartynaP...
      5
    • Kuchnia forumowicza: margaret2011
      0
    • Kuchnia forumowicza: Ola.U
      93
    • Kuchnia forumowicza: radam5
      0
    • Kuchnia forumowicza: Zuzza
      17
    • Kuchnia forumowicza: zosik
      9
    • Kuchnia forumowicza: wrzosennik
      3
    • Kuchnia forumowicza: wojtekgood
      0
    • Kuchnia forumowicza: -ula-
      2
    • Kuchnia forumowicza: Turlututu
      9
    • Kuchnia forumowicza: skorlaje
      31
    • Kuchnia forumowicza: sheenaz
      13
    • Kuchnia forumowicza: shanta
      2
    • Kuchnia forumowicza: Marceli_szpak
      30
    • Kuchnia forumowicza: maly06
      3
    • Kuchnia forumowicza: lucka6
      6
    • Kuchnia forumowicza: emi601
      4
    • Kuchnia forumowicza: elizakop
      1
    • Kuchnia forumowicza: dusiaka
      11
    • Kuchnia forumowicza: cronosik
      1
    • Kuchnia forumowicza: Barbara74
      20
    • Kuchnia forumowicza: anjap
      1
    • Kuchnia forumowicza: aniula_bl
      0
    • Kuchnia forumowicza: Agi75
      16
    • Kuchnia forumowicza: agatkaaax
      1
    • Kuchnia forumowicza: gajzo
      1
    • Kuchnia forumowicza: Gryfpc
      0
    • Kuchnia forumowicza: lena88
      1
    • Kuchnia forumowicza: koza79
      23
    • Kuchnia forumowicza: Kamilcia
      25
    • Kuchnia forumowicza: Kamila_len
      1
    • Kuchnia forumowicza: kaluzaw
      17
    • Kuchnia forumowicza: iwona_d_66
      3
    • Kuchnia forumowicza:hosekk
      3
    • Kuchnia forumowicza: hajmal
      4
    • Kuchnia forumowicza: GUMISIOWA
      58
    • Kuchnia forumowicza: Basia_KRK
      17

Recommended Posts

Juz wczesniej zaglosowalam i niestety nie moge wziasc udzialu w sondzie ponownie , Redakcja dodala teraz nowe kuchnie na ktore tez chcialabym oddac glos .... :confused:...... w taki razie wpisuje sie tutaj .

Basia_KRK i lea*** oddaje swoj glos na Wasze kuchnie :bye:.....

• Odpowiedzi 96
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Juz wczesniej zaglosowalam i niestety nie moge wziasc udzialu w sondzie ponownie , Redakcja dodala teraz nowe kuchnie na ktore tez chcialabym oddac glos .... :confused:...... w taki razie wpisuje sie tutaj .

Basia_KRK i lea*** oddaje swoj glos na Wasze kuchnie :bye:.....

Dokładnie z klawiatury mi to wyjęłaś ;)

Ja także się pospieszyłam z głosowaniem a swój głos oddałabym jeszcze na Basia_KRK i lea***

No i nie wiem jakim cudem przegapiłam wcześniej kuchnię nielot2 - jest bardzo energetyzująca dzięki temu niesamowitemu kolorkowi, świeża dzięki bieli oraz elegancka za sprawą czarnego blatu i koloru oraz prostego kształtu pochłaniacza :)

Znalazłam sie i ja. Oddaję swój głos na kilka kuchni, które były i sa dla mnie inspiracją, a dodatkowo ujęły mnie elegancją, spokojem, wywazeniem. I tak:Barbara 74,koza 79, skoralje, Ola.U., Zuzza, no i oczywiście dla mnie najpiekniejszaGUMISIOWA! Edytowane przez channel8

moje głosy oddane na kuchnie Kamilci i Gumisiowej, chociaż zupełnie rożne od siebie, chociaż zupełnie inny budżet ;) , chociaż zupełnie inny styl , to obie porażają mnie po prostu pięknem, i tyle! nie umiem tego nazwać, bo się nie znam na "designie" ale harmonia, umiar, dobór kolorów, cieszą moje oko i duszę oraz sprawiają że pobudza mi się układ limbiczny :D Jest u was dziewczyny po prostu przeładnie!

Ech... w zasadzie każda z prezentowanych kuchni wygląda nieporównywalnie piękniej od mojej...

Trudno jednoznacznie wskazać, która z nich jest najlepiej urządzona, gdyż każdy projekt uwarunkowany jest innym kształtem i rozmiarem pomieszczenia.

Może dlatego, że mieszkam w bloku na niewielkiej przestrzeni, bardziej zachwycam się rozwiązaniami, które mógłbym w przyszłości wykorzystać, budując własny dom.

Stąd mój wybór padł na kuchnie z dużą przestrzenią i tym, co zawsze mnie urzekało w domach jednorodzinnych - z wyspą. Dodatkowym elementem przeważającym w mojej ocenie był nowoczesny, prosty - bez zbędnych ozdób - design.

Te cechy posiadało sporo kuchni, więc sam sobie utrudniłem zadanie narzucając możliwość ocenienia tylko trzech zdjęć. Moje typy to:

kuchnia kaluzaw, Basia_KRK i skorlaje.

Choć Ola.U zdecydowanie prowadzi w rankingu i rzeczywiście kuchnia zachwyca, pomyślałem o przyszłym jej użytkowaniu i możliwych śladach rąk na czarnych lśniących szafkach - mało praktyczna kolorystyka - nie wierzę, by po każdorazowym zamknięciu szafki poszła w ruch ściereczka i "Pronto" :-)

Miałem kiedyś czarne, lakierowane pianino, które było zmorą mojej mamy z powodu wiecznego usuwania odcisków palców opierających się o instrument domowników i gości :-)

Czarny blat jeszcze można zaakceptować - zawsze po przygotowaniu posiłku sprzątamy. Ale raczej nie wycieramy codziennie szafek, gdyż za często do nich zaglądamy...

Od razu wytłumaczę się dlaczego nie zaznaczyłem GUMISIOWEJ kuchni... To z powodu narzucenia sobie wyboru tylko 3 kuchni. pomyślałem, że i tak GUMISOWA ma duże szanse na czołową lokatę, a nie chciałem, by "moje typy" bardzo były oddalone w rankingu od czołówki... :-)

Edytowane przez Sokol_M

oddalam swoje glosy na kuchnie: OlaU, Marceli_Szpak, kaluzaw - bo sa po prostu piękne, kazda inna ale kazda piekna. wyroznilabym jeszcze kuchnie nielota i dusiaka ale miałam tylko 3 glosy :)

zaluje ze zabrakło tu 5 wyjątkowych kuchni :efilo, pinacolady,anuli, monsambii i marjel ale chyba "rocznikowo" nie lapia się do zabawy :(

Edytowane przez TAR

Ponieważ już nie mogę zagłosować na kuchnie, które dołączyły później, to proszę o dodanie mojego głosu na kuchnie Barbary74 oraz Lea***

O kuchni Basi już pisałam - jest ciepła, dobrze rozplanowana, "domowa", a przy tym oryginalna i piękna. Połączenie cegły, pięknych frontów, nietuzinkowego blatu i uroku właścicielki zasługuje na docenienie :).

Kuchnia Lei to przykład klasy i elegancji w kuchni. Świetnie materiały, przepiękna kolorystyka i zachwycający, szlachetny blat. Nic dodać, nic ująć.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich uczestniczących w konkursie :bye:

Głosuje za kuchnią :

Ola.U -bardzo elegancka i dobrze przemyślana zarówno co do praktyczności jak i ogólnej kolorystyki

lea**-nowoczesna z piękna wyspą wyglądająca jak wisieńka na torcie

Barbara74-przepiekne fronty i cegła która sprawia że kuchnia ma w sobie jakąś magie

Turlututu,sheenaz -podoba mi się wprowadzenie drewnianych szafek które ocieplaja wnetrze

Agi75 -świetne wkomponowanie "drewnianej" sciany

Gumisiowa- fajnie wychodząca ze ściany wysoka zabudowa, świetna duża wyspa i drewno na ścianie przełamujące biało-czarną kolorystykę

Na liście nie ma kuchni MALKUL którą również uważam za jedną z najpiękniejszych na forum i gdyby została dodana do głosowania oddaje na nią głos za spójność :)