hokejgk1 27.06.2013 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Witam, Czy ktoś miał może do czynienia z produktem XPS od tego producenta ? http://www.finnfoam.pl/Zastanawiam się czy wybrać droższego bardziej znanego producneta URSA lub AUSTOTHERM czy ryzykować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 27.06.2013 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Ja mialem. Jest ok, tylko trzeba przejrzec ktory bo jest ich kilka, ja mialem bardzo duzy temat na 700kPa i troszke mniejszy na 500kPa generalnie - materal w porzadku. 300 nie widzialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozrc 27.06.2013 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 XPS to XPS, wszystko na jednym patencie, więc jak papiery są ok, to brać co tańsze. To tak jak ze styropianem, jedni wolą w ciapki, inni z dodatkiem ołówka, a tak na prawdę jak trzyma klasę to wszystko jedno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 28.06.2013 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Akurat oferują mi XPS Finnfoam FL-300, mysle że na ściany fundamentowe budynek niepodpiwniczony się nada ? Mam pytanie czy kołkować go w części cokołowej ?Czy zaciągnąć odrazu siatką i klejem cokół (dla ochrony przed UV) ?Czy XPS (akurat ten co kupie ma gładką powierzchnię) należy zetrzeć tarką przed położeniem kleju i siatki na cokole ? JEszcze z innej beczki troche chciał bym dać folie kubełkową (jako ochrone XPS-a przy zasypywaniu no i żeby nie stykał się całe życie z gruntem) jak tą folie umocować nad gruntem w czasie przysypywania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 28.06.2013 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Nada sieKolkowac ponad poziomem gruntu Zetrzec tarka i zasiatkowac ponad poziomem gruntuFolii nie mocowac... "postawic" ja i przy zasypywaniu poprawiac, kubelki na zewnatrz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 28.06.2013 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Tak jest prosze Pana , a polecacie jakiś konkretny klej do cokołu do siatki ??? (Potem będzie może płytka kinkierowa może tyna żywiczny (ten z kamyczkiem)). Folie też uważam że kubełkami do ziemi tym bardziej że mam okresowo podwyższony poziom wód zaskrónych (przez gliny zalegające na około 1,5-2m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brysia8 16.09.2015 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Czy jakieś nowe wieści nt XPS 300 Finnofoam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brysia8 23.09.2015 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2015 Czy jakieś nowe wieści nt XPS 300 Finnofoam? Nikt nic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts