baq_pl 27.06.2013 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Witam wszystkich, Jestem strasznie zestresowany kupnem domu (umowy/kredyty), w ramach odstresowania, mimo że jeszcze dużo na to za wcześnie, planuję już remont. Dom z lat 70, remontowany w latach 90. W momencie budowy na prawdę luksus: marmurowe posadzki w łazienkach czy hallu, dębowe ręcznie robione okna itd. Na zdjęciach oferty wyglądało to super, niestety na żywo jest już dużo gorzej, przyzwyczaiłem się do idealnie spasowanych płytek gresowych i te marmurowe aż proszą się o poprawki, pytanie tylko... czy jest sens i jaki będzie efekt końcowy? Widok z ogłoszenia - oddalony: Przedsionek/Wiatrołap, kamienie w całkiem dobrym stanie: Hall - tutaj już razi brud w miejscu "fug" i złe spasowanie: Ogólnie to najbardziej przeszkadza mi to, że płyty w hallu nie są idealnie równo położone i nawet po czyszczeniu/szlifowaniu, będzie to widać. Dodatkowo będę chciał otworzyć kuchnie, gdzie czeka mnie wymiana wszystkiego więc przejście między hallem/kuchnią powinno być w miarę płynne. Co o tym myślicie? Probować zachować oryginalny kamień czy wymieniać go na coś nowoczesnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baq_pl 03.07.2013 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Brak miłośników starych marmurów czy może złe forum ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts