zara 30.04.2004 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 Dziękuję za pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.04.2004 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 Twoje dziecko to nie jest to jakiś odosobniony przypadek, teraz prawie "wszystkie " tak mają. Może metodą małych kroków, czyli coś za coś i dołożenie obowiązków np. dodatkowe lekcje języka obcego, gry w tenisa, obowiązkowo basen 2x w tygodniu, powinno pomóc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 30.04.2004 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 Do jakiej szkoly chodzi dziecko? /czy jest to szkola przyjazna, jakich ma kolegów, jakie wzorce/. gdzie mieszkacie: blokowisko, dom, miasto, wieś.Czy potraficie z dzieckiem rozmawiać, czy razem z nim spędzacie czas.Może uda sie zapisać go/ją/ do zuchów lub za rok /od V klasy/ do harcerstwa. Moze klub sportowy, zespół taneczny. Wybierzcie cos takiego, gdzie jest praca zespolowa i gdzie nie "oplaca" sie kłamać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mag 02.05.2004 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2004 Zaprzyjaznij sie z nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krol 05.05.2004 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 miej dom z ogrodem i daj sie wyszalec, mile widziana (przez dziecko) chałpka na drzewi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.05.2004 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2004 Na moją sugestię " Zastanów sie co musimy zrobić aby się nie kłucić" moje 10 letnie dziecię odpowiedziało "Pozwalać mi na wszystko". Śmiać się czy płakać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość N 15.05.2004 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2004 Nie bardzo rozumiem co znaczy "okiełznać dziecko", dlaczego chcesz to zrobić? ............ -jest nieposłuszne, aroganckie.... -rozrabia( w kazdym srodowisku w jakim się znajduje) - jest nadpobudliwe ruchowo -ciągle słyszysz skargi ( kolegów, nauczycieli, sasiadów.....) -przestał sie uczyć - wagaruje, kłamie... -dopadło go jakieś uzaleznienie -itd........ Spróbuj ustalić o co tak naprawde masz pretensje do dziecka, najlepiej kiedy to sobie napiszesz na kartce...precyzyjnie!!! Póżniej zastanów sie czy Twoje dziecko ROZUMIE twoje polecenia, uwagi, to znaczy wszystko to o co masz do niego pretensje. Sprawdz czy Cię uważnie SŁUCHA.!!!! Spróbuj POZNAĆ jego środowisko koleżeńskie.!! DOWIEDZ SIE, kto jest dla niego autorytetem!!! A wszystkie te czynności po to, aby NAPRAWDĘ POZNAĆ swoje dziecko!!! Dopiero następnym etapem będzie próba "okiełznania". (Chetnie poczytam i może cos podpowiem!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.05.2004 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 Czyzby zara juz okiełznała swoje dziecko? Napisz z łaski swojej, jak to zrobiłaś?? Może i mnie się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zara 20.05.2004 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 Czyzby zara juz okiełznała swoje dziecko? Napisz z łaski swojej, jak to zrobiłaś?? Może i mnie się przyda. Dziękuję Wam moi drodzy za wszystkie uwagi. Właściwie to wszyscy macie rację.I z dodatkowymi zajęciami, obserwowaniem i przyjaźnią. Czy okiełznałam?- niestety jeszcze nie,ale pracuję nad tym metodą małych kroczków. Kiedy się uda?-nie wiem,mam nadzieję że nie potrwa to bardzo długo (do cierpliwych raczej nie należę ) Na razie jestem na etapie tłumaczenia i rozmów, staram się też więcej chwalić i zauważać te dobre zachowania. Aby do lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 22.05.2004 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2004 Zara przedewszystkim ile lat ma dziecko bo i naczej podchodzi się do dziecka w wieku nastu lat i a inaczej do przedszkolaka.Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.05.2004 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2004 Mój Szczepek ma ponad 2 lata- i jest typowym "okropnym dwulatkeim"- złośnik jakich mało i kochany jakich wiele. Cóż robić- mam nadzieję że złości miną mu w przedszkolu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts